Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peníze by chtěli, ale účet ne, raděj poplatky

Od: honsa odpovědí: 32 změna:

Mám koníček, že sleduji akce některých bank, kde většinou dávají typicky bonus 1000Kč za založení převážně internetového účtu bez poplatků zcela, velmi často nový klient vůbec do banky nemusí chodit. Lidi ve firmě často nadávají na drahotu, tam poplatky a daně. Tak jsem jim zkoušel nabídnout podobný účet a že ještě dostanou od banky za to bonus. Co myslíte? Samozřejmě ani jeden nechtěl, že prej to určitě není zadarmo a že si to banka na nich pak vybere atd., že mají raděj v České šiditelně. Koncem roku jsem přitom získal na bonusech nejméně 5 000. Ale holt se musí chtít aspon hnout tím prstem a mozkovými závity.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Získal jste 5000Kč za rok? Tak to se divím, že ještě chodíte do práce. To já bych si ty peníze užíval někde na ostrovech v Karibiku a vykašlal se na ponk a svěrák.
20.02.20 07:25

*smich*

honsa
Evidentne mate problem nejen se ctenim textu, ale i s jeho pochopenim. Doporucuji izolaci na odbornem oddeleni docenta Chocholouska. Konec roku se totiz nerovna slovum cely rok.

Tak se Honzo pochlubte, kolik jste tedy získal za rok bonusů?

Milane vydrž...Než vyleze ze své sauny a osuší se, než dopije drink a nakrmí v kleci zlaté bažanty, chvilku to trvá:)

Martine, vydržím, jsem na dovče, tak klidně počkám.

honsa - Přiznám se, že i já mám problém s pochopením Vašeho textu. Nebo spíš s pochopením toho, proč jste ho sem vůbec napsal, když nežádáte žádnou radu a v podstatě ani odpověď *nevi*. Vy zase zřejmě nechápete smysl slova "poraďte", což je název těchhle stránek.

Takže co vlastně chcete vědět?

magdon: Chtěl se pochlubit...tak mu to přejme. Je otázka, kolik mu tyto ptákoviny zaberou času..a kolik je čistý zisk na 1h práce tomu věnovanou. Kdyby stejný čas chodil do práce, třeba by měl větší výplatu:)

hodnocení

3x
Fakt super konicek. Jenze nejak nechapu proc to sem pises. Kdyby jsi sem hodil nejaky tip tak bych to jeste asi pochopil, ale takhle mi prijde, ze vsech delas magory protoze te nechapou. Mozna jsi zazil pohrdani ve svem okoli a tak si chces tady dokazat, ze ty jsi ten normalni a oni divni...

hodnocení

2x

Vás asi víc vytočilo, že jste nevydělal vy a ne že jsou lidi hloupí a líní.

hodnocení

2x

Když Vás to baví, měňte si banky jako ponožky (je to Váš koníček). Já mám jiné zájmy a nemám ani čas, ani náladu spravovat několik dalších účtů v různých bankách a zkoumat, jestli to náhodou někde není o pár korun výhodnější. Ani ona "závratná" částka, kterou bych získal založením dalšího účtu kdesi jinde a která by sotva stačila na jednu lepší večeři s přítelkyní mě zrovna nemotivuje.

Mnoho let mám účet u jedné velké nejmenované banky. Banka mi za věrnost (jestli víte, co to je) poskytuje určité výhody, například prakticky neplatím žádné poplatky. Po těch letech už vím, co od banky můžu očekávat. I když ona banka není bez chyb, nevidím důvod jí měnit. Už proto, že bych musel měnit spoustu trvalých příkazů a oznamovat každou změnu účtu pravidelným plátcům.

joudic*
hodnocení

2x
tento "dotaz" bych uzavrel.. vsichni mame takoveho kamarada/rodinu, kteremu se kvuli vyhodnym nabidkam (pro jeho kapsu) vyhybame. Toto je spis volna diskuse.

hodnocení

1x

@honsa - Tak jsem jim zkoušel nabídnout podobný účet
Určitě jen pro jejich dobro, že? *smich*

motak
hodnocení

0x
jak to bylo v Dedictvi:
"Nééch ho, hňupa... "
Oni nechteji pomoc, oni si chteji stezovat.

pet32
hodnocení

0x

U české spořitelny nemusíte paltit poplatky, stači splnit 7000 každý měsíc a třeba pojištění a máte účet zdarma. Jako plus mají hodně bankomatů, pobočky jsou taky skoro všude. Ty vaše banky musí nějak nalákat nové klienty, taky jsem měla zuno, ale taky jak dopadlo. Vy jste jim dal nabídku a oni nemají zájem, víc udělat nemůžete

honsa
U tech bank zadne podminky ale pro bezplatnost plnit nemusite, jak musite plnit u toho molochu Ceske šiditelny. Mam zcela bezplatnu ucet u mBank 12let a dalsi bezplatne ucty prakticky u vsech bank. Mimoto zdimam bonusy u jedne sazkovky. Z banky jsem ziskal zdarma mobil za 6000 a za ty roky desitky tisic minimalne na bonusech.
asd1

Akorát ČP ti bez poplatku nabídne až když chceš zdrhnout, do tý doby jakobynic *smich* Nevim proč hlídat a plnit limity a podobný vopičárny, když jiný banky jsou bez poplatku bez dalších podmínek...

vilik*
U mBank mě nezajímá, čí je bankomat, kolik mi musí přijít na účet a jestli si musím platit pojištění. Pobočku, na které jsem byl stejně jen jednou v životě, v blízkém městě zrušili.
Navíc mě přihlášení do internetového bankovnictví z domácího PC přijde uživatelsky jednodušší, nepotřebuju k tomu přepisovat kód z sms.
Chyby mBank se najdou, výhody ČS taky, ale argumentovat blízkým bankomatem a minimální částkou příchozích plateb na účet je naivní.
pet32

Ano, ale né každý má internet a počítač, spoustu lidí nechce ani internetové bankovnictví, nemá k tomu důvěru i mladší ročník. A raději vše řeší osobně. Já mám několik bank a reagovala jsem, že se musí platit poplatky. Já, když ze spořitelny pošlu peníze na fio jsou tam okamžitě, u mbank až po několika hodinách. Že vás nezajímá nic je vaše věc, mně výplata chodí každý měsíc, pojištění si platím taky, ještě předtím než něco takového platilo

danys*
Jak píšete, radši řešit osobně za prachy než z domova zadarmo. U spořitelny se platí i za pozdrav

hop®
hodnocení

0x

No, a s čím potřebuješ poradit? *hej*

ooplo
hodnocení

0x
Jo dělám to taky, taktéž od lidí slyším, že ti nemůže být "zadarmo" ale je.
Tak mám otázku. U mBank jsem v prosinci schrabnul bonus 1200, pote jsem účet zrusil. Teď od února mají novou akci opět 1200, tak mám narok na bonus? Za předpokladu jiného mailu a tel. čísla? Dekuju
sykorka*

když si změníš i jméno a adresu, tak určitě... :D

ooplo
Haha, když o tom víš úplný kulový, tak nepiš.

haha, tak když ty o tom tolik víš, ooplo, tak proč se tak hloupě ptáš?

ooplo
A odpověď by nebyla? Už jsem dostal odpověď od mBank. Takže záleží na stavu k 16.2. takže se mějte, já si jdu pro 1200. Vy dva chytráci si drbejte hlavu a nadavejte jak je vše drahý...
Kdybys šel žebrat, nejspíš bys to vydělával pravidelně :)

hodnocení

0x

To bych chtěla vidět, co je to za bonusy. Mám účet bez poplatků a jediný bonus, který lze získat, jsou slevy spolupracujících obchodníků, takže lidi nakoupí, co vlastně nepotřebují. A ta Vaše odmítaná ČS dříve měla daleko vyšší bonusy, sbíraly se body za platby a pak si klient mohl vybrat zdarma dárek. Získala jsem jich několik - např gril, 2 peěkné polštáře, ěkolik věcí do kuchyně..Bohužel to zrušili. A uvědomte si, že řada seniorů se bojí chytrého mobilu a nebo nemají peníze na internet. Takže raději chodí do té spořitelny.

inspa*
hodnocení

0x

Otázka žádná. Spíše nářek zoufalce, kterému nikdo nekliká na affilate odkazy, aby dostal provizi.

honsa
hodnocení

0x
Pro neverici Tomase, za lonsky rok jsem na bonusech za zalozeni uctu, zalozeni sporicich uctu kreditek, vratkach, vkladovych bonusech ziskal kolem 30000kc. A to se me jeste nepodarilo zdimnout Monetu na klonovane ucty, maji v tom chaos.
Co si normální pracující clovek vydela za měsíc, tak vy za rok. Gratulka. Nedivila bych se, kdyby tech 30 000 za rok byl váš jediný příjem...
Docela by mě zajímalo kolik přesně za jednotlivé položky a u koho. 30.000,- je už docela dost, většina bank to má omezené (např. cashback za kreditku 1200,-/měsíc, atd.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]