Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mletí kávy v mlýnku na mák

Od: junkers* odpovědí: 4 změna:

Hele, zkoušel jste někdo umlít zrnkovou kávu v ručním mlejnku na mák? Jak to dopadlo? Na netu jsem sice našel článek o alternativních způsobech "rozmlácení"zrn kávy ale o makovém mlýnku ani slovo, a na mimibazaru se diskutuje zcela opačně o možnosti použití kávového mlýnku k rozemletí ořechů a pod.

Nemám prostě kafemlejnek, ale chci si teď koupit zrnkovou kávu, protože je kvalitnější než mletá a umlít jí doma, stačí mi trošku na jedno kafe.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Maková semena jsou malinkatá, relativně měkká a v podstatě se lisují mezi kovovými "kameny". Zatímco zrna kávy jsou velká, pražená, velmi tvrdá a drtí se na prášek. Tak si myslím, že si makový mlýnek kávovými zrnky zničíte a stejně si kafe neumelete. Chce to "kafemlejnek". Ida

hodnocení

2x
Pokud sis zrnkovou kávu koupil abys měl něco kvalitnějšího tak sis měl před tím i přečíst o tom, jak se dá i kvalitní káva zničit použitím špatného mlýnku na kávu. Kvalitní mlýnky používají na drcení kamenné nebo porcelánové plotny, které brání tomu, aby se zrno při drcení zahřívalo, protože tím z něj unikaji silice. Právě ty pak dávají kvalitní kávě chuť a vůni. Takže i běžný kafemlejnek opravdu kvalitní kávě ublíží. Natož nějaké krkolomné hnětení v mlýnku na mák.

liska5
hodnocení

0x

Vedle ruční klasiky mám malý elektrický mlýnek na kávu SENCOR tříštivý asi za 450,- . A v návodu je uvedeno, že ho lze použít i na mletí máku. Nezkoušela jsem.

Na mák mám babičkovský, ale zánovní PORKERT, kde semena jsou mlety mezi kameny, což je lepší, než by se tříštila a přehřívala v elektrickém mlýnku.

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud se to nebude ucpávat, tak to asi půjde. Budete muset hodně povolit mlecí šnek. Bude to dost nahrubo umleté, ale na turka to bude dobrý. Za zkoušku nic nedáte, tomu šneku určitě kávou neublížíte. Pokud teda nejste necitlivé prase s velkou sílou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]