Nejste přihlášen/a.
Celkem politiku sleduji, ale nějak mi nedochází, proč migranti nejdou z Turecka do EU přes Bulharsko?
Tam je přece pozemní hranice, tedy bezpečnější, než do Řecka přes moře.
Nyní se stahují na příkaz vlády z hranic se Řeckem do vnitrozemí Turecka, kvůli šíření coronaviru.
Děkuji za vysvětlení.
Možná jsem trochu vedle ale kdyby Vám někdo nabízel zadarmo dovolenou v Řecku nebo Bulharsku - jel byste kam?
Bulhaři na své hranici zastřelili migranta bez dokladů a viza...
http://vool.cz/8imDw
A proto myslím, že migranti mají už oprávněný strach.
Bulharsko, jak jsem už několikrát psala, mají své zkušenosti s muslimy a své hranice střeží vojsko...
Wikipedie nám říká že Bulharsko bylo 500 ! let pod Osmany...
Svoboda je stála plno krve, proto jejich hymna - Šumí Marica okrvavená..
My byli jen 6 let pod fašisty a měli jsme toho dost. Jsme vděční sovětským vojákům za osvobození. A nepište mi prosím vás, že nás neosvobodili, nebyla by to pravda. Padlo tu 300 000 chlapců u nás a na Moravě i Slovensku, kteří byli mladí a také chtěli žít, nesnižujme tedy jejich nevyšší oběti za naši svobodu.
Vracím se k Bulharsku..
Podle Wikipedie dodnes žije v Bulharsku 10% muslimů, oni jsou pravoslavní, převážně.
V Německu, ačkoliv muslimů přijali cca 2,5 milionů je jen 5% muslimů, takže bulhaři nemají ze své státní historie jediný důvod, proč by měli milovat muslimy a navíc, aby se jim tam proháněli bez dokladů.
Myslím, že je bulharů asi už jen 8 milionů, také vymírají, ale jedno je jisté, nemají práci a peníze ani pro své lidi a pokud by jim něco unie slíbila, tak to nikdy nezaplatí skutečné náklady, proto se bouří Turecko, Řecko, protože si nemůže dovolit přijímat další a živit to, nemají pro všechny práci a bydlení, což se dá lehce pochopit.
Navíc mají migranti neoprávněně vysoké nároky a chtějí do Německa.
Tohle si může dovolit Německo, Francie..tyjí zdárně z východních států. Erdogan, když ted pochopil, jak s ním unie zametla, že mu lhali, tak začal jednat a to se dalo čekat, já bych na jeho místě dělala to samé.
Staví třeba Německo továrny v Turecku a Řecku s bydlením pro migranty? Ne, kašle na všechno, nemůžou chtít po chudých státech, aby si pozvali ekonomické migranty a pak je hodili na na krk chudým státům.
Británie, když to viděla, co je tam za brajgl, že tam lidé nepřemýšlí, tak se včas trhla...
Ještě by přišla i o královnu, unii se monarchie nelíbila.
Takže zpět k otázce :
Chtěli byste zpátky fašisty? Ne?
Tak proč se diví lidé Bulharsku?
Moc děkuji ,,dolga,, za odpověď a odkaz.
Tím se to vysvětluje, proč ne právě tudy ne. Nebo s obtížemi.
------------------------------
Děkuji též za tu Wikipedii, člověk študuje pořád něco, ale o Bulharsku, historii Bulharska jsem na W. nečetla. To je neskutečné, že byli skoro 5 století pod nadvládou Osmanů a dokázali se vymanit. Tolik generací bylo zdecimováno. Muselo se to projevit na populaci i na odlivu mozků, likvidace šlechty.
Tak jsem zjistila, že mám hodně velké mezery.
Co si ale pamatuji z roku 1972, kdy jsem tam byla na měsíc u moře se školou, tak Bulhaři byli velice vstřícní lidé.
--------------------------------
Jinak s Vámi souhlasím, s tím osvobozením po 2. světové válce, to mám v sobě také tak nastavené.
vilíku, smějte se mi klidně dál, nejste jediný, historie je mým velkým koníčkem, to, co jsem napsala o Bulharsku, vím například přímo od bulharů, umím ten jazyk. Poučuju se i na jejich webech.
Co se ted týče Řecka, tam ty vědomosti nijak velké nemám, ale v bojích proti osmanům při osvobození Balkánu nebyli moc aktivní. Lze dohledat.
Takže jsem zjistila, že jde o tehdejší Makedonii a Albanii, víc než o pravé řeky.
Pokud to admin nesmaže, dala jsem si tu práci a našla jsem pro Vás podstatné informace o tehdejší porobě Balkánu - zajímavé čtení. V Bulharsku v Rodhopách jsem se setkala s lidmi, kteří si říkají pomaci, potomci bulharů, kteří byli násilím poturčeni...Mám ráda zajímavé lidi a oni věděli víc než Wikipedie...
Doufám, že Vám to tedy pomůže se orientovat na Balkánu ve středověku...
muslimská menšina v Řecku
http://vool.cz/EZgBa
cs.wikipedia.org/...
Osmanská říše
cs.wikipedia.org/...
Bitva u řeky Marica
cs.wikipedia.org/...
ČERNOMEN dnešní
instantstreetview.com/...
Řecká osvobozenecká válka
cs.wikipedia.org/...
Dějiny Řecka
cs.wikipedia.org/...
Řecko je dnes na tom pomalu hůře než za Osmanů...
idnes.cz/...
bitvy Bulharska
cs.wikipedia.org/...
Bitvy Řecka
cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.