Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachraň dědka, zachraň bábu

Od: lenulakr® odpovědí: 31 změna:

No, to se zase náš slavný režisér pan Mádl zviditelnil! Taky vás to uráží? Možná se v některých rodinách tak oslovují, ale pro mě to je urážka. Navíc,neumím si představit,když se dědkové a báby nenechali přemluvit před volbami, že by je takoví jako je on zachraňovali a že by to vůbec očekávali. Slova a zase jen slova.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

9x

Mám stejný, nepříjemný pocit z tohoto oslovení. Pejorativní, neboli urážlivé i když se pod tím skrývá pomoc.

V některých případech se to prostě nehodí. Lepší by bylo - Zachraň babi, zachraň dědu. Nebo - Pomáháme důchodcům.

slovnik-cizich-slov.abz.c/...

fugass*
Přesně tak

houbes*
hodnocení

8x
Nejsem ve věku důchodce ale uráželo by mě aby o mě někdo říkal bábo a nebo dědku ! P. Mádl si do úst nevidí, dle mého je to skrček, který těmito slogany se cítí povzneseně ! Prostě je to idiot ! I on jednou bude starý dědek !

hodnocení

7x

Já mám na důchodce taky svérázné názory, ale toto mě uráží i jako člověka. Nedávno tu byl nějaký citát, moc pěkně řečeno, bohužel už si to nepamatuji, ale je to trefné - něco v tom smyslu, že není dobré pro dnešní společnost, že si z herců, kteří vždy byli spodina společnosti, dělá morální arbitry, kteří hovoří za všechny.

fugass*
hodnocení

5x
Dajka, pravda. Bylo to v návaznosti na Hrušínského. Nebo když se někdo ohání církevním představitelem. Sami hromadu másla na hlavě. A herci a,,celebrity"vůbec? Někdy mají názory jakoby by žili v ulitě a neměli kontakt s normálním životem. A k dotazu, jedna věc je, když babička doma řekne: dědku kam si zase dal to a to... Ale pokud to řekne cucák i když to myslí jistě dobře, zni to přinejmenším opovrženě. Važme si jich, dali nám zivot.

hodnocení

5x

Pokud se Mádl a jemu podobní dnešní "herci" dožijí stáří, nevím, jak se jim bude líbit oslovení, kterým dnes tak plýtvají.

Za mě: opravdu PÁNI HERCI byli např. Hrušínský nejst., Medřická, Ho"ger, Štěpánek Zd., Marvan, Sovák, Kemr, Menšík, Štěpničková, Chramostová, Ferbasová, Haas, Baldová, Plachta, Burian, Nedbal, Brodský, Voska, Kopecký, Haničinec a řada dalších. Ti dnešní jsou jenom šašci, za slávu a peníze schopni zesměšnit a ztrapnit nejen lidi kolem sebe, ale i sebe samé.

Herecká sláva upadá, takoví herci, jako byli ti staří, už nebudou. Dovedete si představit třeba takovou Noc na Karštejně v mladém uječeném obsazení? Já ne. Ti staří herci tam prostě patří.

Když titulují lidi bábo a dědku, jakpak by se jim líbilo, kdyby jim někdo starší řekl: ty cucáku, ty cumplochu? Asi moc ne. Jaga.

Jinak - rodiče naši generaci učili úctě ke stáří. Nikdo nikdy nesměl být dědek či bába, ale jen paní nebo pan. A hotovo. Jinak padla facka.

ben®

babajaga - budete si muset opravit (upravit) Váš nick .

liska5

Na starší dámu nebo seniorku Jadwigu*smich*

A nejlepší byl Radovan Lukavský.

lipanek

Babuškojaguško, neuražte se za odkaz, /navedl mě na to ,,ben,,/ vyhledala jsem na Wikipedii. Neberte to prosím osobně, ale já jsem se v dnešní době tak dlouho nezasmála, když si přečetla, jak si představují babu Jagu v Rusku. Nick si neměňte, tady Vás takhle už za ty roky každý zná a na fotce vypadáte super.

cs.wikipedia.org/...

Nevadí, Lipánku, nejsem urážlivá. A čtu: Ošklivá stařena převážně zlovolného charakteru.

Ano, přesně to jsem já. *haha* Líp to nejde ani napsat!

A ta fotka? Je z roku 1985, kdy mi bylo 30. Dostali jsme tehdy s rodinou vízum do Jugoslávie - se stopětkou a stanem, jak bylo tehdy zvykem. A to je tedy fotka z tehdejšího pasu. Zůstaly jen vzpomínky, co nadělám. Jo a ta fotka. Jaga.

Největším zážitkem tehdy bylo, že jsme si tehdy dali hrnec s houbovou omáčkou dozadu za auto. Lednice tehdy v kempech nebyly. Tak aby to bylo aspoň ve stínu. Přijeli další Češi, měli málo místa, manžel skočil do auta, zapomněl a zacouval. Z hrnce zbyla placka, z omáčky nic. Přesto se tomu ještě občas zasmějeme.

hodnocení

4x

To oslovení dědek - bába má být něco co vás zaujme. Kdyby tam byl dědeček a babičky, snáz byste to přehlédla a už těžko o tom někde diskutovala a dávala to tím víc na oči druhých. Takže záměr se povedl.

Nevím co to, že herci mají pocit, že musí společnost burcovat a zachraňovat, že nikdo jiný proto nemá lepší kvalifikaci...

houbes*
Tak podle vás, když někoho urazíme, tak mu vlastně pomůžeme? A kde je slušné chování od malých harantů v bytovce slyšet hele dědek a nebo bába? Naši herci by se vůbec neměli k ničemu vyjadřovat a nebo navrhovat. Timto se slušné chování vytratí mezi lidmi !

Říká se tomu Účel světí prostředky.

Jak se říká, i blbá reklama je reklama!

dolga*

Když důchodce vyvěsí své telefonní číslo veřejně, tak si pak bude muset koupit novou simkartu, mladí lidé si zase budou dokazovat, jak nemyslí a budou je otravovat i v noci nemístnými telefonáty. Nebo zprávami. Ze skrytých čísel. Takže ne, já bych svoje nacionale veřejně nikam nedávala, Mádl je na palici. Je to umělec, takže jak jinak, než, že je to hlupák.

houbes*
To není umělec nic nedokázal a bohužel už nedokáže. Jeho vrstevníci dospěli a už nemá dětskou podporu. Je to malý zmetek.. až odvolá báby a dědky já se mu omluvím. Ale takhle propagovat pomoc je nevkusné a hnusné !

liska5
hodnocení

2x

Zní to blbě, to jo. Ale určitě to nemyslej zle. Mají taky svoje prarodiče. To je takový jejich pokus o nějakou uměleckou nadsázku. Našli si krátký výraz, aby byli originální, možná aby vyburcovali, ale akorát tím mnohé znechutili. Já je beru s rezervou, "umělce", a tohle na sebe nepouštím.

Vy nepamujete, přemluv bábu, dědka? To stačilo a ještě chybí Issová...

liska5

Pamatuji. S Issovou seděli vedle sebe a řečnili...Tady na to navázali.

Navázal jen on, ona musí zvedat telefony: "jak vám mohu pomoci?"

klera*
hodnocení

2x
Chápu že to někoho může urazit...ale zase na druhou stranu, já bych o tom neměla potuchy, kdybyste vy nebyla uražená. :) Takže dobrá práce.

hodnocení

1x

Této kobylí hlavě nevěřím ani slovo, ještě se zastává herců (jde jen o jednoho, co zkrachuje), že musí také z něčeho žít. Tento člověk, si nevidí ani na špičku nosu, jde mu jen z své zviditelnění! Sám přiznal, že mu zatím nikdo nezavolal o pomoc a proto může psát ty své scénáristické průplachy dál. To nás opět čekají filmové hrůzy, snad na ně nebudou peníze v budoucnu?

hodnocení

1x

Že se pomádl je známo už deset let ..

lidus*
hodnocení

1x

Reklama mě neuráží a je to volné pokračování té předvolební reklamy. Kamarádky děti své babičce říkají babko a je to pro ně naprosto běžné, děda je děda. Prababička je stařenka, říct tak pravnoučata mé matce tak ji klepne.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, něco Vás pobouřilo, ale zřejmě většina z nás vůbec neví o co jde, resp. bez odkazu na to, co Vás trápí, to nelze hodnotit. Zdravím!

fugass*
Vím o co jde, myšlenka dobrá a jen tak dál. ALE zní to opravdu tak blbě, jak to zní. Příklad: ti dobrovolníci zazvoní a starší paní si přijde pro nákup: dobrý den, my jsme z iniciativy zachraň dědka a bábu. Jak by jste se ctili? Trocha úcty by byla na místě.
houbes*
Přesně tak fugassi . Nechápu proč ve sloganu nemohli dát, zachraňme naše seniory a nebo starší spoluobčany atd.atd.

Potrefený houser se ozval.

ben®

dvd99 - jaký houser? Můj příspěvek je výchovný, aby si tazatelka nemyslela, že každý sleduje na internetu to, co ona, resp. nedala odkaz na video a musel to za ní udělat někdo jiný. Pan Mádl to udělal skvěle - patrně nebude seniora, který by o jeho vzkazu nyní nevěděl .

ben - všichni co sledují vaši pravdomluvnou modlu ČT (i já občas), tak tu kobylí hlavu viděli dopoledne tam, jak si dělá svou reklamu. Včera na netu ho s tím poslali do pryč, tak ta vaše ČT mu vyšla vstříct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]