Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se chránit proti koronaviru. Rady z Číny

Od: marusinka* odpovědí: 31 změna:

Přeposílám informace od lékaře působícího v centru infekce ve Wuchanu.

Spedice:

Synovec jednoho z mých spolužáků úspěšně vystudoval vysokou školu a nyní pracuje v nemocnici v Shenzhenu. Zapojil se do studie virové pneumonie ve Wu-chanu.

Zavolal mi a požádal mě, abych řekl přátelům:

Pokud máte rýmu a kašel - nejedná se o pneumonii coronaviru, protože pneumonie coronaviru se projevuje suchým kašlem bez nachlazení!

Toto je nejjednodušší způsob identifikace.

Předejte informaci svým přátelům, aby se dozvěděli více o identifikaci a prevenci.

Odkaz na Dean Repost

Tento virus Wuhan není odolný vůči teplu, zahyne při teplotě 26–27 stupňů C. Proto pijte více horké vody.

Můžete poradit přátelům a příbuzným, aby pili více horké vody, aby se zabránilo infekci.

Choďte častěji na slunce, pijte horkou vodu.

Není to lék, ale je to užitečné, nepoškozuje tělo.

Pití horké vody je účinné proti mnoha virům.

Vyvarujte se pití chladných nápojů, ledu, nejezte zmrzlinu...!

Doporučení lékaře ohledně koronaviru:

1. Je dostatečně velký (průměr virové buňky je asi 400-500 nm), takže ji může filtrovat jakákoli běžná maska (nejen model N95). Pokud však infikovaná osoba kýchne, virus se rozšíří na vzdálenost asi 3 metry, než spadne na zem a tam zůstane.

2. Jakmile je na povrchu kovu, žije alespoň 12 hodin. Nezapomeňte proto, že pokud se dotknete jakéhokoli kovového povrchu, důkladně si musíte umýt ruce mýdlem.

3. Virus může zůstat aktivní na tkáni, oděvu 6 až 12 hodin. Běžné prací prostředky by měly virus zabít.

U zimních oděvů, které nelze často prát, se doporučuje dát je na slunce, aby se viry zabily.

Nový koronavirus NCP nemusí po mnoho dní vykazovat známky infekce, jak tedy zjistit, zda je osoba infikována?

Podle posledních údajů může inkubační doba trvat až 28 dní, než se projeví příznaky COVID 19.

V době, kdy má člověk horečku anebo kašel a dostane se do nemocnice, je fibróza obvykle detekována v 50% plic a je příliš pozdě!

Tchajwanští odborníci poskytují jednoduchý autotest, který můžeme provádět každé ráno.

Zhluboka se nadechněte a zadržte dech na déle než 10 sekund.

Pokud test úspěšně dokončíte bez kašle, bez nepohodlí, kongescí, těsnosti atd., je prokázáno, že v plicích není žádná fibróza, což v podstatě znamená absenci infekce.

V kritických dobách prosím provádějte každé ráno na čerstvém vzduchu!

VÝHODNÉ KONZULTACE japonských lékařů, kteří léčí COVID-19. Každý by si měl zajistit, aby jeho ústa a krk byly vlhké, ne suché.

Pijte několik doušků vody každých 15 minut.

PROČ?

I když virus vstoupí do úst ... pitná voda nebo jiné tekutiny je dostanou do jícnu a žaludku.

Jakmile je tam, ACIDY v žaludku jej zabijí.

Pokud nebudete pít dostatek vody, virus může proniknout do dýchacích cest a vstoupit do plic.

To je velmi nebezpečné.

Prosím pošlete text o koronaviru dalším a sdílejte jej s rodinou, přáteli a se všemi!

Postarejte se o každého, ať se svět z koronaviru brzy zotaví.

Buďte zdraví!

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

afoj
hodnocení

6x

Především by se mělo zabránit šíření těmto blábolům.

liska5

Ale má to docela logiku. A je lepší něco dělat, než nic. Taky, kdo by tady rozepisoval takové traktáty, kdyby si byl vědom, že to je hoax.

Něco dělat ano, ale tohle je skutečně jenom blábol. A takových lidí, co si dají "práci" se sepsáním nesmyslů je na internetu mnoho. Ale pak záleží na čtenáři, jestli to nechá plavat, nebo jestli všemu co čte, uvěří. Je přece nad slunce jasné, že je tohle blábolení neověřené a nesmyslnné. Ale kdo chce, tak ať se tím řídí. Ono se mu nemůže stát nic horšího, než že se tím virem i přesto nakazí. *uf*

hodnocení

4x
Vidím to jako naprosto klasický hoax.
joo
Jenyk...nevěřící Tomáš? *ee*

Přeci nebudu věřit každé snůšce blbostí. Ale ať si každý věří čemu chce. Já si nechám svůj rozum.

Kdybych věřil všemu, co mi kdy přišlo emailem a co jsem slyšel jako zaručenou správu, pravděpodobně bych byl už dávno pod dvoumetrovou vrstvou hlíny na našem hřbitůvku.

hm*
hodnocení

3x

> ... zahyne při teplotě 26–27 stupňů C ...

Není to divné? Lidi mají teplotu 36-37 C, tak to by ten virus musel chcípnout dřív, než začne řádit.

joo
Takže bez žvejkačky v hubě ven nevycházet, slinaté vlhko hrdlo ochrání a to teplo venku taky bude stoupat, už aby bylo letní vedro *uf* *slunce*

vilik*
hodnocení

1x
Na Číňana mluví velice dobře česky.
Z textu plyne, že svět by byl zachráněn, kdybychom se všichni najednou napili horké vody a poté 12 hodin udržovali bezpečný vzájemný 3metrový odstup. Asi si nechám tento postup patentovat, budu prodávat teplou vodu a vydělám neuvěřitelné množství peněz.
Jenom nechápu, jak se může nyní virus šířit dál, když hyne při teplotách vyšších než 27 stupňů, když já osobně například mívám teplotu vnějšího povrchu těla více než 36 stupňů.

lipanek
hodnocení

0x

Díky, jestli to je pravda, tak dobrá práce.

doplněno 02.03.20 18:18:

Aj, jajaj, celé odpoledne vařím a popíjím horký čaj. To jsem zase naletěla. *zed*

figurek*
hodnocení

0x

já bych radil sdílet hlavně tenhle text.

prestik*
hodnocení

0x
Raději se poradím s Martinem Nejedlým. *vtip*

mudrsouckova
hodnocení

0x

Žádný hoax. Jen malé nepřesnosti. Kdyby se tím řídila Karlova univerzita tak by nemusela: Univerzita Karlova na webu vyzvala děkany, aby dali studentům studijní volno a pedagogům umožnili práci z domova.

Také tento postup by měli využít pokladní v obchodech jako Lidl, Kaufland, Tesco a další. Když pokladní onemocní tak musí celý obchod do karantény. Nemají ani roušky a nakažení tam určitě nakupují. A zboží? Kde skončí?

joo
Až na ty přehozené stupně 27-72 to má smysl, horký čaj/kafe je OK.

Soucková alias marusinka - nedějal si z nás srandičky, jo? Když už máte potřebu povídat si sama se sebou a řešit nesmyslné hoaxy- proč ne, ale snad není nutný ještě víc vybláznit lidi záležitostmi okolo viru...

mudrsouckova
hodnocení

0x

Proč nejsou nikde dostupné roušky a respirátory?
V současné době je vysoká celosvětová poptávka po ochranných prostředcích, jako jsou roušky a respirátory. Z tohoto důvodu registrujeme výpadky dostupnosti na českém trhu.

A léčba bude v nemocnici v Těchotíně. Ta se připravuje na příjem pacientů, pokud se zaplní Bulovka.

segra*
hodnocení

0x

Mně je jenom divné, že studenty z Číny převážela skoro opancéřovaná sanitka z letiště rovnou na Bulovku a cestující turisté ze zasažené Itálie se přepravují sami až do svého domova. Jenom to, jak vstoupí do paneláku, kolik virů z nich "odpadne". A to si možná šli hned i nakoupit, nebo se stavili cestou.

hodnocení

0x

Jo, náš stát zase zabodoval. Nakažení si běhají po Praze a my za týden teprve zastavíme některé lety. A když ti lidé nepoletí, pojedou vlakem, autem, vždyť je to k smíchu. 5 jich je podchycených, ale kolik je jich mezi lidem, asi bychom se divili. A roušky a ochranné pomůcky? My nemáme co na ústa a posíláme jako pomoc do Koree. To jsme celí my.

uk
hodnocení

0x

PREVENCE.

Ráno čajová lžička alkoholu - vodka, slivovice do sklenice vody a vypít to. To stejné v poledne nebo před návštěvou hypermarketu.

marusinka*
hodnocení

Odborníci se domnívají, že počet nově infikovaných virem SARS-CoV-2 se bude postupně snižovat, jak porostou teploty, napsal server deníku Krone. Viroložka vídeňské univerzitní nemocnice Monika Redlbergerová tvrdí, že pro udržení koronaviru na površích a jeho další šíření, hraje teplota zásadní roli. Čím chladněji je, tím déle se zárodek koronaviru udrží aktivní. Stoupající teplota ho vyřazuje z činnosti. Jaro by mělo situaci s nákazou koronavirem výrazně zlepšit.

hodnocení

0x

Zcela určitě hoax, ,mě to přišlo zase jako od někoho,kdo má synovce absolventa pražské přírodovědecké fakkulty a pracuje v Číně

hodnocení

0x

Proboha, tak i tady? Mně tohle asi před 4 dny poslala kamarádka a vůbec jsem na to nereagovala. Jsou to bláboly a rady k h..nu.

seznamzpravy.cz/...

Tady si paní "marusinko"přečtěte, co je ten Vámi přeposlaný článek za hloupost.

marusinka*
hodnocení

Tak je lepší si pouze umývat ruce. Používat roušku na jedno použití za 300 Kč (stejně nikde není) a být zavřená doma a čekat až vás sousedka z vedlejšího bytu nakazí (je sestrou u obvodního lékaře - tam také nemají roušky).

trump

Na neco se to musi svest, ze nejsou rousky a proto se risi virus dale.

marusinka*
hodnocení

Tak už se nakazila sestra z porodnice.

idnes.cz/...

Je to již všude a pěkně blízko.

marusinka*
hodnocení

Například dvacetiletá Monika se chtěla nechat v úterý testovat, protože onemocněla virózou od podobně postižené spolužačky, která byla v kontaktu s člověkem, jenž se v minulých dnech vrátil z Itálie. "Celé úterý jsem marně volala na linky pražské hygienické stanice i na linku Státního zdravotního ústavu,"říká. Úspěšná byla až ve středu, kdy se ale dozvěděla na hygienické stanici informaci, která ji hodně zaskočila.

" Řekli mi, že v současné době testují výhradně lidi, kteří se osobně vrátili z Itálie, a pro zbytek nemůžou vůbec nic udělat. Zeptali se na můj zdravotní stav a poté mi doporučili, ať jdu za svou praktickou lékařkou, ale mám hlavně zamlčet, že jsem v nějakém rizikovém kontaktu s někým z Itálie,"popsala svou zkušenost Monika, kterou redakce osobně zná. Není zdaleka jediná, redakci se ozývají další lidé, kteří byli odmítnuti s tím, že chybí kapacity na další testování.

zpravy.aktualne.cz/...

Určitě taky hoax pro zdejší hoaxině.

Srovnáváte nesrovnatelné a proto je mi jasné, že Vám to nevysvětlím. Já jsem už dospěla k názoru, že když jde do tuhého, tak už to záleží na každém jedinci, jak se k situaci postaví a nemá smysl snažit se někoho přesvědčovat. Informace máme všichni stejné a bude záležet jen na tom, jak to každý bude chápat a jak se k tomu osobně postaví. Nic víc se bohužel dělat nedá. Tak přeji všem hodně štěstí a hlavně zdravého rozumu.

pravda
hodnocení

0x

Výtečné informace! Koonečně použitelné informace o ochraně proti šíření této infekce. Prosím všechny kdo to umí (př.tento Web a pod.-já to neumím)) předejte tento článek všem sdělovacím prostřekům! ,radám, vládě, parlamentům a pod.Hlavně ať o takových zprávách stále informuje ČT (ve veřejno právních s.p.24) místo otravování (př.:proč nejsou roušky a kdy poletí letadlo?,kdo komu nahradí ušlý zisk a pod.)), lidí,kteří se snaží všemi svými silami (i na úkor svého zdraví) zastavit tuto epidemii !

A tohle myslíte opravdu vážně? VŽDYŤ UŽ JE PŘÍMO NOTORICKY ZNÁMO, ŽE ZROVNA TENTO ČLÁNEK JE HOAX. Hoax znamená výmysl, nesmysl a tak dál. Ještě že neumíte tuhle hloupost dál rozšiřovat. Epidemii můžete zpomalit tím, že se budete Vy chovat jako uvědomělý občan a nebudete se courat venku bez roušky, omezíte svůj pobyt mezi lidmi, budete si neustále mýt ruce a tak dál...

A ty pokyny jsou právě na ČT24 nonstop. Nechápu, co Vás na těch informacích otravuje. *ee*

eruer*
hodnocení

0x

Co je to za hromadu pitomostí? Prosím o smazání tohoto vlákna, jsou to nebezpečné dezinformace.

Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]