Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem agresivní troska

Od: no odpovědí: 9 změna:
Jsem agresivní, natolik, že mi nikdo nezbyl. Smutné ale pravdivé.
Byly chvile, kdy moje máma brečela jen kvůli mně, ztratil
jsem náladu a řekl ji ve vzteku spoustu špatných věcí, co nešli vrátit, vinil jsem jí i z věcí, za které nemohla.
Nikdy jsme neměli vztah matka a syn, plně jsem zapomněl, že to je moje máma, se kterou mluvím a uvědomuju si to.
Když brečela, nikdy jsem jí neřekl, že je mi to líto, odešel jsem z domu na pár hodin, domů jsem se vrátil pozdě a spal. Uvědomuju si, jak špatné to je.
Na druhou stranu jsem ale vždycky cítil, že jí to nějakým způsobem vracím.
Pamatuju si, jak jsem jí byl vždycky ukradený. Když mě otec mlátil, ona se dívala, nic ji nezajímalo, jenom chlast a teď najednou si hraje na někoho úplně jiného.
Nedokážu se ale uklidnit, ovládat, je to čím dál horší... Chovám se tak ke všem.
Jsem pořád naštvaný, velmi často bez důvodu. Když mě něco vadí, jsem hnusný a říkám hrozné věci. Musím mít nad vším kontrolu. Nevím jak zacházet s lidmi.
Někdy nenávidím všechny, dokonce i své přátele. Se všema manipuluju.
Všechno je mi to líto a pozdě si to uvědomím.
Potom, abych se uklidnil, udělám něco sám sobě.
Opařím se horkou vodou, pořežu se, hladovím a pak se cítím dobře, myslím si, že mám nad něčím kontrolu.
Omlouvám se tomu, kdo to přečetl a vím, že si po tomhle řeknete, jaká troska jsem. Já to vím, ale prostě jsem se chtěl vypsat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To chce psychologa a následně psychiatra. A nějaké léčivo. Začněte to řešit s odborníkem!

hodnocení

3x

Lidské trosky nebývají agresivní, ale právě naopak jsou to flegmatici, co všechno vzdali a na všechno kašlou. Tak si v tom udělejte pořádek. Agresivita je vzdor. Tak možná není nic ztraceno. Ale sám to asi nezvládnete. To chování k matce je špatné, ale uvědomujete si to. Možná, že tenkrát nemohla nic dělat, píšete že pila. Položte si otázku proč. Třeba by to v té době jinak nezvládla. Dokud člověk žije, tak má možnosti mnohé změnit a jak je vidět, tak Vaše matka se změnila. Zkuste to také. Je to na Vás.

houbes*
hodnocení

2x
No je to ve vás ze špatného dětství. Tohle je dobré, že si to uvědomujete své chování.tzv.nejste ztracen . Ale nikdo vám nepomůže jak vy sám sobě můžete. Lékař vás nadopuje léky ale pořád už budete veden. Pokud chcete se změnit musíte přes všechno změnit svůj styl života. Pokud pijete alkohol, tak se z toho nedostanete. Alkohol vás dostává do depresí a vzpomínek, které většinou ubližují právě vám a chováním k vašemu okolí. Musíte opravdu sám zabojovat a k jiným lidem se začít chovat úplně jinak. Pokud jsem vám pomohl budu jen rád . Držím palce vaše situace není opravdu jednoduchá. Je potřeba si uvědomit lidské hodnoty a podle toho se řídit. Odpouštět a pomáhat a neřešit víc blbosti než musím, které mě zatěžují a unavují ;

hodnocení

0x

@no - prostě jsem se chtěl vypsat

Takže s tím nechcete nic dělat?

daphne
hodnocení

0x
Agresie je většinou z toho ze člověku chybí lidské teplo a láska...

liska5
hodnocení

0x

No, a teď o sobě napište všechno, co jste dokázal, co umíte, co je ve Vás dobrého, co máte rád, jaké máte koníčky, jaké plány, jak byste chtěl žít a co k tomu potřebujete.

hodnocení

0x

Podle mě hraje důležitou roli ve formování dítěte rodina. V rodině se poprvé setkává s lidmi, otec a matka ho učí mluvit, chovat se správně, získávat různé názory. A když Vy píšete, že tu rodinu jste měl na baterky, není se čemu divit. Nikdo Vám nepředal pochopení, rodičovskou lásku. Otec, jak píšete, byl surový, matka zřejmě alkoholička. Proto jste vyrostl takový, jaký jste a ponesete si to s sebou dál. Z agresívního člověka se rázem nestane beránek a agresívní povaha nelze předělat. Viním z toho Vaše rodiče, nebyla výchova, nebyla láska, tudíž nejsou výsledky. Jste citově chladný. Hlavně abyste nešel v jejich stopách, nezplodil kupu dětí a nevychovával je stejně, jako Vaši rodiče Vás. Jaga.

Podobné chování do slušné společnosti rozhodně nepatří. Ale pokud se budete pohybovat ve špatné společnosti, bude se Vaše nevhodné chování jen prohlubovat. Tak co teď s tím?

alk
hodnocení

0x

A co sám myslíte, že by vám pomohlo? Jinak já si myslím, že váš stav by měl posoudit lékař. Už jenom to, že se sám sebe poškozujete, že zranění vám dělá dobře i když trpíte bolestí.

margot*
hodnocení

0x
Určitě psychoterapie. Pokud si vůbec uvedomujete, že máte problém,jste výjimka,které by psychoterapie opravdu mohla pomoci.
Pokud rád čtěte,doporučuji knihu ( dá se stáhnout na ulozto) Narcismus - skrytý žalář.
Myslím,že se v tom najdete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]