Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký máte kolektiv v práci?

Od: llpp odpovědí: 11 změna:
Zdravim, jaký máte kolektiv v práci? Já v minulé práci měl skvělý chodili jsme na pivo a tak,bylo tam hodně vrstevniku. Byla to větší firma takže celkově víc kolegů. Teď jsem v takové střední firmě už rok a pořád se tam moc necítím. Jsou tam lidi většinou tak kolem 40 let, mě je trochu pres 20. Mám tam jenom jednoho člověka s kterým co si mám co říct o nepracovních věcech.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zapamatujte si do života, že "o nepracovních věcech" se v zaměstnání má mluvit co nejméně.

houbes*
Babička má pravdu, je to tak. Pokud chceš přátelství i s dalšími zaměstnanci, tak je to vždy o práci až když v tobě získají důvěru se začnou bavit i mimo pracovní věci.
donpapa

Co je na tom k zapamatování? Jsme firma o 25 lidech, vč. společníka a jednatele v jedné osobě, víme všichni o sobě vzájemně kde co, známe i rodinné příslušníky, víme kde pracují druhé polovičky, víme o dětech kde studují a jak dopadly maturity nebo státnice, jak bylo na dovolené, jaké úpravy a opravy kdo dělá na svém domě a spoustu jiných informací. Pokud by se někdo u nás choval podle vaší rady, dlouho by nevydržel.

motak
to je nesmysl, nedokazu si predstavit, ze bysme se v praci bavili jenom o praci. naopak snad vetsina reci je mimopracovnich...

hodnocení

6x

Já jsem na "stará kolena" změnila místo a jsem tam zatím rok a čtvrt. Měla jsem to udělat dávno. Takovou radost a pohodu jsem nezažila. Je nás 10, jsem s přehledem nejstarší, věkový rozptyl 30 let. Úplně jsem mezi nimi omládla a oni mi zase dávají najevo, jak moc mě potřebovali (moji odbornost). Chtěla jsem odejít do předčasného důchodu, zoufalá, strhaná a zničená, nechala jsem se přemluvit a jsem v ráji. Tohle bych přála každému.

donpapa

Super, to vám přeji. Nedovedu si představit, že zrovna vy byste zůstala bez práce - jste tady jedna z mála odborníků, se širokým záběrem. Kontakt s mladými je nezbytný, obohatí obě strany a starším přidá 10 let života.

Vám to přeji ze srdce!*palec2* Alespoň vidíte, o co jste mohla přijít? A potom, že není ráj na Zemi i v práci!;)

27.03.20 22:44

Děkuji :)

hodnocení

3x

U nás dobrý. Je teda pravda, že jsme trošku netypická firma, kdy polovina lidí dělá obchod, polovina servis, takže 95% času v práci jsme sami a tak se celá firma setká většinou jen na různých víkendových akcích a vanočních večírcích. Takže ponorkou netrpíme *smich*

lee*
hodnocení

2x
Myslim, ze jsme kolektiv fajn lidi, ale mimopracovne se nestykame. Jsou kamaradi, kteri se v praci nasli a ti se vidaji i mimo, ale jsou to vzdy 2-3 lide, jako cela tlupa ne. 1x rocne mame vecirek ten je desne fajn, ale to taky staci.
V minule praci bylo plno lidi dlouha leta a hodne se stykali i mimo. Zenske porad rikaly, jak je skvele, ze jsem rychle zapadla a porad me nekam zvaly a mne to az vadilo. Nevadi mi jit jednou za 3 mesice do kina, na pizzu, ale psat si po vecerech s holkama z prace, o vikendu chodit parit, kazdy tyden do kina, vecere nebo vino.. Dekuju pekne, to pro me neni. Proste oddeluji praci a soukromi. Bohuzel se tezko vysvetluje - jsi mi sympaticka jako kolegyne, rada s tebou dam rec u kafe i o osobnich vecech, vim aspon trochu kdo jsi, co mas doma.. Ale po praci me nech zit, nepotrebuji te potkavat a sverovat se

hodnocení

1x

Sice jsem 12 roků v důchodu, ale pamatuji si to dobře. Prošla jsem několika pracovními místy a bylo to opravdu pestré. Po škole mé první místo, tam jsem zapadla, starší kolegyně mne přímo adoptovaly, jako bych byla jejich dcera nebo vnučka i šéf se o mě staral přímo otcovsky. Když jsem se vdala a přestěhovala, pracovala jsem jinde a vztahy byly tak příšerné, že jsem byla ráda, že jsem odešla na mateřskou. Po mateřské jsem proto nastoupila jinak a na ten kolektiv mám moc hezké vzpomínky. Chut do práce je úplně jiná, když si lidi "sednou", ale když je to naopak, je lepší odejít, tedy když je kam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]