Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potraviny na příděl

Od: pp odpovědí: 4 změna:
Praha chystá potraviny na příděl. Co myslíte, jaké budou limity na osobu a den/týden?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

2x
do obchodu Praha nechodim, tak me to netrapi

hodnocení

2x

Můžeme příděly potravin vzít z historie 1939 na osobu a týden:

3kg chleba
0,5kg masa
0,4kg cukru
0,2kg tuku (máslo, olej)
150g těstoviny nebo rýže
40g kávy

Osoby těžce pracující měli nárok skoro na dvojnásobek.

Reálně v dnešní době blahobytu by to bylo diametrálně odlišné. Šlo by jen o to, aby jednotlivec nevykoupil zboží pro půl vesnice. Takže podobné omezení jako v letáku max 12ks mléka apd.

Potraviny na příděl

hodnocení

0x

Do Prahy to mám 100 km. Tedy tam nakupovat nepojedu. Tady u nás je zatím k mání všechno. Nekupuju ale nic. Mléko, mouku, olej mám běžně v zásobě, asi 5 kusů od každého, Těstoviny, hrách taky mám po pytlíku, ve sklepě brambory, v mrazáku nějaké maso.

Myslím si, že TV a tisk dělají jen paniku. I když člověk nakoupí sebevíc, stejně to jednou spotřebuje - a co potom?

Vzpomínám na srpen 1968. Bylo 21. a v naší obci nebylo hned ráno v krámě už zhola nic. Mamka mě poslala do sousední vsi na kole, zda tam něco nekoupím. Bylo mi 13 let. Jela jsem po hlavním tahu silnice Pardubice - Praha a dost jsem se bála. Ale naštěstí jsem tanky nepotkala. Dostavily se až později. A v té vsi jsem dokonce ještě něco nakoupila. Ale nic podobného bych už nikdy zažít nechtěla. Jaga.

pp
hodnocení

Přídělový systém není špatný nápad při nákupní panice s přehnaným křečkováním na zlé časy. Základní potraviny by neměly chybět nikdy pro nikoho potřebného, jen by mě zajímalo kolik by to bylo třeba pečiva a vody.
@clayman -diky, chleby mně úplně stačí 1kg :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]