Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmazané video

Od: sobul1989 odpovědí: 2 změna:
Ahoj, když na telefonu natočím video vložím je na facebook nebo instagramu do příběhu, tak dané videi není tolik kvalitní jako v mobilu. Nevíte proč?
Zkrátka v telefonu je video super a po nahrání do příběhu na sociálních sítích je rozmazanejší.
Mobil mám samsung galaxy note 8
Díky za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

1x

Původnímu dotazu to sice už asi nepomůže, ale někomu dalšímu možná ano - a jediná odpověď tady je úplně o něčem jiném.

Proč to tak je? Protože Facebook i Instagram video různě komprimuje a zmenšuje. Originální video má někdy i stovky MB, po "zničení" Facebookem už má ale jenom jednotky MB, což má na kvalitu neblahý vliv. Nemyslím si ale, že ve většině případů je změna kvality ze "super videa" na nekoukatelnou mazanici.

Dřív fungovala trochu hra s kodeky, kdy trochu pomohlo mít video / fotografii s tím "správným" rozlišením, kodekem a formátem.. Ale teď už to nesleduji, tak nevím.

Nejlepším, byť nekomfortním řešením je nahrávat video jinam a původní kvalitu tak zachovat.

hodnocení

0x

Tak ho natoč nějakou kamerou, nebo foťákem. Já točím videa na kompakt, nebo zrcadlovku a jsou v pohodě i když je pustím na velké televizi. Záleží také na nastaveném rozlišení, Já vždy fotím i natáčím na nejvyšší rozlišení. Pak je možné s tím pracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]