Nejste přihlášen/a.
Líbí se vám některá opatření v souvislosti s pandemií koronaviru a uvítali byste, aby jejich zavedení ve společnosti zůstalo i nadále? Já bych třeba uvítala už napořád nošení roušek k lékaři. Tedy aspoň k praktickému a dětskému. Zdravotníky bych rouškou netrápila, ale pacienti by jí museli mít povinně. Aby na sebe neplivali v čekárně. Protože už se mi stalo, že jsem si šla s dítětem jen pro kapky do oka, leč v čekárně seděla zvracející holčička, vir na nás plivla a my jsme následně i se synem prozvraceli půl dne. Ani vodu nebo čaj jsme neudrželi.
I dezinfekci a zvýšený úklid v MHD bych uvítala, stejně tak jako dezinfekci nákupních košů a vozíků. Nemuselo by to být v takové míře jako nyní, ale jednou dejme tomu za 14 dní by si ty vozíky nějakou údržbu zasloužily. Třeba jen vzít vapkou. Protože za normálního stavu mám pocit, že údržba není žádná a je to na nich dost vidět.
Na chvilku ten náhubek ano, ale ne celé dopoledne, nebo den.
Mě vadí, jak v tom člověk dýchá a ten vydechovaný vzduch nasává nazpět. Psali o tom, že vlastně do sebe dostáváte méně kyslíku a mozek je trošku v rauši, snadno se unaví, uděláte i více chyb.
Přes náhubek nevidíte celý obličej, nevidíte mimiku, reakci na hovor, případně artikulaci se sluchovým postižením.
Nechci přemýšlet,co bych nechal,ale na některých nařízeních nacházím drobná,možná i sobecká,pozitiva. Roušky - od povinnosti je nosit mi nikdo z metru nefuní do ksichtu smradlavý dech,ať už kvůli zkaženým zubům anebo prostě z hladu.. Znovu roušky - nemám problém vylízt z baráku i když si náhodou zapomenu obout zuby.
. A když jdu venčit smečku,projdu dědinou a nikoho nepotkám,lidi jsou zalezlí. Ani auta moc nejezdí,za mě dobrý.
Mně taky vadí ten teplý vzduch, co dýchám, pak mi vadí mlžení brýlí a to, že kolikrát někoho nemůžu poznat a musím se zeptat,kdo mě to zdraví. Často dotyční mají nasazenou kapuci a třeba ještě tmavé brýle, to aby se jeden raději vyhnul. A pak se ukáže, že to je někdo známý. Těším se, až tohle všechno pomine .
Jsem pro brzdit všemožně rozvoj pandemie, abychom měli v době kulminace dost lůžek a přístrojů.
Co mne děsí, je případ z Děčína. Člověk vyléčený, co už měl negativní testy, je po čase opět pozitivní. Necítí se nemocný, ale může opět nemoc šířit.
Co bych trvale přivítala, když jdu obvoďákovi, nějak oddělit infekční pacienty od těch, co jdou s pro léky, na převaz nebo na kontrolu po operaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.