Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem vstával v 4:45 a jel domu autobusel co jel v 5.
Jsem normálně zvyklý vstávat v 5:30 ale za celé tři roky co chodám na SŠ jsem si pořádně nenavykl.
O co mi jde tak jak to dokážou zvládat řidiči? Ten autobus začínal ve 4:20 v jiném městě a vůbec si to nějak nedovedu představit. Jediný čeho bych opravdu nebyl schopnej tak je řízení a on musel vstávat dejme tomu ještě tak před čtvrtou.
Jak tohle vnímáte vy a v kolik vstáváte? Zvykli jste si rychle?
Je rozdíl mezi zvyknout a zvyknout. Nejde jen o stav mysli, ale i těla. Kdo zná, ví. A samozřejmě nejen pro peníze. Dalším důvodem je třeba péče o dítě, zvíře... Když musíš, musíš, ale neznamená to, že si tvé tělo zvykne.
Samozřejmě, že když ptřebujete peníze, musíte si zvyknout.
Moje dcerka je tak zvaná sova. To znamená, že ráno by spala jak mimino, ale učila se v noci, to si nejlépe pamatovala. Potom na studiích VŠ si jako velmi chudá studentka musela přivydělávat na skripta, svačiny, lístky do divadla, tak vstávala ráno ve 3.30 hodin a v půl čtvrté už rovnala noviny a časopisy a ve 4.15 vyrážela je roznést po domech do pražských ulic.
Když skončila, na Národní na metru se převlékla a šla na přednášky, dělala to 5 let takhle, takže je to o tom, zda potřebujete peníze. Studenta asi živí rodiče, já nemohla, měla jsem jen malý invalidní důchod a její sirotčí po otci nebylo moc velké. Takže se mu zdá neuvěřitelné, že lidé brzy vstávají a za jakéhokoliv počasí pracují, protože má výhodu movitých rodičů..
Syn je skřivan a má povolání, kde musí brzy vstávat, večer odpadá ale už po 20 hodině a žádný film nestihne dokoukat do konce..Jsou lidé různí, no...
Patřím do toho druhého typu, ale nedělá mi problém vstávat třeba v pět, když si zvyknu. Mám ráda pravidelnost. Kvůli lékům, které beru buď ráno nebo na noc, si 3 směnný provoz nemůžu dovolit. A změny nemám ráda.
@smode: Nevidím se ani v jednom typu, jsem tedy třetí typ, který ještě neznáš. Do prvního se nevejdu, protože mi dělá problém usnout za denního světla i když jsem unavený a ospalý. Do druhého se nevejdu, protože když se mohu vyspat, víceméně pravidelně se stejně budím nejpozději mezi sedmou a osmou ráno.
A třeba dnes jsem musel vstávat v půl šesté, rotože jsem byl objednán na sedmou k zubaři, vzdálenému 60km. Neumíte si představit, jak jse byl naštvaný a jak špatně jsem se vyspal.
To je opravdu otázka zvyku, stejně jako práce na noční. Jako student jsem chodil na brigádu do ČSAD jako závozník - rozvoz mléka, podmáslí, smetany, šlehačky a kefíru. Normálně jsme vyjížděli ve 3:00 hod. ráno a občas ve 24:00, to jsme před rozvozem nejdříve jeli pro podmáslí do 30 km vzdáleného města. To ještě často řidičům kolovala nějaká ta promile alkoholu v krvi - naštěstí v té době byly silnice prázdné.
O víkendech to byla pohodička, to jsme od 5:00 objížděli kravíny s takovým mlékocucem a zatímco já jsem poctivě vysával zásobníky s mlékem, tak řidič souložil se soudružkou dojičkou.
Vzpomínám na to jako na skvělé období, kdy jsem nejen vydělával slušné peníze, ale také se přiučil řadě později potřebných činností.
Jak jsem tu již někde četl...čím vyžší vzdělání,tím větší mají lidé problém pochopit jak fungují běžné věci a běžný život.Středoškolák se ptá jak je možné že někdo zvládá dělat noční směnu a konstatuje že on toho není schopen.Co na to odpovědět?Ano,lidé dělají na noční a je to naprosto normální.Nebojte,vy se SŠ budete pracovat jen v kanceláři a pouze na ranní sněnu.
Zda bych já napsal "vyzokoškoláci" není předmětem dotazu.Pokud dobře čtu tak já nic nepsal o tom že lidé s VŠ nesměnují.Já psal že tazatel nemusí mít strach.
Ano,myslím že pravdu nemáte a že jsem to tak nenapsal.Asi také máte nějakou vyžší školu,že?
Teď mě ještě napadla jedna věc.
Párkrát co jsem třeba nemohl usnout tak jsem byl vzhůru i do půlnoci(ve školním týdnu) a vstával v 5:30 tak jsem během dne neměl vůbec problémy s únavou. To vstávání bylo o poznání drsnější ale jak jsem se z toho oklepal tak jsem se cítil celkem dobře.
Jak teď chodím pravidelně spát v 9 tak nevím jestli je to dobře protože se do toho spánku vyloženě nutím.
Napadlo mě poslechnout tělo a jít spát později ale nechci aby se stalo to že budu pak celý den mimo. Pokaždý jsem na to reagoval jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.