Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronavirus - respirátory zdarma?

Od: re odpovědí: 39 změna:
Máte už k dispozici respirátor? Kde ho sehnat a kolik stojí? Nebudou se v krizi rozdávat zdarma nebo na pojišťovnu (na recept)? Co myslíte, budou se nosit povinně?

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jaký trest? Nešilte, respirátorů je tak málo, že je nemají ani zdravotníci v dostatečném množství. Takže jakákoliv ,,povinnost´´ je zcela nesmyslná

re
hodnocení

Ta "povinnost" může klidně přijít, ale potom by se měly přidělovat na pojišťovnu plus lidový poplatek, aby se dostalo všem.
eruer*

V naší populistické politice nikdy nepřijde povinnost nosit respirátor.

hodnocení

1x

Jak ten trest myslíš? Jako kdo vyjde z baráku bez respirátoru, že dostane nahned půl roku natvrdo?

honza7*

→ Jako kdo vyjde z baráku bez respirátoru, že dostane nahned půl roku natvrdo?

Možný je všechno, ale kam ty "neposlušný" budou štosovat, ví bůh...

No kam - do fabrik na respirátory *smich*

re
hodnocení

V Číně to nošení povinné mají, ale o druhu trestu nevím. Když to bude pod sankcí tak by je měly dávat zdarma na příděl. Výroba se bude hlídat, aby byl dostatek a různí lichváři překupníci by se mohli přísně pokutovat.
lipanek

Pokud byste sledoval zprávy o tomto problému, tak byste věděl, že je toho tak málo, že nestačí ani pro zdravotníky a jiné důležité obory.

To není jeden respirátor pro jednoho člověka na měsíc.

Lidi v Číně, kteří neměli nějakou ochranu, tak ty okamžitě zaháněli domů zpět. Nesměli chodit po ulici ,,naholo,,.

Prý je i přetáhli nějakou holí, strážci byli agresivnější.

Ale sankce, kdo poruší karanténu u nás jsou možné.

Ale třeba je někdo sám, potřebuje nakoupit, nebo má psa, tak na nezbytně nutnou dobu může vyběhnout ven, ale má se držet opodál, nesdružovat. Pokud je v dosahu dovážková služba je dobré ji využít, platit on-line apod.. Nákup bych korigovala telefonem, nebo přes dveře, položte to za dveře. Běžte, až odejdete, tak to přeberu, podepište to za mě apod..

re
hodnocení

Že zatím je respirátorů nedostatek to vím, ale ve zprávách taky proběhlo, že se bude korigovat výroba i vývoz, aby bylo i pro naše občany potřebné množství k dispozici. Lichvářskė překupníky ignorujte *bum*

vilik*
hodnocení

1x
U nás v železářství jsem dneska čuměl jak puk.
Na baráku cedule jako kráva, že respirátory jsou. Neptal jsem se jaké, ale věřím jim, že fakt jsou.
Fronta tam nebyla.

U nás respirátory i jednorázové rukavice

Respiratoru je vic druhu, ale vzhledem k tomu, ze lidem jako je tazatel je to fuk a hlavne, ze nejaky je tak si klidne koupi i ten, ktery nedostacuje.
vilik*
Tak třeba já jsem kupoval respirátor na broušení kovu. A taky na zateplení podkroví vatou.
Teď ho nepotřebuju, ale když budu zase něco brousit, v železářství u nás ho asi seženu, a bez fronty.
Jestli mi ho tedy nevykoupí Delina.

No a jak je vidět, tak už se všechno změnilo. Tak pro ty, kteří před pár dny tvrdili, že musí být pouze ten respirátor, jinak to podle nich nemělo smysl, tak ti by se teď měli chytnout za nos. Už je ve zprávách i návod, jak si ušít alespoň obyčejnou roušku z bavlny, když nic jiného není momentálně k dispozici pro všechny. A to neříkal nějaký trouba, ale je to potvrzené odborníky. Ne že by ta rouška spolehlivě ochránila před nákazou, ale určitě může alespoň zpomalit šíření viru.

afoj
hodnocení

1x

Rouška bude houby platná když: Teď jsem přišel z nutného nákupu potravin a jedna baba si plivla na prsty aby mohla snáze utrhnout z kotouče igelit. pytlík na pečivo. Tak to bohužel chodí. Lidi jsou prasata.

Ano a kvůli těmto lidem by ti rozumní měli vědět, že by se neměli během nákupu vůbec dotýkat vlastního obličeje a mít s sebou alespoň lahvičku s naředěným octem, větší poměr octa a tím si ruce venku hned očistit. Není to 100% spolehlivé, ale alespoň něco.

klera*
Do tý lahvicky bych nalila ještě nějakej alkohol. :) Třeba vodku.
re
hodnocení

Tak se mi už zase "aktuálně"změnil titulek dotazu *ee*, no respirátor zatím nikde lidu nenabízejí, pouze radu "urob si sám", tak tedy vládě moc děkujem, nějak si holt musíme poradit. Zrovna v TV hlásí, že jak bude zásilka roušek dostatečná,tak se bude přidělovat a vyhlásí se povinnost nošení všem! Ale opravdu bude dost náústků pro všechny?

hodnocení

0x
Sakra co plasis? Jestli je to v Cine pod trestem a povinne to nevim, ale urcite nema kazdy respirator, ale hodne jich ma jen rousku- aby neprskali okolo sebe. A vubec, tihle Cinani, Japonci atd chodi s rouskou kazdou chvili, podivej se nekdy treba do Krumlova. A pokud jde o CR tak se resi aby vubec meli neco zdravotnici, protoze kdo by pak slouzil... bohuzel nekdo si na tom udelal dobry business. A lidi jsou bohuzel nekteri jako ty a nakupujou brutalni zasoby. To fakt normalni neni.
re
hodnocení

Ja zatím žádný respirátor ani roušku nemám *plac*, proto se ptám kde sehnat aspoň jeden kousek, ale ty už asi máš zásobu a jen rejpeš.
Diskuze s tebou opravdu nema smysl a navrhuji tvou otazku uzavrit.
P.S. nezapomen na testoviny ryzi, konzervy...

dolga*
hodnocení

0x

Nejlepší respirátor je, aby všichni v rodině se naučili pořádně si mýt ruce a to pevným mýdlem, ne tekutém. Když se bude dodržovat pravidlo, že kašlu do kapesníku a ne volně do vzduchu, že jakmile cítím, že na mně něco "leze", zalehnu a už to nešířím, sním o něco víc zeleniny a ovoce, protože vitamin C má velkou sílu v porážení virů, zkrátka se budu chovat rozumně, nemyslím, že to bude nějak hrozné...

Daleko horší byla španělská chřipka, moje prababička chudák ji měla v 16 letech a ztratila doživotně čich. Pradědeček si ji vzal, ale například se stalo, že místo oleje dala do omáčky petrolej a dědek hnusná ji ztřískal, ačkoliv za to prakticky nemohla. A respirátory tehdy žádné neměli...

No nevim, proc myslis, ze jsou bezdotykove davkovace? Prozoze pevna mydla jsou nejlepsi semeniste pro tyhle vsemozne sajrajty.

No, však až viry zmutují a bude jich tu polovina národa nakažených, každý bude za alespoň nějaké pomůcky rád. Určitě to nenařídí, protože nejsou k dostání a nebudou, vše schlamstnou nemocnice a ordinace. To by si zadělávali na vzpouru. A ty, co měli v železářství, jak píše výše? Ono se musí koukat, jaké. Ty co jsou jen na prach FFP 1 a FFP2 jsou k ničemu, ale lidi vidí respirátor, tak jsou spokojení a koupí. Takhle jde byznys. Ani rukavice nejsou všechy nepropustné proti virům. A to lidi taky neví.

dolga2

Protože jsem všímavá, již dávno jsem se všimla, že se například doktoři před operacemi mydlí mýdlem - proč?

Protože v pevném mýdle je i louh a ten jak známo niči co může...tedy i viry a bacily.

Zkuste mi to vyvrátit...;)

yoom.cz/...

webobal.cz/...

prirodovedci.cz/...

carovnymlyn.cz/...

cs.wikipedia.org/...

@dolga2
Puvodne jsem nechtel reagovat, ale neda mi to :) Pevne mydlo obecne opravdu extra hygienicke neni a stejne jako u tekuteho je vic druhu. Na tom se snad trochu shodneme. A pak kdyz jsi vsimava tak si vsimni, ze se ve zdravotnictvi pouzivaji jednorazove rukavice a hlavne taky dezinfekce. U operateru fakt nevim, ale jinak u zdravotaku tuha mydla bezne nejsou, zato dezinfekce, rukavice a tekute mydlo ano.

etana*
hodnocení

0x

Neblbnete už krapet, lidi? *ua* Děláte, jak kdyby ta nemoc měla sejmout celý svět, ale na to, jak lidi couraj po světě a už to straší nějakou dobu není ta epidemie zas tak šílená, abyste právem čekali, že všichni budou nosit půl roku na čumáku respirátor a místní úkáčka přestanou plivat na zem. Panikáři mají pré, jako při všemožných ptačích a prasečích chřipkách, copak si to nepamatujete? Tak prostě seďte doma, necourejte po krámech s respirátory a v teple čekejte, až se vše uklidní, i když pánbuví jak se to stane, nedovedu si představit, že by dotyčný virus jen tak zmizel. Oni vědci a doktoři přijdou na způsob, jak s ním zatočit...a pak zas začně panika s něčím jiným.

Spíš se děste těchto následků, parlamentnilisty.cz/...

dolga2

etano, já používám logiku - takže když vir vymlátí například třetinu planety, tak bych řekla, že bud bude lidí na práci akorát, nebo naopak nedostatek...proč myslíš, že díky viru by lidé přišli o práci? Makroekonomika pojede dál svým tempem, protože ti, kteří na ní bohatnou, nedovolí, aby zchudli..to nakonec vidíme nejvíce ve zbrojním průmyslu, když byly světové války, zbrojovky jely o stošest a malé, lokální války ustaly, nebylo dost zbraní a vojáků...

Ted už světová válka nebyla 75 let a tak máme plno takových lokálních válek - no někde se a na někom zbraně musí vyzkoušet a hlavně prodat staré, nemoderní...Myslím, že tak to je.

Zajímá mně Tvůj nebo někoho jiného, další názor na toto téma - nedostatek lidí kvůli viru a proto nezaměstnanost.

dolga2

Jinak i já mám svoji teorii.

Domnívám se, že další světové války by byly nebezpečné, mohly by být i jaderné a mocipáni dosud nemohou bydlet mimo planetu zemi, takže musí myslet i na své životy. Bakteriologické zbraně, tedy biologické správně, moc nestojí, jsou vysoce učinné a jsou to nejlepší zbraně hromadného ničení...A protože jsou tajné laboratoře na zkoumání a výrobu těchto biologických zbraní, je nutné na ně také najít vakcinu, to je předpoklad, co kdyby to postihlo vysoké politiky, že?

A ta vakcína se také musí vyzkoušet a eventuelně vyvíjet protizbran dál...a testuje se i připravenost obyvatelstva..

A tak tu čas od času máme různé podezřelé viry a divíme se, kde a odkud se to vzalo - vážně se divíme?*smich*

No dolgo nevím - biologická zbraň s tak ,,mizernou´´ úmrtností ještě k tomu ,,cílenou´´ na staré a oslabené je trošku k ničemu, ne? Když bych uvažoval o biologické zbrani, tak by měla být cílená na mladé, zdatné a bojeschopné. Vyhubením důchodců se válka nevyhrává.

To spíš mě přijde logičtější přenos přes luskouny, které čínští fajnšmekří požírají.

vilik*
Třeba se to těm elitám vymklo.
Rozkaz zněl jasně, udělejte vir, který zlikviduje ne moc okatě živý potenciál nepřítele, hlavně mimo nás, lidi po šedesátce.
No a v laboratoři někdo vynechal slovo mimo.

amfr
hodnocení

0x

Padlo také, tedy k úvaze, že vir je poměrně veliký a zachytí ho tudíž rouška z nanovláken. Vyrobena v Číně, jak jinak. Zadarmo nebude nic, pouze povinnost nosit roušku třeba na úřady. Aby fungovaly, rozuměj. Ty úřady, např.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čína s náma zatočila, asi to ještě pocítíme, ne?

dolga*

Co když ale v Číně byli dříve studenti z Itálie?*smich*

liska5

Do Itálie to prý přinesl nějaký neevidovaný migrant, bylo včera ve zprávách. Pacient 0.

hodnocení

0x

Roušky z nanovlákna se vyrábí v Čechách. Ty jediné jsou vhodné, pak jen FFP3 respirátory. Rouška z nano stojí normálně kolem 65 Kč, ale kde jí vzít, když na trhu nejsou a nebudou?

re
hodnocení

Takže už se uvažuje o povinnosti nosit venku roušky, pak by se tedy měly přidělovat snad všem zdarma, škoda že ne rovnou respirátory, ty jsou jistě lepší k osobní ochraně nejen okolí a budou stále těžko někde k sehnání.

hodnocení

0x

Povinně ano - viz dnešní zpráva "Do MHD v Praze od úterý pouze s rouškou" - ale protože nejsou, tak se rozdávat nebudou a "použít lze i podomácku vyrobené roušky či šály a šátky" *zed*

trump

Copak soudruh primator, to je hribek!

re
hodnocení

Jestli se karantėna za týden ukončí a bude se nosit jen nějaký hadr na obličej, tak se virus zastaví sám? *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma FFP3
Otázky na téma koronavir
Otázky na téma rouška vir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]