Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronavirus a nezaměstnanost

Od: etana* odpovědí: 8 změna:

Docela by mne zajímal názor některých místních členů Poraďte na situaci, která nejspíš nastane po několika měsících opatření proti nákaze. Pořád bude průměrný Čech vymýšlet, jak vydolovat co nejvíc výhod ze zaměstnavatele i za cenu hrozby výpovědí, pořád budou Češi měnit práci, protože "se jim tam nelíbí", neplnit smlouvy atd.? Nebo si začnou zas vážit práce, když novou budou hledat, nikoliv vybírat? Stát nebude mít nejspíš moc peněz na nějaké sociální výdobytky, výběr daní zcela jistě klesne, už takhle byl naplánovaný další deficit, navíc Babišovci uzákonili další vysoké výdaje na letošní rok. Jak to vidíte vy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to jedno, stát žije dlouhá léta na dluh, takže se jen něco přidá. Až to krachne doopravdy, bez ohledu na ten virus, to teprve bude mela. Je to jen otázkou času. Spíš by mě zajímalo, jak dlouho to ještě vydrží, ten fajn život pro všechny.

trump

Dokud nekrachou USA, tak se bude zit fajn.

rv*
hodnocení

0x

Bude to katastrofa srovnatelná s 2. sv. válkou a možná horší. Spousta lidí bude překvapena kolik bude potřeba hrobů. Problém bude, že fronta bude všude, nikde nebude bezpečné zázemí a živí budou závidět mrtvým.

Teda člověče, pokud nejste jen troll, tak se divím, jak s takovým ,,životním optimismem´´ můžete vůbec existovat *zed*

vilik*
Jenom šílenec může přivést do tohoto světa vlastní dítě. (Báječná léta pod psa)

hodnocení

0x

Naopak, bude se víc vyrábět i prodávat

Firma Brisk u nás zvedla výrobu a rozšiřuje prostory.

idnes.cz/...

pb®
hodnocení

0x

A já bych se zeptala naopak. Bude si krachující zaměstnavatel, kterému byla omezena provozovna, vážit kvalitních zaměstnanců, nebo je bude pořád dřít a nedodržovat zákonník práce? Nebo proč myslíte, že se hospodští tolik vztekali na EET? Pořád zaměstnávají zaměstnance za minimální mzdu, zbytek na ruku a pak se diví, že nemohou sehnat kvalitního kuchaře. Tak vaří každý, kdo má dvě ruce, podle toho to vypadá a hospoda jde do háje. Majitel si jezdí v novém BMW, ale nemá na to, aby dal lidem mzdu nebo dokonce zaplatil dva sudy piva. Továrna nezaplatí českého zaměstnance, který musí živit rodinu a chce nějak normálně bydlet, ale zaměstnávají se ukrajinci a jiné národnosti, kteří bydlí jak dobytek na ubytovnách.

etana*
hodnocení

Souhlasím s vámi, chtěla jsem to do otázky dopsat, ale pak mne odpověď napadla - ne, nebude, protože kdyby byl ochoten si vážit zaměstnanců atd., udělal by to ve chvíli, kdy zaměstnanců bylo málo a zisky stoupaly. Takže prosím, neklaďte otázku pod otázku, i když jsem vám odpověděla, ale zkuste odpovědět na tu mou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]