Nejste přihlášen/a.
Za nás a naší generaci toto nebylo a když tak jsme byly zlobivý a nepozorní a dnes se s těmi dětmi nějak moc ...Neveřím,že to existuje jen je jiná výchova a moc pouštíte děti z řetězu a děti si dělají co chtějí!a hlavně dítě odpoví při nějakém problému"zavolám linku bezpečí" mě tatínek dal pár facek a bylo vyřešeno(bylo mi 10 v roce 1976)a dnes...?Věříte,že děti jsou "nemocné"?
Těžko říci,nejsme odborníci,ale když jsme my 3 sourozenci zlobili už ,,přes čáru,,tak z nás táta to,,adhd,,vymlátil lískovkou
Předpokládám, že za vás nikdo neměl problémy například ani s neplodností. A dnes má každý pátý pár problém počít dítě a musí jít na umělé oplodnění.
Dnešní generace trpí ADHD, autismem, alergiemi, intolerancí na lepek, intolerancí na laktózu, neplodností, různými psychickými poruchami... Prostě svět se mění, lidé dnes žijí v úplně jiných životních podmínkách než dřív a lidský organismus a psychika na všechno nějak reaguje a odráží se to na celkovém zdravotním stavu populace - lidské zdraví je dnes v mnohých ohledech podlomenější než dřív. To, že nějaký problém neexistoval za vás, neznamená, že nemůže existovat dnes. Generace mých vnuků a pravnuků se taky bude určitě potýkat s něčím, s čím jsme se my běžně nepotýkali.
Dobrá odpověď.
Čekala jsem, kdo konečně zmíní všechno, co na dětský mozek od početí působí. Dneska chodí těhotné maminky s mobilem v kapse, kluci sedají s notebookem na klíně, jsou děti, co běžně usínají v modrém světle obrazovek.Tolik chemie v potravinách,nábytku, krytinách, plastových obalech a potažmo ve vodě, tolik léků...To dřív nebylo. Dětský mozek dokáže ovlivnit i příliš cukru ve stravě. Výsledkem je nesoustředěnost, záchvaty vzteku.. K tomu je třeba přičíst tu absolutní "demokracii" ve výchově . Mnohé děti od samého začátku neznají hranice toho, co mohou a co nesmí...
Není to pravda.ADHD je dnes,bylo za vaší doby i za dob minulých jen se tomu jinak říká.Např. před 100 lety se jim mmj. říkalo "hlupáci".Před 50-ti lety blbečci a dnes korektně osoby s ADHD.
Dříve byly pomocné školy a pro koho? No přece pro takovéhle děti, protože je v běžné škole nechtěli. Úplně nevzdělatelných tam bylo jen pár. Mám ADHD v blízké rodině a dříve se tomu říkalo Lehká mozková dysfunkce. Dyslexie, dysgrafie, porucha jemné motoriky, průměrné IQ. Být rodičem takového dítěte je očistec a na pevné nervy. Může to být z různých důvodů, vrozené, z přidušení při porodu, nikdo pořádně neví. někdo z toho vyroste více, někdo méně. Léky na to nejsou, nejvíce funguje láskyplná rodina. Protože takové děti má rád málokdo.A oni tím hrozně trpí. Nabalují se psychické a vztahové problémy a tak to jde dá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.