Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jiné než sušené droždí nepoužívám, objednávám vždy 10 ks. Už mi docházela zásobička, ale z iTesca mi nedodali vůbec žádné. Podívala jsem se na nabídky dalších internetových prodejen a nikde ho nemají. Zajímá mne, co by mohlo být příčinou, že by se všichni vrhli na domácí pečení? Při tom hledání jsem ale objevila "Lahůdkové sušené droždí", to je jako bývalo "Tebi" a po něm jsem pátrala marně posledních 30 let. Aspoň slabá útěcha...
Úplně zapadla moje informace o lahůdkovém droždí, asi jsem to měla napsat zvlášť. Z toho mám totiž obrovskou radost, ale možná většina mladších hospodyněk neví co to je. Nepoužívá se ke kynutí těsta, ale k dochucení polévek a hlavně omáček. Je to fakt super a ničím se nedá nahradit.
Pro úplnost musím ještě jednou doplnit. Nejraději "chodím" potraviny nakupovat v noci, tak jsem se teď vydala objednat to Lahůdkové droždí. Nestačila jsem se divit, už jsou vykoupena úplně všechna kypřidla, mimo droždí i všechny kypřicí prášky a dokonce i to Lahůdkové droždí. To se někdo bude divit. V Tescu sice zdánlivě mají, jenže tam se nezobrazuje skutečný stav skladu, protože se rozváží vždy z nejbližší prodejny. Chjo...
Dle mého názoru si lidi udělali velké zásoby mouky a droždí, protože budou péci.
Také se zvýšil prodej domácích pekáren.
Pokud pár zákazníků vezme po dvaceti kusech sušeného droždí, tak na ostatní brzy zboží nevyjde.
To je dobře, když budou mít zásobu sušeného zboží. Protože už další nebudou kupovat a na nás tím pádem zbyde, až pro něj do obchodu půjdeme. Doufám tedy, že ho doplní.
Mám ještě půlku čerstvého na knedlík.
Pekla jsem i chleba /italský/ a fakt se povedl.
Snad nebude tak zle.
Výrobce droždí v ČR se nachází v Olomouci. drozdi.cz/...
A zasurfovala jsem. DROŽDÍ DOMA.
Nejenom sušené, ale minulý týden kamarádka nesehnala ve 3 obchodech ani to čerstvé. prostě nikde nebylo. Tak jela druhý den do úplně jiného města brzo ráno a tam ho sehnala. Já jsem si udělala menší zásobu, protože pořád peču ten chleba. A mám nasysleno už od loňska asi 10 pytlíků sušeného. Tak snad mi chybět nebude. A kdyby byla bída o droždí, začala bych se učit ten kvásek. Ale to se zrovna Vám, na to pečení sladkého moc nehodí. Já ale doufám, že se to za nějaký čas zase srovná.
To mě suzymon zaujalo. Z kvásku sladké moc nee?
Podívala se a našla zdravé kváskové buchty, a receptů je na internetu docela dost.
Tak sladké s práškem do pečiva, anebo jenom vyšlehat pořádně žloutky a bílky.
Ono to půjde, i za války si naše prarodiče museli poradit.
Aha, tak vidíte, no já jsem to nevěděla, že i sladké se dá. Ale vím, že "patronka" peče v domácí pekárně a že si v ní dělá takovou tu snídaňovou "vánočku" a že k tomu používá to sušené droždí. Tak možná by jí to šlo.
A koukám, že i ona doplnila před chvilkou, že si dělá tu vánočku. Já to vím z doby dřívější, jelikož jsme se spolu o tom my dvě už bavily.
No, mohla bych péct i něco jiného, ale mne děsně baví zaplétat vánočku ze 6 pruhů. Taky už jsem tu na sebe práskla, že nechodím vůbec ven, takže čerstvého droždí bych pokaždé musela objednávat 1 kus a to by mne v Tescu prokleli
Patronko, to nemusíte. Já mám zrovna 6 kusů dole v lednici a vydrží mi tam dlouho. Droždí se tak rychle nekazí. Nebo zmrazit se může, ale už pak není tak dobré. Ale pořád svou službu udělá. A nejsou v tom Tebi pivovarské kvasnice? Také mi to něco připomíná a pamatuji se, že to je nejenom chuťově dobré, ale je to dobré i jako zdravá potravina.
Hodně lidí je zvyklá používat sušené droždí, nechápu proč. I když je v receptu použiji klasické. Sušené droždí máme doma jen jako rezervu, pokud by normální došlo. Při posledním nákupu už v obchodě ani nebylo, bylo vybrané.
Objednal jsem 8ks normálního droždí, což je pro nás zásoba normálně na měsíc, ale v této době, kdy do obchodu nechodíme a pečeme si je to tak na týden max dva. A to je ten důvod. Pro pečivo se chodí méně, vůbec nebo méně často a lidí doma více pečou = vysoká spotřeba. Výrobce bude potřebovat čas, aby navýšil výrobu, pokud na to má kapacitu.
Protože sušené můžu mít doma ve skříni rok, aniž by se mu něco stalo. Kdežto čerstvé za pár dní zplesniví a je k ničemu, tak proto. Taky mám a používám sušené droždí.
Existuje kvásková mapa. Nikdy jsem sice nevyužila nabídku převzetí kvásku, takže osobní zkušenosti nemám, ale dávám to sem jako informaci pro případ nouze.
Z informací jsem pochopila, že si v nejbližším okolí vyberete někoho, kdo kvásek nabízí. ŽItný i pšeničný. Rozkliknutím ikonky se dozvíte jeho mailovou adresu a domluvíte se na způsobu převzetí i případné odměně. Většinou si dárci kvásku přejí, abyste měli vlastní sklenici. Jako odměnu si většinou přejí úsměv a dobré slovo.
Pro tazateku patronku - lidé jsou hodní. Věřím, že si najdete takového "kváskaře", který Vám po vysvětlení, že nechodíte, kvásek donese.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.