Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol při stresu

Od: ales20 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, je mi 19 let a studuji gymnázium. Již delší dobu mě trápí takové depresivní stavy. Jsem smutný, nemám chuť do života, připadám si osamělý a méněcenný. Občas si pomáhám alkoholem. Během jedné přestávky, kterou strávím celou v kabině na WC, jsem schopný vypít půl litru tvrdého alkoholu (vodky). Zazvoní na hodinu, vyjdu ze záchodů, vezmu si žvýkačku, aby ze mě někdo ten chlast nahodou necítil a potom se cítím úplně jako jiný člověk. Nálada se mi působením alkoholu rázem změní a je mi dobře. Problém je, že se z toho pomalu stává pravidlo. Ráno jdu do školy, ve večerce si koupím nějaký pití a těším se až se zase opiju. Doma potom ještě večer kolikrát piju víno. Často mam chuť na alkohol, těším se až si dám. Pořád na to myslím a sbíhají se mi sliny, představují si jak to polykam a nemůžu se dočkat. Zároven mám strach, že na to někdo přijde - že piju ve škole. Jednou jsme jeli na exkurzi vlakem. Ráno jsem si koupil slivovici a dal si lahev do batohu. Tu jsem na záchodech na nádraží skoro vypil. Zbytek, který jsem už nemohl tak rychle vypít, jsem vylil a lahev vyhodil. Při exkurzi jsme procházeli bezpečnostním rámem a na obrazovce bylo vidět, co máme v batohu. Došlo mi a úplně jsem se vyděsil, že kdybych tu lahev nevyhodil, je asi jasné, že bych mohl mít velký problem. Myslíte, že je to už závislost? Jak to mám prosím řešit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Píšeš: těším se, sbíhají se mi sliny, nemohu se dočkat, představuji si, jak to polykám...To znamená opravdu těžkou závislost, kdy už bez chlastu nedokážeš existovat. Dokážeš být třeba 2 volné dny bez sebemenší kapky alkoholu? Pokud ne, jedeš v tom a to fofrem.

Je mi Tě moc líto, že se v 19 letech takhle ubíjíš. Mladý, zdravý kluk. Proč si tak podrýváš zdraví? Co od života, kromě flašky, čekáš? Mladí mají většinou plány a tužby do budoucna, mají elán, radost ze života. Co máš Ty kromě radosti z chlastu? Jak si představuješ svůj další život? A co na to Tví rodiče?

Zažila jsem roky s alkoholikem, naštěstí po dlouhých letech zoufalství a následném léčení v Želivi se náš život změnil k lepšímu. Proto jsem k alkoholu nesmířlivá. Nezazlívám lidem skleničku na zdraví či přípitek, ale bezuzdný chlast, kterému propadáš Ty, mi hrozně vadí.

Jen nevěřím té půllitrovce vodky za přestávku. Kdyby to byl lok či dva, ale vyzunknout za přestávku láhev a v pohodě odejít na hodinu mi nepřipadá normální. Ledaže by byl už organismus na chlast navyklý. Jinak by Tě určitě tahal školník bezvládného ze záchodové mísy. Neděláš si nakonec legraci a nebavíš se tím, jak rozhořčeně reagujeme? Jaga.

berger*
hodnocení

2x

*smich2*někdo tě podvedl. Co ti prodávají? Toto - pluska.sk/...

motak
hodnocení

1x
fejk, kdo by rano chodil do vecerky.

jezevec*
hodnocení

1x

Zkus si někdy opravdu tu půllitrovou vodku vzít, nastav si stopky na těch 10minut, co trvá přestávka, a šoupni jí tam. Garantuju ti, že půjdeš k zemi jak šutr a na nějakou žvýkačku ani nepomyslíš. Maximálně se tak pobliješ, poch**** a pos**** a ještě se v tom hezky vyválíš. Půl litru vodky za 10 minut nedávají ani legendy, který půl života strávily v odmašťovně, ty hrdino!

pb®
Už jsem viděla flašku tvrdého na ex. Ne za 10 min ale opravdu na ex za pár loků. Dnes jsou ti chlapci, co chlastali první ligu, inženýři. Tím nijak nezlehčuji alkoholismus.

lipanek
hodnocení

0x

Myslím, že to bude na Nobelovku. Vypít půl litru vodky, vzít si žvýkačku a být za vodou.

Dotaz považuji za fejk, zvláště od inteligentního člověka, který studuje gymnázium.

Jinak potěš nás Pánbůh za novou, nastupující generaci. Máme se my ,,přestárlí,, a ,,nechutní,, důchodci na co těšit.

Docela dobrý kapesný.

Lipánku, spíš než na Nobelovku, bych tipovala na Darwinovku. Ledviny, játra budou brzy v čudu - a co potom? Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Bojíš se, že se provalí, že máš u sebe láhev. Ale o to tu nejde! To Ti nedochází, že jsi alkoholik zralej na léčbu? A jestli to ihned nezasekneš, skončíš jako troska. Vymytej mozek a ztvrdlý játra. Svěř se, jako tady nám , svojemu lékaři, pokud máš obavy z reakce rodičů. Divím se ale , že oni to nevědí.

72mona3*
hodnocení

0x
Ano, je to závislost, pokud si nemůžete pomoci a bez toho už nemůžete fungovat.
Prvně bych zkusila vůli, zda zafunguje. Prostě se zařeknout, nejít do té večerky a nekoupit. Pokud vůle selže, je třeba dohled odborníka. M.

rv*
hodnocení

0x

Někdo to zvládne tak, že si dá třeba na měsíc pauzu. A pokud to nedá, tak je alkoholik a pro něj máme Kosmonosy s léčebnou a příjemným volnem na 4 měsíce.

johnovic
hodnocení

0x

Po půl litru vodky by si nevyšel ani po čtyřech z toho WC a táhnulo by to z tebe jak ze sudu. Natož po celé láhvi na výletě. Bzzzzzz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]