Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názory některých lidí na cestování, koronavir

Od: kaktus123* odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer

Zaráží mě některé názory lidí v souvislosti s koronavirem na cestování.

Hodně lidí obzvlášť ze starší generace hlásá takové názory že kdyby lidé seděli doma na prdeli tak se nic nešíří apod.

Nechápu to, je to zvyk hodně lidí prostě celé volno prosedět/proválet na gauči u televize.

To jako můžou myslet vážně? Já si nedovedu představit takový život, až do studuji tak mám v plánu cestovat co to jen půjde a to už bude tohle léto. Doufám že si to do léta dá taky pokoj a věřím že dá. Zatím jsem se ale nijak neomezju akorát nám zrušili Ženevu kam jsem měl v plánu jet a se školou jezdíme každý rok.

Žiju abych svět poznal a procestoval celý...

Aktuálně se bojím jen toho že někomu přeskočí a zavřou mi školu a nebudu ji moct nějakou dobu dodělat. To je moje jediná obava. Na životě se ohrožený být necejtím.

Co si o těhle názorech myslíte?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

11x

Žijte a cestujte, je to Váš život, žijte, abyste byl spokojen.

Jako se Vám příčí lidé, kteří sedí doma na zadeli, tak se zase těm, co sedí u televize příčí takoví, kteří obletěli celý svět.

Každý ze svého úhlu pohledu.

Každý má na to jiný názor.

Někdo leze do jeskyň, někdo se rýpe v půdě na zahrádce, někdo plete ponožky atd. ...

Člověk, který zrušil dovolenou, aby náhodu něco nepřivezl a bere tak ohled na sousedy - tak to klobouk dolů. Považuji to za velkou zodpovědnost.

hodnocení

10x

Každá sranda něco stojí. Zrovna kvůli takovým rozcestovalým lidem se spíš připravte na to, že toto léto vám to s tím cestováním nemusí vyjít, to už bude epidemie nejspíš celkem slušně rozjetá.

hodnocení

4x

Zarážet Vás to může, ale je to docela pravda. Zrovna dnes jsem o tom četl článek od epidemiologa Rašky - Čína je a byla vždy kolébkou infekcí, ale dříve prostě nakažení zemřeli již cestou po hedvábné stezce. Dnes nakažený sedne na letadlo a za pár hodin je na jiném kontinentu, kde nákazu vesele šíří.

hodnocení

4x

Ano, tyto názory jsem četla a celkem se s nimi ztotožnuji a chápu je. Spousta starších lidí má již nějaké chronické nemoci, jsou zde onkologicky nemocní, lidi po transplantacích, kteří mají potlačenou imunitu, jsou nejvíce ohroženou skoupinou..

Navíc srovnávat coronavirus s chřipkou mi přijde zcela mimo mísu, protože na něj není žádný účinný lék.

Dnes jsem někde četla názor člověka, který zrušil zaplacenou dovolenou do Itálie, psal, že si nedokáže představit, že by do vesničky, kde leta žije, mohl přivézt virus a nakazit sousedy, s kterými tam leta spokojeně žije?

Ano, pokud se virus se rozšíří, jakože tomu věřím, že nezůstane jen u 3, je zcela namístě přijmout razantní opatření, třeba i zavřít školy aj.

doplněno 02.03.20 08:54:

hm*
hodnocení

4x

A kdo to hlásá, má samozřejmě pravdu. Jak by se sem asi dostal virus z Číny, kdyby ho nepřivezli lidi letadlem, případně o něco pomaleji jinou hromadnou dopravou?

A nelítat jak blázen po celé Zeměkouli vůbec neznamená proválet celé volno u televize. Nebyl jsi téměř na 100 % zajímavých míst v naší zemi, zato jsi byl možná u moře, u vzdálenějšího moře, u ještě vzdálenějšího moře, u toho nejvzdálenějšího moře, možná jsi byl unešen 50 cizími městy, ale nebyl třeba v Krumlově, možná jsi se "seznámil" se spoustou bůhvíjakých tobě podobných tatrmanů, ale s "tetou ze Zastrčené Lhoty" sis nepopovídal. Tvoje škoda.

Když ti to tak vyhovuje, budiž. Ale radši se z těch cest vrať až tehdy, až bude jistota, že sem nic nezavlečeš.

kaktus123*
Já právě nebyl u moře ale v Krumlově ano ai s tetou si minule léto popovídal...
kaktus123*
Popravdě mám rád i dovolenou v Česku a poslední 2 roky jsem nebyl jinde ale výlety se školou do zahraničí byli vždy k nezaplacení také.

hodnocení

3x

Pokud bydlím v místě, kde nebezpečí nehrozí, nic neřeším. Možná jen větší důraz na mytí rukou, jak upozornili v televizi. Paniku dělají nemyslící magoři, kteří skoupí kde co bezdůvodně. Pak budou nadávat až jídlo vyhodí, protože ho nestačí spotřebovat než se zkazí, nebo se do toho dají nějací paraziti.

lli
hodnocení

3x

Kaktus123: Tvoje představy o cestování a užívání si, jsou moc super. Ale v tuto chvíli jsou tvé nozory trochu ujeté. Klidně si cestuj, můžeš to chytit a taky nemusíš. Ale bude škoda dosud zdravých lidí, které nakazíš, které dostaneš do průseru, protože jsi měl v tuto chvíli radši dřepět na prdeli. Takže když se nebojíš o sebe, tak aspoň o ty ostatní, možná i děti. Jo a nejsem starší generace.

kaktus123*
Já samozřejmě teď necestuji a ani nebudu dokud s tím nebude konec. Podstata toho proč jsem to psal je že ostatní takto vtloukají mě i jiným co radi cestují tyhle názory i když žádná nemoc zrovna nebyla a to třeba jen proto že se může vybourat autobus apod... To jsou přesně ty věci kvůli kterým se mnozí čertí i když jsem někam jel jen v rámci ČR... Promiňte ale když mi někdo řekne že jsem blázen že se chci jednou podívat tam a tam tak co si o něm myslet?
A o děti se nemůžu bát jelikož nikdy na celém světě koronavirus dítě nezabil.
O koho se bojím víc je babička s dědou tam je to už opodstatněný strach. Proto teď nehodlám nikam jezdit už kvůli nim a ostatním náchylnějším lidem.
Jezdím ale do velkoměsta do školy ale tomu se fakt nevyhnu.

hodnocení

3x

Nikdy nevíte, jaký kdo má důvod, že sedí doma, zvláště když se jedná o staršího člověka. Nevíte nic o jeho nemocech, o jeho povaze, o jeho zážitcích, traumatech. Žijte si svůj život podle svého, nikoho neodsuzujte a s nikým se nesrovnávejte. Můj názor na tuto otázku je žít a nechat žít.

kaktus123*
Já nikoho neodsuzuji a nikdy jsem nikoho nenutil do toho co nechce... Právě že je to trochu naopak.

hodnocení

3x

Někteří si holt myslí, že svět slouží k jejich zábavě. Nic proti tomu. Pokud jim to někdo platí ..

Někdo - třeba jako my všichni daňoví poplatníci?

Třeba tenhle výleteček za 150 mega ze státní kasy - prima ne?

idnes.cz/...

hodnocení

1x

Kaktusi, jste zřejmě student, dosud mladý, bez vlastních zkušeností. Takže nemáte zdravotní problémy, rád cestujete a vadí Vám sezení na p. /jak píšete/ u televize. A víte, proč je to názor převážně starších lidí? Protože tito lidé už mají různé zdravotní neduhy a nejlíp je jim opravdu doma. Jako příklad: v mládí jsme chodili s manželem dálkové pochody, padesátky i víc. Dneska má obě kyčle umělé a nechodí zrovna nejlíp. Kam se může takto pohybově omezený člověk harcovat? Co z toho má, kdyby třeba navštívil Ameriku, když ji asi viděl jenom z okna? Chůze mu moc nejde.

Tak nesmíte soudit podle sebe. I ti staří, jak je tady třeba náš kolega Moták "láskyplně" nazýval HNUSÁCI jsou rádi na světě. A protože to cestování už nejde jako zamlada, holt sedí na p. u té televize. Ale mají i jiné aktivity. Chodí s pejskem, pečují o zahrádky, chodí na pěší výlety, jako třeba já, chodí cvičit, hrají divadlo, hrají šachy na počítači, studují universitu 3. věku, čtou...

Nesmí se strkat důchodci do jednoho pytle. Stáří není tělesná vada a kdo neumře mladý, dospěje časem k němu, ať chce nebo nechce. Za našeho mládí jsme byli vedeni k úctě ke stáří. Ale už někdy od roku 1989 jsem tento výraz neslyšela, asi už to není "in". A důchodci se stávají spíše přítěží. Pro rodiny i pro společnost. Bohužel.

Pořád nadělá míň škody důchodce sedící u televize, než ty dvě pipiny, které z Milána procestovaly Budapešt, Brno, až v Praze padly. Kde je nějaká zodpovědnost? A co ten chudák řidič taxíku, pasažéři v autobuse, personál v hotelech /či ubytovnách/ aj.? Místo 2 bláznivých hus raději 50 soudných důchodců. Asi tak. Jaga.

sametka
hodnocení

0x

Cestovat a poznávat svět se má, hlavně v mládí, když ještě člověk není vázaný rodičovstvím a zaměstnáním a péčí o rodiče. Ale za mimořádných okolností (jako je tato) bych to setsakramentsky zvažovala. Proti mnoha chorobám existuje prevence ve formě očkování a léky už na propuklou nemoc, ale na tento vir zatím neexistuje ani jedno ani druhé.

gel
hodnocení

0x

NOVINKA. Onemocněl lékař, který se vrátil z dovolené v Itálii.

kdt
06.03.20 09:38

Tak to je naprosto nečekané *smich*

gel
hodnocení

0x

Lékař z Prahy, u nějž se ve čtvrtek potvrdila nákaza koronavirem, se vrátil z Itálie, s lehkými příznaky pak ještě dva dny ordinoval! Během té doby ho navštívila řada pacientů, zdravotní sestra z jeho ordinace teď připravuje seznam všech lidí, s nimiž přišel do styku.

Dobrá zpráva: Ještě nezemřel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]