Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho si myslíte,že budou trvat opatření

Od: peta* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, chtěl bych se vás zeptat jak dlouho budou trvat všechna veškerá opatření kolem škol, obchodních center, atd...

Jaký máte celkový názor?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Těžko říct...

Optimisticky - měsíc..a potom postupné (a pozvloné) uvolňování.

Pesimisticky - ještě 2-3 měsíce..možná i déle.

Realisticky...těžko říct, protože zdaleka nezáleží jen na situaci v ČR.

idanova*
hodnocení

1x
Zdravím. Tak bych řekla, že záleží na lidech jako takových a jejich chování. Kdyby všichni (krom zdravotníků) zůstali poctivě 3 týdny doma a vůbec nevyšli z bytu, a přes hranice nepřišel ani 1 "překročitel hranic", tak ty 3 týdny. Do té doby by se těm nakaženým měl ten vir projevit a byli by izolováni a léčeni, ti zdraví by se neměli od koho nakazit a i ti, kteří by doma nakazili coby "skrytí přenašeči" svého rodin. příslušníka by se odhalili => všichni vyléčili a bylo by po pandemii a opatřeních. Jenomže... Ida
etana*

jenomže nemůže na tři týdny skončit veškeré zásobování a služby, jen si představte odpadky, voda, silnice, policie, obchody s jídlem a další. Každý nemůže zůstat sedět doma a čekat, až se to přežene. Nejsme Broučci, co si nadělali zásoby, na zimu zabednili chaloupku a vylezli až na jaře.

lee*
Krom zdravotniku? A vite, ze ma v noci mrznout? Kdo zajisti, aby se topilo a svitilo? Lidi co jsou 3t doma potrebuji, aby jim sel net, tv.. Jasne, neni to nezbytne, ale lidem hlavne v bytech by hrablo. Vazne jste schopna mit na 3 tydny doma zasoby jidla? Mate dum? Co ti v bytech? Opravdu si kazdy upece a uvari nebo se na to divate z pohledu zenske od rodiny, co se postara? Co kdyz se vam rozbije mrazak kde ty zasoby mate nebo sporak na kterem varite? Ucpe se vam zachod, praskne voda v koupelne, spali se cerpadli na vodu ze studny? Co bude delat ten doktor, kteremu se rozbije auto kterym jezdi do prace nebo jen pichne? Co chcete udelat s pejskari? Fakt si nekdo mysli, ze psa jde najednou zavrit v byte? Nebo je postrilime, protoze je to pro dobro lidi? My treba mame 10km od bydleni zahradu a na te par zvirat. Nechali bysme je tam pojit? Co posty a vyplaty duchodu - pozdrzely by se protoze lide by nemeli co kupovat nebo jak? Ja chapu ze se musime omezit, ale to co navrhujete vy je fakt nerealne.
Btw. odpadky bysme hazeli z okna?

hodnocení

1x

To nikdo neví a člověk, který má "všech pět pohromadě", vám jednoznačnou odpověď nedá. Problém vězí v tom, že na koronaviry ještě ve světě nejsou VŮBEC ŽÁDNÉ léky, ani očkování. A v tom je právě zásadní rozdíl s chřipkovými nákazami. Na chřipky různých typů také lidé umírají, ale už dávno existují vakcíny a proto nemoc není tak devastující. Kdeždo na koronavir není nic a navíc se šíří způsobem, který zatím nikdo nedokáže nijak přesně definovat. Takže byla obrovská chyba srovnávat tento virus s chřipkovými infekcemi. Tohle už dneska všichni snad víme. Snad. Navíc nikdo z vědců vůbec neví, jak to může zmutovat časem. Nikdo neví, jestli všichni lidští "nosiči" toho viru vykazují příznaky. Může se klidně stát, že se to časem zklidní a bude to ustupovat. Tak všichni vyrazíme do ulic, odložíme roušky a najednou to začne znova, protože stačí jediný člověk který to v sobě bude mít, nebude vůbec nic vědět a najednou se to probudí udeří. Takže jediný způsob je prozkoumat tu nemoc a najít vakcínu. Zabývá se tím celý svět a normálně snad by do roka mohli najít. Jinak nás to všechny postupem času vyhubí. První samozřejmě odejdou ti staří a oslabení. Ale pak můžou odcházet i mladší, protože nebudou mít dostatečně silnou imunitu. Zatím je to v začátcích. V Číně to začalo loni v listopadu a jsou odhady, že už to u nich začalo nějaký čas dříve, ale nevěnovali tomu pozornost, pletli si to s tou chřipkou. A my o tom v té chvíli ani pořádně nevěděli. Ale uvědomujete si, že za pouhé 4 měsíce to napadlo celý svět?

007cz

suzy, měla jste někdy obyč chřipku?

Mě předloni zemřela na chřipku maminka, loni kolega z práce, já prodělal "obyč chřipku" před cca 20 lety i s celou rodinou. Říkám upřímně, nic podobného už zažít nechci. Možná proto /i když pruběh té nové znám jem zprostředkovaně/ mám větší strach z klasické chřipky a slova o obyč chřipce mi připadají jak to napsat...usměvná?

Nestudujte koronavir, nic nezměníte, jen se stresujete, žijte svuj byt dnes trochu omezený běžný život, užívejte prvního jarního *slunce*

007, já jsem naštěstí nikdy žádnou chřipku neprodělala. Ale asi jste mne špatně pochopil. To co jsem napsala, není můj názor, to bych se sama od sebe nikdy neodvážila. To je názor vědců a lékařů na tuto epidemii. A já se naštěstí ještě nestresuji, to neumím a nepodléhám panice. Já se na to dívám realisticky, snažím se o tom dozvědět co nejvíc a podle toho se chovám. Nikdo nerozporuje, že jsou typy chřipky, které jsou pro některé lidi smrtelné, ale nepřenáší se stejným způsobem a existuje očkování a to je ten nejpodstatnější problém. Tento vir je prozatím neprozkoumaný a proto je tak strašně nebezpečný a nemá se zaměňovat s chřipkovým onemocněním. Když bude mít sousedka tu strašnou chřipku a já k ní půjdu na návštěvu, tak vůbec není jisté, že ji také dostanu a navíc se mi to už několikrát stalo, že jsem byla v konaktu s lidma, kteří tu chřipku měli. Dokonce jsem ošetřovala moji maminku, která měla vysoké horečky a skoro na tu chřipku umřela a já ji nedostala. Ale když bude mít sousedka koronavirus a já k ní půjdu, tak je to stoprocentní, že to chytnu. A o tom to je.

007cz

Stoprocentní je jen jedna věc :). U nás ta běžná proběhla celou rodinou, manželka když mě viděla tak strachy sebrala tehdy malé děti a odjela;), kvuli nákaze, stejně to dostali všichni. Vědci také nemají jednotný názor. Nemá cenu tu rozebírat detaily nějakého Covidu, nikdo z nás tomu nerozumí, jen papouškuje co někde našel na netu. Máte pravdu není třeba tomu jít naproti, je třeba chovat zodpovědně ale nepanikařit a nestresovat. Já jsem pořád celkem v klidu i když se někdy sám sobě divím, denně se setkávám se spostou lidí, 23 obcí v karanténě máme za humny. Všechno zlé jednou přejde a zase bude dobře, jsou věci které neovlivníme. Tešme se na letní *slunce*

jofa*
hodnocení

0x

Tak dlouho, dokud bude přibývat nakažených a mrtvých. Až začne počet klesat, tak se vše začne postupně uvolňovat. Jak jinak to chcete řešit.

hodnocení

0x

Do konce května. Děcka do školy od 1.června, pak vláda schválí, aby se učilo i celý červenec. Nový školní rok od půlky září, výjezdy do ciziny tak od podzimu.

prestik*
hodnocení

0x
Vyšla zpráva, že zemřela medsestra z Thomayerky. Troufám si tvrdit, že to přinese značný (negativní) zlom, zejména citelně vyšší neochotu zdravotnického personálu nasazovat krk a obecně zhoršení veškerých potíží. S tím také souvisí dotaz: Lze očekávat další a další prodloužení v omezeních. V kotlině žije už téměř 11 milionů obyvatel; testováno zatím bylo pouhých 40 000 z nich. *nevi*

Náhodou jsem narazila na netu v nějaké diskuzi, že spáchala sebevraždu. Prostě některé zprávy se do dnešní situace, za každou cenu udržovat paniku, nehodí.

hodnocení

0x

Včera jsem to psala, že mohou "odcházet" i mladší lidé. Dnes už je to realita. Ta zdravotní sestřička uritě nebyla v důchodovém věku. Ani nedali o jejím věku žádnou informaci. Asi si to nepřála rodina, i když nevím proč. Jsem čím dál víc přesvědčená, že ta opatření proti šíření nebudou stačit a že to bude ještě na dlouho. Musí najít lék a očkování. To je jediné východisko. A až ho vědci najdou, tak teprve začne ta správná "mela", protože začne boj o to, která světová laboratoř ho bude vyrábět a prodávat. Protože půjde o obrovský byznys. Takže i když už vakcínu mít budou, tak čas, než to jedna z nich vyhraje a vakcína se dostane mezi lidi se může klidně ještě prodloužit, protože peníze jsou nade vše. A moc bych za to nedala, že ty laboratoře budou mezi sebou bojovat o monopolní výrobu. Dále jsem zvědavá, jak to bude dál, až bude vakcína dostupná i u nás. Kolik takové očkování bude stát jednotlivce a jak se s tím vypořádají naše zdravotní pojišťovny. Jestli Stát vydá zákon, že bude hrazená plně, částečně, nebo jestli si ji bude muset každý platit. Tohle všechno nás ještě čeká. Ale nic jiného, než fungující lék, ten virus nezastaví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]