Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronavir, uzavření školy

Od: danca* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jak jistě víte, škola je uzavřená kvůli koronaviru s tím, že se neví, kdy se bude otevírat. Co jsem slyšel, tak je dost veliká pravděpodobnost, že možná dokonce až za měsíc a v tom je ten problém.

Naše učitelka říkala, že pokud by tomu tak bylo, tak by nebylo možné se naučit za zbývající čas všechnu látku, samozřejmě teď máme něco jako samostudium, ale i tak jsem slyšel, že pokud tomu tak doopravdy bude, tak se posune klasifikace a budou zkrácené letní prázdniny.

To mi samotně moc nevadí, ale problém je v tom, že o letních prázdninách musíme povinně mít 3 týdny praxe v nějaké firmě a pokud by se opravdu zkrátily prázdniny třeba o měsíc, nevím, jak bych to stíhal, jelikož mam s firmou dohodnuté, že tam budu přesně měsíc, od začátku letních prázdnin.

Je opravdu možné, že se to může stát?

Opravdu se o to bojím, protože s nesplněnou praxí se dál nedostanu a firma má poslední měsíc prázdnin domluveno někoho jiného.

Děkuji za odpověď k tématu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vzpomínám, když jsem kdysi studovala dálkově pedák. Přijeli jsme na konzuultaci, něco málo nám vysvětlili a všechno ostatní jsme si měli nastudovat z knih, které nám nadiktovali. Takže jsem se naučila učit sama a ani jsem k tomu školu moc nepotřebovala. Jenom na zkoušky. Proto si myslím, že současní studenti mohou klidně něco nastudovat doma, aspoň je to vede k samostatnosti.

Pokud myslíš, že nastane posun v prázdninách, , dohodni si tu praxi až na 2. měsíc prázdnin, tedy na srpen. Pokud to nebude možné, jak píšeš, najdi si nějakou jinou firmu, kde budeš moci dělat praxi v srpnu. Ať to vyjde. Jaga.

hodnocení

0x

Stát se může cokoliv. Pro jistotu si zkus domluvit praxi v jiné firmě ke konci prázdnin. Myslím, že školu neprodloužé o víc než 3 týdny.

Čekala jsem, že ve školách nařídí roušky, budou kontrolovat dezinfekci rukou, stříkat nějakou dezinfekcí, požadovat převléknutí do čistého oblečení, ale úplně zavření mě dost zaskočilo. Na začátku prázdnin jsem přijatá do zahraničí na kurz, jestli do té doby nebudu mít zkoušky... Ale jestli to do té doby neustoupí, tak to asi stejně zruší.

hodnocení

0x
Jak to bude teď, těžko říci. Za nás byly jednou v zimě tři týdny uhelné prázdniny.
Dostali jsme úkoly na týden a pak se jeden den šlo na chvilku do školy. Odevzdat úkoly a vyfasovat nový. Po třech týdnech se vše vrátilo do starých kolejí a vše šlo normálně dál.

lidus*
hodnocení

0x

Existuje internet! Vnučka na ZŠ dnes plnila úkoly a vypracované odesílala, zítra to bude stejné. Kdo internet nemá, dostane zadání telefonem, vypracované vyfotí a odešle. Budou-li nyní děti doma, klidně mohou prázdniny nebýt, je to krizový stav a zcela jistě i vaše škola a vaše praxe bude ošetřena. Dík koronaviru to třeba půjde bez povinné praxe, posunout jde vše i zápis dětí do první třídy, závěrečné zkoušky a maturity. Neděste se, ono se to nějak zvládne, nejste jediný student s tímto problémem.

pb®

Já bych to brala jako šanci, jak prázdniny posunout z července a sprna na červen a červenec. Jsou to nejteplejší dny s nejdelším dnem a dětem by se to nepletlo. V srpnu se dny už oproti červnu rapidně zkracují a stejně už dnes děti nepomáhají na polích při sklizni, tak můžou v srpnu klidně do školy. A i ta sklizeň se posunula, v srpnu jsou už na polích strniště. Podzimní prázdniny hodit na konec září, začátek října, aby mohl člověk odletět s dětmi k moři mimo letní sezónu a ušetřit tak polovinu za pobyt. Konec pololetí před Vánoci, ne jako teď, kdy je dítě doma o Vánocích přes dva týdny a pak rychle do školy a poslední 3 týdny na uzavření pololetní klasifikace. Je to zbytečně roztahané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]