Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věříte na ADHD?

Od: lada1® odpovědí: 21 změna:

Za nás a naší generaci toto nebylo a když tak jsme byly zlobivý a nepozorní a dnes se s těmi dětmi nějak moc ...Neveřím,že to existuje jen je jiná výchova a moc pouštíte děti z řetězu a děti si dělají co chtějí!a hlavně dítě odpoví při nějakém problému"zavolám linku bezpečí" mě tatínek dal pár facek a bylo vyřešeno(bylo mi 10 v roce 1976)a dnes...?Věříte,že děti jsou "nemocné"?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Těžko říci,nejsme odborníci,ale když jsme my 3 sourozenci zlobili už ,,přes čáru,,tak z nás táta to,,adhd,,vymlátil lískovkou*frajer*

hodnocení

6x

No takhle...

ADHD asi existuje, ale rozhodně ho nemá každé "třetí" dítě, jak se dnes s oblibou tvrdí..

Dnes ze 30 dětí ve třídě jich 8 má ADHD, 10 jsou dyslektici...a zbytek trpí dysgrafií..(tedy dle toho na co mají "papír"..).

smode*
hodnocení

4x
Tak ona byla doba kdy lidi nevěřili že existuje rakovina, nevěřili že někoho bolí klouby a pro všechny byl jen "líná lemra". ADHD existuje a mám jej v nejbližší rodině. Mimochodem to vůbec nesouvisí s "jinou výchovou"(to je takový nesmysl, že větší jsem snad ani neslyšel). Nedovedete si představit jaká zoufalost je toho člověka vidět jak má extrémní problémy s tím třeba jen správně vyplnit nějaký formulář. Nebo například i maminka sestřenky - úplně stejně jako Vy: "to za nás žádný ADHD nebylo, to je blbost" a ani koutkem oka si nechce přiznat že má sama ADHD jak řemen. Takže jak vidíte nevěří tomu ani ti co to mají. Přál bych Vám to na zkoušku na pár dní mít, to by Vás ten vztek přešel až byste párkrát po sobě přehlédl například dopravní značku atd..

etana*
hodnocení

2x

Za vás a vaší generaci se ještě dělaly lobotomie atd., to, že o něčem nemáte znalosti neznamená, že to neexistuje.

maritnnns
hodnocení

2x

Ne! Výmysl poslední doby. O mě taky říkali psychologové že mám ADHD. Ale jen se mi nechtělo učit, nebavilo mě toa radši jsem vykřikoval a dělal šašky ve třídě. Pak mě doma začli mlátit a přešlo mě to. Nakonec jsem vystudaoval i Ing.

motak
no rekl bych, ze vas mlatili ještě malo...
vilik*
To je fakt, kdyby ho víc řezali, mohl být dneska Ph.D.

hodnocení

2x

Je to mozková dysfunkce,může přetrvávat až do dospělosti a rozhodně těm matkám nezávidím,zlehčovat to nejde. A určitě jde poznat zlobivé vzteklé dítě od toho nemocného.

72mona3*
hodnocení

1x
Ano, věřím. Bratránek se s problémy s tím spojenými potýká i v dospělosti.
Ale jak bylo správně řečeno, ne všechny "zlobivé" děti ho mají. M.

klera*
hodnocení

1x
Když zažijete dítě s ADHD, poznáte ho od zlobícího...ono to není zlobení, spíš takový těkání. Někdy můžou působit jako trochu jednodušší, když třeba nemají tendenci se hýbat, ale tu pozornost prostě neudrží...

hodnocení

1x

Předpokládám, že za vás nikdo neměl problémy například ani s neplodností. A dnes má každý pátý pár problém počít dítě a musí jít na umělé oplodnění.

Dnešní generace trpí ADHD, autismem, alergiemi, intolerancí na lepek, intolerancí na laktózu, neplodností, různými psychickými poruchami... Prostě svět se mění, lidé dnes žijí v úplně jiných životních podmínkách než dřív a lidský organismus a psychika na všechno nějak reaguje a odráží se to na celkovém zdravotním stavu populace - lidské zdraví je dnes v mnohých ohledech podlomenější než dřív. To, že nějaký problém neexistoval za vás, neznamená, že nemůže existovat dnes. Generace mých vnuků a pravnuků se taky bude určitě potýkat s něčím, s čím jsme se my běžně nepotýkali.

liska5

Dobrá odpověď*palec*.

Čekala jsem, kdo konečně zmíní všechno, co na dětský mozek od početí působí. Dneska chodí těhotné maminky s mobilem v kapse, kluci sedají s notebookem na klíně, jsou děti, co běžně usínají v modrém světle obrazovek.Tolik chemie v potravinách,nábytku, krytinách, plastových obalech a potažmo ve vodě, tolik léků...To dřív nebylo. Dětský mozek dokáže ovlivnit i příliš cukru ve stravě. Výsledkem je nesoustředěnost, záchvaty vzteku.. K tomu je třeba přičíst tu absolutní "demokracii" ve výchově . Mnohé děti od samého začátku neznají hranice toho, co mohou a co nesmí...

hodnocení

0x

Ano, existuje to. Nejvýš procento populace ..

hodnocení

0x
"Jsem dyslektik a dysgrafik".
"Cyrhóza jater a cukruvka".
"Slabý srdce, astma a alergie na lepek".
A tamtem je divnej, nic nemá:)
.
Takhle se jednou bude dnešní mládež představovat a mluvit o sobě.
Každej bude mít něco.
A tamtem je divnej, nic nemá - není divnej,jen lékař není pečlivější než jiný!

nar
hodnocení

0x

ADHD je nová nemoc, možná byla i dříve, ale nevědělo se ještě o ni. Takové děti se možná braly jako hodně problémové, ale ne nemocné. Dítě za své divné chování nemůže a musí být v péči lékaře.

prestik*
hodnocení

0x
Nejznámější český psychiatr, kterého v žádném případě nebudu jmenovat, ale t. č. má v ČT vlastní tókšou, před mnoha a mnoha lety prohlásil, že by "pacienty" s myalgickou encefalomyelitidou nejraději zavřel do cely a zahodil klíč. Dnes víme, že CFS patří k velmi trýznivým onemocněním. Přesto bych to s ADHD u neposedných dětí nepřeháněl. Napadá mně vhodné přirovnání: Endogenní deprese versus tolik populární depka. *znalost*

michalverner
hodnocení

0x

Není to pravda.ADHD je dnes,bylo za vaší doby i za dob minulých jen se tomu jinak říká.Např. před 100 lety se jim mmj. říkalo "hlupáci".Před 50-ti lety blbečci a dnes korektně osoby s ADHD.

Hlupák ani blbeček se jim neříkalo. Ale byli. Ovšem devět z deseti z těch, kteří dnes mají papíry na ADHD nic takového nemají a jsou to jenom spratci.

hodnocení

0x

Dříve byly pomocné školy a pro koho? No přece pro takovéhle děti, protože je v běžné škole nechtěli. Úplně nevzdělatelných tam bylo jen pár. Mám ADHD v blízké rodině a dříve se tomu říkalo Lehká mozková dysfunkce. Dyslexie, dysgrafie, porucha jemné motoriky, průměrné IQ. Být rodičem takového dítěte je očistec a na pevné nervy. Může to být z různých důvodů, vrozené, z přidušení při porodu, nikdo pořádně neví. někdo z toho vyroste více, někdo méně. Léky na to nejsou, nejvíce funguje láskyplná rodina. Protože takové děti má rád málokdo.A oni tím hrozně trpí. Nabalují se psychické a vztahové problémy a tak to jde dá.

klera*

Jste si jistá, že léky na to neexistují? Na táboře jsme dětem s ADHD dávali nějaké léky na předpis...netuším teda jak fungují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]