Jaký je váš názor na to, když si kluk ve 20 letech holí cca jednou měsíčně celé tělo? V podpaží, na břiše, rozkroku, rukách i nohách. Myslíte, je na tom něco divného, nenormálního? A proč oholené tělo vzbuzuje u vrstevníků-kluků posměch?
Chlapci holící si celé tělo jaksi přestávají být chlapci. Jsou to metrosexuálové. Aby jste jednou s tou přehnanou péčí o sebe nrstrávil toho času až moc. Jasně, dbát o sebe, ale všeho s mírou. Ono když pak na takového šampóna kápne, nebo mu větřík hne s vlasem, tak se nekdy můžou zbláznit. To pak není chlap, ale narcis. Bohužel, někdy se i takoví holkám líbí a to je pak dvojka, Barbie a Ken.
Není to normální, příroda to nějak zařídila a tak to má zůstat. Důležitá je hygiena. Tváře samozřejmě holíme, ale nemusíme. Někdo si myslí, že to je bůhvíjak krásné, je to hloupá móda.
Jen aby nezapomněl na chlupy na palci u nohy. Ale jinak chlap s oholenýma rukama? To jako vážně? Líbí se mi muž s přirozeným porostem, maximálně poupraveným na příslušných místech. Ale to bude tím, že se mi líbí muži, co z nich obrazně řečeno stříká testosteron, ne vymazlené buzničky. Někdy jdu po ulici a koukám, že někteří muži jsou muži snad jen podle toho, že jim omylem narostl pindík. Ale druhotné pohlavní znaky jsou ty tam. Žádné svaly, žádná široká ramena a úzké boky, jen tlustý zadek a břicho.
Mám ten názor, že když to je účelné, třeba závodně plaveš, tak proč ne, máš pak menší odpor vody. Také jestli provozuješ balet, tak je to asi běžné. Posměch to vzbuzuje, protože je to u kluka trochu zvláštní a není to tak časté, jako u dívek. Ve skutečnosti nemám ponětí, kolik chlapců si v dnešní době holí celé tělo.
Pred X lety se muj ex cely holil. Tvrdil tedy, ze je to kvuli aerodynamice, byl zavodni plavec. Jinak to byl normalni chlap, zadny hosik. Nemyslela jsem si nic, brala jsem to jak to bylo, jen zhruba 3. den od holeni pripominal smirgl. Prece jen ty chlupy jsou tvrde
Dobrý den. Je to zcela Vaše věc. Nic nenormálního na tom nevidím. Můžete si dělat co chcete. Se svým tělem obzvláště. Stejně tak nevidím nic nenormálního na tom že se Vám ostatní posmívají. Jednak jsou to ještě mladá ucha a jednak je zemsměšňování některých odlišností ve společnosti přirozené. Jen nevím proč se holíte. Nebylo by lepší si nechat odstranit ochlupení permanentně třeba laserem? P.S. Některé názory berte s rezervou, mnohdy se mládí a s ním spojená svoboda možností neodpouští.
Tak já jsem se zrovna dneska dívala na dokument o královně Nefertiti, která se narodila 1.375 let před naším letopočtem. A v tom dokumentu jsem se dozvěděla, že už tenkrát se vznešení lidé zbavovali všech chlupů na těle. Muži i ženy. Jednak to bylo z důvodů hygieny a nejvíc prý to bylo proto, že ochlupení patří ke zvířecí populaci. Takže všichni vznešení si nechávali služebníky vytrhávat pinzetami úplně všechny chloupky na těle. No a ten plebs si chlupy drhnul asi jiným způsobem. Tenkrát ještě neměli žiletky.
Takže já v tom po dnešku nevidím vůbec nic divného. No a co se kluků týče, tak jim to nemusíte ukazovat. I kdybyste chodil na koupaliště, tak přece nemusí vidět, jestli máte vyholené i přirození. To jim snad neukazujete. Nebo jim řekněte, že to děláte podle faraona Ramesse.
Já vím, ale tím je může takzvaně "utřít". To jméno bude znít záhadně a budou si myslet, že to nějaký nový "jutuber" a nebudou se chtít shodit, že ho oni ještě neznají...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.