Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzké vstávání - v kolik vstáváte?

Od: kaktus123* odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,

dnes jsem vstával v 4:45 a jel domu autobusel co jel v 5.

Jsem normálně zvyklý vstávat v 5:30 ale za celé tři roky co chodám na SŠ jsem si pořádně nenavykl.

O co mi jde tak jak to dokážou zvládat řidiči? Ten autobus začínal ve 4:20 v jiném městě a vůbec si to nějak nedovedu představit. Jediný čeho bych opravdu nebyl schopnej tak je řízení a on musel vstávat dejme tomu ještě tak před čtvrtou.

Jak tohle vnímáte vy a v kolik vstáváte? Zvykli jste si rychle?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x
Spousta lidí tvrdí, že si lze zvyknout. Ale to nikdy nebyli v kůži toho, komu to nejde. A neuvěří a neuvěří... M.
doplněno 01.03.20 09:32:

Je rozdíl mezi zvyknout a zvyknout. Nejde jen o stav mysli, ale i těla. Kdo zná, ví. A samozřejmě nejen pro peníze. Dalším důvodem je třeba péče o dítě, zvíře... Když musíš, musíš, ale neznamená to, že si tvé tělo zvykne.

dolga*

Samozřejmě, že když ptřebujete peníze, musíte si zvyknout.

Moje dcerka je tak zvaná sova. To znamená, že ráno by spala jak mimino, ale učila se v noci, to si nejlépe pamatovala. Potom na studiích VŠ si jako velmi chudá studentka musela přivydělávat na skripta, svačiny, lístky do divadla, tak vstávala ráno ve 3.30 hodin a v půl čtvrté už rovnala noviny a časopisy a ve 4.15 vyrážela je roznést po domech do pražských ulic.

Když skončila, na Národní na metru se převlékla a šla na přednášky, dělala to 5 let takhle, takže je to o tom, zda potřebujete peníze. Studenta asi živí rodiče, já nemohla, měla jsem jen malý invalidní důchod a její sirotčí po otci nebylo moc velké. Takže se mu zdá neuvěřitelné, že lidé brzy vstávají a za jakéhokoliv počasí pracují, protože má výhodu movitých rodičů..

Syn je skřivan a má povolání, kde musí brzy vstávat, večer odpadá ale už po 20 hodině a žádný film nestihne dokoukat do konce..Jsou lidé různí, no...

smode*
hodnocení

4x
Dobrý den. Letitým pozorováním jsem zjistil že existují 2 typy lidí: první mohou chodit i na 3 směny a kdykoliv si lehnou, spí. Nemají problém. Druzí mají výrazné problémy se vstáváním před devátou ranní a zabíjí je především nepravidelnost. První typ si zvykne, druhý typ si nikdy nezvykne. Sám vstávám různě, většinou mezi 10-11h. Pracuji sám střídavě celý den, někdy i do 2 do rána. Nějaké minulorežimní "ranní ptáče dál doskáče" mi může :)

Patřím do toho druhého typu, ale nedělá mi problém vstávat třeba v pět, když si zvyknu. Mám ráda pravidelnost. Kvůli lékům, které beru buď ráno nebo na noc, si 3 směnný provoz nemůžu dovolit. A změny nemám ráda.

@smode: Nevidím se ani v jednom typu, jsem tedy třetí typ, který ještě neznáš. Do prvního se nevejdu, protože mi dělá problém usnout za denního světla i když jsem unavený a ospalý. Do druhého se nevejdu, protože když se mohu vyspat, víceméně pravidelně se stejně budím nejpozději mezi sedmou a osmou ráno.

A třeba dnes jsem musel vstávat v půl šesté, rotože jsem byl objednán na sedmou k zubaři, vzdálenému 60km. Neumíte si představit, jak jse byl naštvaný a jak špatně jsem se vyspal.

smode*
Zajímavé. Jak vidno opět výjimky jsou. Jinak na zubařském křesle bych se takhle ráno nejvíc děsil hlavně toho zda se dobře vyspal ten zubař :)

Je to vynikající zubařka, kamarádka s dlouholetou praxí a pro její kvality k ní oba s manželkou chodíme už přes 20 let. Pokud se špatně vyspí, je natolik inteligentní, že to nepoznáme. Ona mě odnaučila strachu ze zubaře a chodíme tam se ženou rádi. Perfektní ošetření, špičková péče.

zirafka
hodnocení

3x

Je to asi individuální. Také jsem vstávala ve 4.30 hod. a domů se vracela v 17.30, protože jsem denně 2 hodiny dojížděla. Ani za 10 let jsem si na to nezvykla a byla jsem ráda, že si alespoň o víkendu mohu trochu přispat.

donpapa
hodnocení

1x

To je opravdu otázka zvyku, stejně jako práce na noční. Jako student jsem chodil na brigádu do ČSAD jako závozník - rozvoz mléka, podmáslí, smetany, šlehačky a kefíru. Normálně jsme vyjížděli ve 3:00 hod. ráno a občas ve 24:00, to jsme před rozvozem nejdříve jeli pro podmáslí do 30 km vzdáleného města. To ještě často řidičům kolovala nějaká ta promile alkoholu v krvi - naštěstí v té době byly silnice prázdné.

O víkendech to byla pohodička, to jsme od 5:00 objížděli kravíny s takovým mlékocucem a zatímco já jsem poctivě vysával zásobníky s mlékem, tak řidič souložil se soudružkou dojičkou.

Vzpomínám na to jako na skvělé období, kdy jsem nejen vydělával slušné peníze, ale také se přiučil řadě později potřebných činností.

hodnocení

1x

Ve 4:00 - 4:30, podle toho, kdy jdu spát. Zvykla jsem si.

klera*
hodnocení

1x
Momentálně vstávám kolem osmé a zvládám to jakž takž. Celou základku a střední jsem vstávala před sedmou a byl to pro mě očistec (a to jsem nechodila spát vůbec pozdě). Děti mají ten rytmus nastavený jinak a potřebují většinou spát déle...nedokážu si představit, jak to dávali dojízdějící. Pamatuju si, že na střední jsme měli většinou první hodiny matematiku a to jsem vždycky po chvilce usínala. Naštěstí jsem měla protekci, tak mě učitel nechal se prospat. :D

jezevec*
hodnocení

1x
Šest let jsem vstával ve 3.50. Člověk si zvykne. Dnes mohu v podstatě vstávat kdy chci, ale za ideální čas považuju sedmou ranní, o víkendu spíme tak o hodinku déle.

lidus*
hodnocení

1x

Před mnoha lety se v JZD začínalo dojit v 03, to jsem často ani nešla po zábavě spát. Byla jsem mladá a nebyl to problém. Důchodci mají tu výhodu, že vstanou až chtějí a my dřív jak v 9 ráno s postele nelezeme.

michalverner
hodnocení

1x

Jak jsem tu již někde četl...čím vyžší vzdělání,tím větší mají lidé problém pochopit jak fungují běžné věci a běžný život.Středoškolák se ptá jak je možné že někdo zvládá dělat noční směnu a konstatuje že on toho není schopen.Co na to odpovědět?Ano,lidé dělají na noční a je to naprosto normální.Nebojte,vy se SŠ budete pracovat jen v kanceláři a pouze na ranní sněnu.

vilik*
To je taky dobrý blud. Znám několik pracovních pozic, kde pracují pouze vysokoškoláci (vy byste možná napsal vyzokoškoláci), a buď směnují, nebo alespoň nedělají v kanceláři.
michalverner

Zda bych já napsal "vyzokoškoláci" není předmětem dotazu.Pokud dobře čtu tak já nic nepsal o tom že lidé s VŠ nesměnují.Já psal že tazatel nemusí mít strach.

vilik*
Vy píšete, že jako středoškolák bude chodit jen na ranní a jen do kanceláře. Z toho logicky vyplývá, že středoškolské vzdělání zaručuje, že takový člověk nesměnuje a nepracuje mimo kancelář.
Já jsem uvedl, že znám vysokoškoláky (a samozřejmě jsem myslel i na středoškoláky), kteří nepracují pouze v kanceláři a pouze na ranní. Z toho plyne, že ani vysokoškolské vzdělání nezaručuje práci pouze ve dne a v kanceláři.
Máte snad pocit, že jste to tak nenapsal a že nemám pravdu?
michalverner

Ano,myslím že pravdu nemáte a že jsem to tak nenapsal.Asi také máte nějakou vyžší školu,že?

vilik*
No, přeju vám v životě hodně štěstí. S vaší logikou ho budete potřebovat.
michalverner

Děkuji a také vám přeji hodně štěstí.Zkuste někdy brát řečené věci tak jak jsou řečené,nesnažte se zbytečně hledat ukrytý význam a vše rozebírat co asi chtěl skrytě ten druhý naznačit.Mohl by jste se lehce stát schizofrenikem.

set
hodnocení

0x

Zvykl si každý, zvykneš si taky. Až budeš pracovat, budeš tak vstávat každý den. Prac. doba může být i od 6.00, nebo budeš muset někam dojíždět. Takže nic jiného ti nezbyde, než si také zvyknout. A ještě budeš muset odvést dítě do školky.

hodnocení

0x

Mezi 14°°- 15°°hod.*smich*

prestik*
hodnocení

0x

Hákes 5:50, nehákes 6:30 - 7:30. *slunce*

hodnocení

0x

Kolem čtvrté- a když jsem ještě uklízela a napadlo, tak před půl třetí. Jen lidi moc nechápou, když říkám, jak jsem se o víkendu krásně vyspala až do šesti ;)

vilik*
Já bych do šesti spát vydržel, ale většinou se budím nejpozději ve dvě na pozdní oběd. Když už se s tím manželka od rána vařila...

hodnocení

0x

Dobrý den,pracuji v režimu krátký a dlouhý týden.Do práce vstávám ve 3.45 ,když mám volno tak až se vzbudím,což je tak 8.45. Jelikož jsem sova,co ráno potřebuje dlouhý rozjezd,tak mě to fakt deptá . JISKRA

hodnocení

0x
Někdy v 6, někdy v 8, většinou něco mezi, výjimečně dřív, párkrát před pátou. A taky občas třeba v 10 :) zvykl jsem si *smich*

hodnocení

0x
Vstávám nepravidelně od 2h do 4:30 v závislosti na směně. Nějaké zvykání si nepamatuju, brzo se vstávalo už ve škole na praxi, tak to mám holt odjakživa...

kaktus123*
hodnocení

Teď mě ještě napadla jedna věc.

Párkrát co jsem třeba nemohl usnout tak jsem byl vzhůru i do půlnoci(ve školním týdnu) a vstával v 5:30 tak jsem během dne neměl vůbec problémy s únavou. To vstávání bylo o poznání drsnější ale jak jsem se z toho oklepal tak jsem se cítil celkem dobře.

Jak teď chodím pravidelně spát v 9 tak nevím jestli je to dobře protože se do toho spánku vyloženě nutím.

Napadlo mě poslechnout tělo a jít spát později ale nechci aby se stalo to že budu pak celý den mimo. Pokaždý jsem na to reagoval jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ranní směna

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]