Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenují ptáci česky?

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Krásná adrersa, jen slovensky. Jací to jsou ptáci? Česky vimeo.com/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Já dovedu určit jen sýkorky. 1) Sýkora koňadra 2) modřinka 3) babka 4) lužní 5) uhelníček 6) parukářka. Ida

doplněno 28.03.20 11:04:

A ještě: 7) Datel = Strakapoud prostřední 8) str. velký 9) brhlík lesní 10) krutohlav obecný 11) kukačka obecná.

jofa*

... strakapoud prostřední, strakapoud velký. brhlík lesní, kruthlav hnědý, kukačka obecná, kos černý, drozd zpěvný, drozd kvíčala... a další. Musím jít vařit oběd.

72mona3*

Krutihlav, ne krutohlav;) M.

idanova*

Pardon, překlep. Nejde o krutost, ale kroutivost...*smich* Ida

Jé, a koukám jofa má dokonce "kruthlava". Blbej pták...

jofa*

Mně tam vypadlo - i. Vařil jsem a tak to bylo ve spěchu.

hodnocení

2x

Obdivuhodné dílo. Smekám.

72mona3*
hodnocení

2x

Musím vám moc poděkovat za odkaz. Kocour (a já též ;)) je nadšen:-D M.

hodnocení

2x
Používám Atlas ptáčkaře, najdete na Obchod Play.
Rozdělení podle lokalit - hory, les, město, vesnice, pole, louky, voda atd.
Přemýšlíte-li při procházce v bližším i vzdálenějším okolí svého domova, jaký ptáček to poskakuje kolem Vás, nebo který otrava Vás budí svou časně ranní jarní písní, je tato aplikace určena právě Vám.
Atlas 400 ptačích druhů Střední Evropy.
Obsahuje také FOTOGRAFIE a ZVUKOVÉ ZÁZNAMY s komentářem, LATINSKÉ a ČESKÉ NÁZVY .
Jak se jmenují ptáci česky?

hodnocení

0x

Pokud selžou základní znalosti "laických ornitologů" :), můžeme si do Googlu zadat latinský název.

hodnocení

Já vím, ale myslela jsem si, že se lidé usmějí a budou mít fajn zábavu.

Ano, také to chápu především jako zábavu a potěšení a až v druhé řadě i jako mírné poučení. Ostatně mnoho názvů se od českých příliš neliší. Mnohé se dají nějak odvodit. A kde to jinak nejde, můžeme se do určování pouštět přes názvy latinské.

hodnocení

Nějakou dobu tady v okolí vřískal pták, lítá jak vlaštovka, úplný akrobat. Já si mohla hlavu vykroutit, abych ho zahlédla a pojmenovala. Až těď říkala sousedka, že je na obchodě lístek, že nekomu uletěl, začátkem dubna, alexandr velký. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]