Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupujete potraviny přes internet?

Od: patronka* odpovědí: 11 změna:

Je nás jistě víc, pro koho jsou nákupy přes internet spása a často i jediná možnost, protože ani v 7, ani v 10 bychom do obchodu prostě nedošli. Vypadá to, že současná situace přiměla i některé pochybovače, aby přehodnotili svůj názor a využili této služby. Jak se na tento způsob nákupu díváte? Máte nějaké zajímavé postřehy? Přeji pěkný den. Patronka :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
Nepochopila jste to, můžete do obchodu kdy chcete, třeba v šest večer. Potraviny přes e-shop nekupuju, mám auto a Billu 300m od baráku a Tesco 1km, takže jsem zatím neměla potřebu. Děti doma chvíli vydrží, do obchodu je teď netahám. Každopádně jestli onemocníme, možná toho využiju, ale spíš bych poprosila sousedku přes ulici.
patronka*
hodnocení

Já to pochopila, ale napsala jsem, že bychom tam prostě nedošli ! To znamená, že překážka je na naší straně, v tomto případě zdravotní stav a nákupy přes internet jsou jediná možnost. Již je to srozumitelné?

dolga*
hodnocení

0x

Nikdy jsem to nevyužívala, ale všimla jsem se, že tu ted na sídlišti denně jezdí rohlík, tesco, košík a další prodejci z netu. Takže to lidé využívají ve velkém...dříve to tu tak nebylo.

hodnocení

0x

Jednou jsem to vyzkoušela, ale je to už dávno. Bylo to dobré a a doprava byla levná. I zboží se mi zdálo lepší než to, co bych si mohla v reálu vybrat sama. Jednalo se o zeleninu a byla v perfektním stavu. Ale protože se ráda pohybuji, tak pak už jsem to dál nevyužívala. A v tuto chvíli jsem to ještě nepotřebovala, ale kdyby nebylo zbytí, tak bych klidně tuto službu využila znova. Ale někde někdo psal, že oni toho teď zneužívají a berou si nehoráznou cenu za dopravu a dokonce snad i to zboží zdražují. Ale už nevím o kterého dodavatele to šlo. Asi "Rohlík".

A já také tenkrát objednávala v tom Tescu.´To jsem zapomněla napsat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkušenosti mám z Tesco - vždy naprostá spokojenost a bez problémů. Dal se objednat nákup i na druhý den nebo určitě o den později. Bohužel, současný stav je takový, že nyní je objednávka vyřízena (dovezena) až za 14 dní. Není to chyba Tesco - jsou zkrátka přetížení a nemají šanci to stíhat. Některé položky jsou omezeny počtem, je omezena celková váha nákupu a již nedonášejí nákup až do bytu. Ceny (včetně dopravy) jsou stejné, resp. žádné drama se nekoná. Takže, kdo je např. čerstvě v karanténě, tak musí mít hlad až za 14 dní od objednávky . Zdravím!

doplněno 22.03.20 04:34:

patronka - Vy nakupujete v Tesco v Praze a tam je i více možností (Košík, Rohlík a možná i další). Patrně tam není Tesco tak vytížené. K nám zajíždí Tesco z Kolína a při minulé objednávce byl první týden plný, druhý týden plný a ve třetím týdnu byl poslední den ještě volný. Opravdu žádná "hitparáda".

patronka*
hodnocení

Před velkými svátky je to podobné, ale je možno si zarezervovat třeba i dva termíny, objednávku pak definitivně upravit den předem. Kdo objednává pravidelně má už jasnou přestavu, co může v následujích 14 dnech potřebovat. To omezení počtu může být i úsměvné, místo 10 ks sójových suků dodali jen 6.:-D

patronka*
hodnocení

k doplnění: rohlik.cz a kosik.cz mají vlastní sklady jen pro eshop, kdežto itesco.cz dodává z nejbližší prodejny, pro mne konkrétně ze Zličína. Protože objednávku lze upravit do 23 hod den před dodáním, občas se stane, že není všechno skladem. Těsně před dodáním pošlou mailem definitivní dodací list, jenže to už se s tím stejně nedá nic dělat. Většinou dávají rozumné náhrady, které si nechat nemusím, ale už se mi stalo, že se nezadařilo. Třeba místo uzeného bůčku, který jsem potřebovala do velikonoční nádivky, poslali bůček neuzený. Naštěstí bylo ještě dost času opatřit jiný :). Tentokrát nedodali vůbec žádné sušené droždí, pak jsem ale někde četla, že ho nemají nikde. Naštěstí nečekám až mi dojde zásobička úplně, tak snad se objeví.

hodnocení

0x

Mamka chtěla vyzkoušet včera a pochvalovala si to. Je vystresovaná z chození do obchodů, mě tam pouštět nechce, od té doby, co jsem měla zvýšenou teplotu a byla jsem tak unavená, že jsem prospala 17 hodin. Je to dost plné a vykoupené, nebyla volná hodina, ale pak se najednou jedna hodina na dodání uvolnila ještě ten samý den. Dopravce to dá ke dveřím a z pozvzdálí sleduje, jak si to zákazník převezme.

hodnocení

0x
Myslím, že část lidí u tohoto nakupování i zůstane až koronavirus pomine. Pro ně je to těžká zkouška, ale dokonalá reklama. :)
Bohužel zatím jsou vybrané dopravy na hodně dopředu a často i hodně zboží už není ve skladu.

lidus*
hodnocení

0x

Co je v Brně Rohlík, jsem zákazník. Ještě se nestalo, že by byl problém, dnes kdy lidé blázní, je rozvoz třeba až druhý den ale to snad nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]