Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už sýkora końadra oblíží ptačí budku. Ale před týdnem byli u ní vrabci polní a také tam lezli a nesli už trávu.
Dneska tu byla sýkora i vrabec. Tak jsem zvědavá, kdo tam nakonec zahnízdí. Budu muset narychlo udělat asi ještě
jednu budku.
Máte s tím někdo zkušenost?
Nevím, odkud jste, ale nebylo by od věci udělat si výlet do záchranné stanice Pavlov, kde pečují o handicapovaná zvířata. Je to asi 5 km od Ledče nad Sázavou.
Tam mají přímo výstavu budek, která, jak velká a s jakým otvorem se hodí pro kterého ptáka. Každá budka je popsaná, jak velká, jak vysoko umisťovat, kam...Divila jsem se, když jsem viděla, že co ptáček, každý je spokojený v něčem jiném.
Ve Vašem případě tipuji na vítězství vrabců. Stejně jako mezi lidmi, jsou to takoví drzí hnědí predátoři. A nemají rádi dyškrymynácyju. Buď vrabce vyhodíte , nutno opakovaně, nebo postavíte druhou budku pro sýkorky. Jaga.
Na chalupě jsme měli obsazenou budku na jabloni. Při věšení prádla jsem si všimla, jak modřinka vlézá a vylétává z té trubkové konstrukce věšáku. Ale shora! I tam zahnízdily...
Když budete mít u té druhé budky otvor maličký, těch 28 mm, tak tam vrabci nevlezou. Pokud ho nějaký datel zvětší, musíte ho oplechovat.
Myslela jsem na ty naše modřinky... Vrabci se tedy prosadí a koňadra si holt najde 1+kk někde jinde. Soused je měl ve schránce, tak jeho poštu jedno jaro nosili k nám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.