Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptačí budka

Od: konadra odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

už sýkora końadra oblíží ptačí budku. Ale před týdnem byli u ní vrabci polní a také tam lezli a nesli už trávu.

Dneska tu byla sýkora i vrabec. Tak jsem zvědavá, kdo tam nakonec zahnízdí. Budu muset narychlo udělat asi ještě

jednu budku.

Máte s tím někdo zkušenost?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Problém je v tom, že sýkorkám se musí dělat menší otvory, jinak jim tam vlezou větší ptáci.

Na to je předpis, jakému ptáku jaký vletový otvor.

liska5

Prodávají se s otvorem o průměru 28 mm.

72mona3*
hodnocení

0x

Pravděpodobně zvítězí vrabci. Jsou v tomto dost razantní. Jestli máte možnost, umístěte další budku. M.

hodnocení

0x

Nevím, odkud jste, ale nebylo by od věci udělat si výlet do záchranné stanice Pavlov, kde pečují o handicapovaná zvířata. Je to asi 5 km od Ledče nad Sázavou.

Tam mají přímo výstavu budek, která, jak velká a s jakým otvorem se hodí pro kterého ptáka. Každá budka je popsaná, jak velká, jak vysoko umisťovat, kam...Divila jsem se, když jsem viděla, že co ptáček, každý je spokojený v něčem jiném.

Ve Vašem případě tipuji na vítězství vrabců. Stejně jako mezi lidmi, jsou to takoví drzí hnědí predátoři. A nemají rádi dyškrymynácyju. Buď vrabce vyhodíte *smich*, nutno opakovaně, nebo postavíte druhou budku pro sýkorky. Jaga.

pipajz

Řkla bych, že vrabčáci obsadí i druhou budku. *smich*

konadra
hodnocení

To je také možné...*haha*

hodnocení

0x

Koupila jsemm budku v Happyzoo vyloženě pro sýkorky, ,pověsila ji na balkon na prádelní šňůru a nikdo jiný tam nemůže.

zbozi.cz/...

ptaci.zviratadoma.cz/...

72mona3*

Budku nebo krmítko? ;) M.

liska5
hodnocení

0x

Na chalupě jsme měli obsazenou budku na jabloni. Při věšení prádla jsem si všimla, jak modřinka vlézá a vylétává z té trubkové konstrukce věšáku. Ale shora! I tam zahnízdily...

Když budete mít u té druhé budky otvor maličký, těch 28 mm, tak tam vrabci nevlezou. Pokud ho nějaký datel zvětší, musíte ho oplechovat.

72mona3*
Jenže sýkora koňadra je vlastně stejně velká jako vrabci. Tam zmenšení vletového otvoru asi nepomůže. M.
liska5

Myslela jsem na ty naše modřinky... Vrabci se tedy prosadí a koňadra si holt najde 1+kk někde jinde. Soused je měl ve schránce*stop*, tak jeho poštu jedno jaro nosili k nám.

72mona3*

No, o modřinky bych se asi moc nebála. Ač jsou nejmenší, jsou pěkně agresivní. Ty to vrabcům nedají zadarmo ;) M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]