Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taky už u vás zpívá kosiště?

Od: konadra odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

také už u vás zpívá kos? Je z toho počasí chudák úplně zmatenej. Vyzpěvuje si brzy ráno a teď v podvečer.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Kosiště spokojeně bez zpěvu odpočívá několik let v kůlně neboť mám motorové sekačky *smich*

heureka.cz/...

:-D. Taky jsem to slovo kosiště, ještě neslyšela. Asi to špatně napsal.
silva

Je to nářečí.

id

silva - o jaké nářečí jde?

72mona3*
hodnocení

2x

Teď tedy ne, teď se tu žení všichni čerti. Ale ráno ano, po šesté tu vyřvával. M.

doplněno 20.02.20 19:57: Hezký, jak všichni řeší nadpis dotazu. Přesně takto funguje kouzlo bulváru. Zaujmi nadpisem, pak už je jedno, co napíšeš pod něj*smich*

prestik*
hodnocení

0x

Myslím, že ne. Prozatím pod oknem zpívají jen trosky, které po ránu táhnou z ubytovny do denního stacionáře (nádraží) a později se přihlásí vrabci. Kosa jsem zatím nezaregistroval.

hodnocení

0x

Kosiště u nás, až do času, kdy je potřeba posekat trávu, visí v kůlně. To nač co se ptáte, je zřejmě pták KOS a ti jsou tady celou zimu.

My jsme kosiště neříkali, ale normálně kosa. A ruční do ruky jsme říkali kosička.
id

Kosiště je pouze ta dřevěná část bez kovové kosy, viz můj odkaz.

Nikc- Id - no u nás doma viselo jen kosiště, po sezoně se to "železné" sundává a je uloženo jinak, na začátku sezony vždy přišla údržba (naklepání...nasazení na kosiště...)Proto jsem to tak napsal.

Nikc- ruční, do ruky u nás je SRP a na kluci slovenští říkali kosák.

Id, aha, to je tak malý obrázek, že to z toho nepoznám. Děkuju za vysvětlení. Ale připadalo mi, že tomu něco chybí :-D.

hodnocení

0x

Momentálně u nás zpívá meluzína. I kočky mazaly rychle domů. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]