Nejste přihlášen/a.
Hodně diskutujících ví, jak se všechno má řešit, jak by oni zachránili lidi a ekonomiku ,prostě svět . Jak to, že nekandidovali na prezidenta nebo nejsou aspoň ve vládě? Určitě se můžou zapojit do některé strany,která jim vyhovuje. Kde se schovávají, ti všeznalí? Pokud řeknete A, řekněte i B . Kdo by podle vás byl schopnější a kdo z vás věděl třeba začátkem ledna, co se bude dít v únoru? Pokud všechno kritizujete a jste plnoletí , koho jste volili? Ten by řešil všechno jinak a líp? Jak víte, že bychom nebyli v ještě větším průšvihu než jsme? Ono doma od počítače nebo v hospodě se všechno ví nejlíp, ale nakonec se třeba ukáže, že neumíme ochránit ani sami sebe a svoji rodinu. Kde jsou všichni ti hrdinové dnešních dnů, co přes varování jeli do zahraničí lyžovat a když se vrátili, nedodržovali karanténu? Myslím, že pokud se někdo chová nadřazeně, jemu se přece nemůže nic stát a po ostatních mu nic není, v případě onemocnění bych je neléčila,nebo nechala všechno zaplatit. Hrdinové , vystupte ze stínu a přihlaste se , ukažte se a neschovávejte se za často měněný nick.
Lenkurar, také jsem si kladla úplně stejnou otázku a chtěla ji zde také položit, ale nakonec jsem si to rozmyslela, protože by se do mne okamžitě pustili stejní lidé, jako ve Vašem případě. A mně už nebaví se s někým takovým dohadovat. Je to marné a zbytečné. Navíc si nedám radit co mám dělat a jak se mám chovat, protože já to už tak dělám od začátku a to bylo v době, kdy ti samí lidé tady ještě pořád tvrdili, že se nic neděje a že na chřipku se také umírá a takové bláboly. A teď se někteří z nich najednou probrali a jsou děsně uvědomělí a rozdávají rady, které už zná každý v této době nazpaměť.
Vždycky se dá situace řešit jinak,ale každý by se měl snažit v rámci možností chovat tak aby byl schopný si to i později obhájit. Zpětně vypadá všechno úplně jinak než v daný moment - při jednom přistání na řece kdy pilot zachránil 300 lidí ho při vyšetření obvinili že mohl dosednout na některé letiště.Při rekonstrukci se jim to přece povedlo...Jenže v té konkrétní situaci byl za kniplem jediný člověk který měl na rozhodování sekundy, při "rekonstrukci" na ternažeru asi na 5. pokus s desítkou zkušených poradců v zádech
Takže bych to opravdu nechal na odbornících a neztrácel hlavu , předpokládám že ji budu ještě potřebovat
Doporučila bych se uklidnit, ta agresivita se nakonec obrátí jen proti vám, lenulakr. Samozřejmě, že na situaci lidé reagují, díky internetům veřejně, v podstatě se všichni jen snažíme nějak přežít to, co si živé generace nepamatují a nebyly na to nikdy připravováni, co pamatuju, furt se řešila studená válka, rozhodně ne světové pandemie. Jsme holt poněkud nervozní, ale věřím, že většina obyvatel se adaptuje dřív nebo později velmi dobře, jsme poslušní Slované, co nám řekne vrchnost, to uděláme a ještě udáme souseda, že on neposlechl.
Lyžařů, kteří jeli do Itálie v době, kdy se vědělo o nákaze v Evropě nejspíš moc nebylo, většina tam, zcela v souladu s prázdninami a ročním období jela zcela nevarována, inkubační doba chvíli trvá. Proč jim nadávat? Stalo se, jejich hrůza z nemoci je pro ně dostatečný trest.
Tato současná pandemie nové nemoci bude jistě poučením pro všechny, nejspíš si mnohem víc lidí bude mýt po příchodu domů pazoury i v době, kdy už budeme zas všichni v pořádku. Ze španělské chřipky, v dějinách asi nejhorší hromadné nákazy se svět dal do pořádku, dá se i teď, kdy máme mnohem lepší možnosti, jak s nemocí bojovat.
Aneb, jak mi psal dialyzovaný, starší kamarád z Vídně: "Hlavně se neposrat". (pro admina ***, aby moje moudro kvůli jednomu obecně používanému a zde jen citovanému slovu nesmázl).
Nemyslím, že bych byla agresivní, pokud si přečtete moje příspěvky, tak bych to tak nenazvala. Ale pokud člověk, s kterým se potkávám ve výtahu, odjede přes varování a po návratu karanténu dodržuje sporadicky,tak to se mi vůbec nelíbí. Možná , že jste zcela zdravá a máte velmi dobrou imunitu , ale to tady v domě se o všech obyvatelích -včetně mých rodičů - říct nedá.Bydlí tu převážně starší senioři. To jen na okraj. Nerada bych se někoho,dotkla, kdo si myslí,že se ho to týká, doufám, že to je jen jeho problém. Jinak si myslím, že mnoho lidí je zodpovědných, vím, že i k popelnici, přestože nikde nikdo není, si berou roušku, šijí si navzájem roušky, mladší dělají starším nákupy. Těch, o kterých jsem psala,je, věřím, naprostá menšina. Ale stejně by mě zajímalo, jak by dnešní situaci řešili.Já osobně si myslím, že nic jiného než dělá vláda, se dělat nedá. S rouškami je problém všude a Čína, ať si to chceme nebo nechceme přiznat, obchoduje s celým světem. Já věřím, že vláda dělá to nejlepší co může, doufám,že to je pravda. Jako každý se bojím,ale hlavně o děti a vnoučata. A i kvůli nim bych chtěla být zdravá, abych si jich,když jsem nyní v důchodu,užila. Jinak nikomu nic zlého nepřeju, ti nemocní se doufám brzo uzdraví,vždyť je rodiny potřebují. To o tom neléčení za mě tak vypadlo, ale někdy člověk přijde o víc než třeba o 5 000,- Kč. Přeji všem hlavně zdraví a pochopení pro druhé.
Chápu vás, lenulakr, nepsala jsem vysloveně, že jste agresivní, ale že k tomu nemáte daleko, nervy kapou všem, tak se prosím nezlobte. Jistěže jsou všude i nezodpovědní lidé, nejsme všichni tip top.
Jsem taky starší, prolezlá chorobami, prý v rizikové skupině, ale chodím do práce, chráním se, přihlásila jsem se jako dobrovolná sestra (existuje web, který shromažďuje bývalé sestry, pro případ potřeby), beru to jako výzvu...desítky let jsme se měli jak prasátka v žitě, žádná válka atd., tak si to musíme vyzkoušet i my. Každá generace chytí nějaký obří malér, ale když naši rodiče dokázali zvládnout druhou světovou, snad nás pár virů neporazí- Jo, je to patetické, ale tak to cítím. Samozřejmě, že se bojím o děti (ono není pravda, že mladí snáší nemoc levou zadní, na ventilátorech leží vesměs mladší ročníky než my staroby), o sousedy a tak vůbec. Udělala jsem si plán, co budu každý den doma dělat a zatím jsem optimistická...navíc budu mít na velikonoce vycíděný byt Vřele doporučuji, však bude líp.
Říkám, že kdybych seděla ve vládě já, budu také hrabat co to půjde a kašlat na plebs. Plná pusa keců ale jsem přesvědčena, že by to udělal každý, jen to nepřizná. Co bych udělala jinak nyní když je pandemie? Zavřela hranice, nikdo sem, nikdo ven a kdo prostrčí čumák tak zastřelit.
Když budu kandidovat na prezidenta s tím programem co mají ti všeznalí zvolíte mě? No nezvolíte, protože to radši hodíte někomu o kom už jste aspoň něco slyšela a něco si můžete dohledat takže se pak nedivte, že ty lidi píší své názory na internetu, když je nemůžou šířit přímo z Hradu
No kdybyste kandidoval se stejným, nebo podobným "programem", co tady a i jinde mají všichni ti neznalí, tak bych Vás s prominutím nevolila a to právě proto, že byste tím byl notoricky známý. To už raději rovnou kuli do hlavy. A neberte to osobně, protože předpokládám, že jste jenom chtěl dát jakési přirovnání.
Většina z těch s kterýma mluvím - ať už u nás nebo v cizině - nesouhlasí s vládou. Babiše nevolím a nemusím , ale - co po něm vlastně chceme? Že nejsou roušky - jasně , ty nejsou nikde ve světě a nikdo neví jestli by byly kdyby se objednaly v lednu...že nesvolal včas krizový štáb? no budiž ale zase - než zajistí lidi kteří mu nebudou házet klacky pod nohy aby moh dělat aspoň něco ..S odstupem 2 - 3 dnů ,týdne...to vypadá šechno úplně jinak .Je otázka kolik toho kolem koronaviru je pravda a klik opatření je nezbytných a nakolik si (nejen) Babiš nabírá politické body. Jasně, dělá přešlapy a mám dojem že mu tenhle stav vyhovuje - i když na demonstrace obvykle nechodím. Na druhou stranu pokud mu to vychází líp neź Němcům,Italům nebo Španělům - navíc on jen prezentuje rozhodnutí někoho jiného (poradci,lobbisti a podobně) - takže proč ne .
Jasně, za našich školních let byly branné cvičení,zablbli jsme si v maskách a rezervní sklady byly plné...jako v Číně ...
@nunici Jádro tý kritiky tkví v tom, že on neřekne, jak se věci doopravdy mají...Už to bude hodně dlouhá doba, kdy slavnostně sliboval, že roušky brzo dorazí. Aspoň 12 dní zpátky. A dorazily až teď o víkendu. Kdyby tehdy řekl přesně- jo, podělali jsme to, nezadařilo se, snažíme se o nový obchod a jednáme s firmama v Číně...byla bych víc v klidu, protože mám pocit, že vím, co se děje. Teď po slavnostním příletu respirátorů a roušek s Babišem a spol. čekajícím na letišti si lidi a i zdravotníci oddychnou- no tak sice pozdě ale přece. A pak si přečtu tady, že pro jedno chirurgické oddělení je k dispozici 10 jednorázových roušek a žádný respirátor, to samý tady, 10 roušek pro jednu obec. No tak jak to je? Já chápu, že je to těžký sehnat a celá situace je náročná...ale měli zdravotníky aspoň připravit na realitu, že respirátory se vydávat nebudou a že roušek bude hodně málo na jedno oddělení/obec. Kvůli PR to ale muselo vypadat, že se blýská na lepší časy a že to mají ministři pod kontrolou...teď ale na PR není úplně vhodná doba.
Jenže zrovna u něj tak nějak předpokládám že kecá.. Už proto že je tam kde je.
Jsou 2 možnossti - buďto opravdu neví a oblbuje sebe, nebo ví a a oblbuje voliče
Všechno bych nechala být. Hysterie dnešní společnosti je nezměrná. Před 30 lety by si toho nikdo nevšiml. Kdyby umřela miliarda lidí, Zemi by to jen prospělo.
Žádný klíč, nechat to na vůli boží. Jistě je rozdíl mezi 90letým, který vše zvládá a lidmi, nasranými na celý svět, kteří by bez prášků za několik tisíc byli hned pryč a ne 30 let v důchodě.
Daleko nezměrnější je blbost. Já se tady fakt musím smát. Takže lidi, kteří by neměli na prášky několik tisíc, by rychle umřeli a nestrašili by tady 30 let. Teda fakt se tady válím smíchy... Tohle hned tak někdo nevymyslí
Milá "sisi", já Vám opravdu velmi děkuji, protože jak se říká, smích prodlužuje život a já už se tady nahlas chechtám asi 5 minut. A to už se mi dlouho nestalo, abych se opravdu nahlas sama smála. Vy jste úžasná. Mohla byste ještě něco napsat?
Já jsem to četla a četla jsem v jakém stavu jsou lékaři a ošetřující personál a protože jsem emotivní, tak jsem tady chvíli brečela. Ti zdravotníci jsou absolutní hrdinové. Vůbec si nedovedu jejich život představit. Chodila jsem tady a uvědomovala si tu hrůzu, co musí ti lidé v tu samou chvíli prožívat. Pro nás je to snadné, my se můžeme zavřít doma a nikam nechodit. Ale co oni? Je to příšerná situace.
A ještě dodám. Ano, možnost bezbolestné smrti přijatelná být může, ale nikomu bych nepřála, aby se do situace dostal. protože ti lidé to vědí, že musí umřít a to musí být šílené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.