Nejste přihlášen/a.
2x
V historii už několikrát bylo opravdové sucho. To, o čem se teď žvástá sucho není. Srážky jsou normální. Ovšem po likvidaci zemědělství a nyní i lesů nastávají problémy s podpovrchovou vodou. To je ovšem předpokládatelné a a jako takové zřejmě žádané.
doplněno 18.02.20 12:13:
prestiku - ano - když já v Praze nespláchnu, tak ty 3 litry vody z Želivky odtečou do Sázavy, Vltavy, Labe, moře.
když spláchu, odtečou do Vltavy, Labe, moře ..
0x
Jaky je tedy tvuj navrh pro zamezeni plytvani?
0x
Každá regulace, byť dobře myšlená, pokud je vynucovaná autoritou a trestána, místo aby lidé sami dospěli k názoru, že by měli své potřeby korigovat vede k totalitě...a my v ní už jsme, takže voda sem, voda tam...jistě že přibude úřednictvo, paragrafy, kontrolní instituce a pokusy obejít onu regulaci.
Podotek: Už někdy před dvaceti lety jsem od někoho slyšel, že vlastní studna v Německu funguje na míle jinak než u nás. Když vám povolí na zahradě vybudovat studnu, jakmile je hotovo, dostaví se soudruh úředník, studnu zapečetí a hlavně tam nainstaluje vodoměr. Majitel pak za odběr studniční vody platí, jistěže nepoměrně méně, než je tomu v případě vody z řadu. Ale platí za ni. Nemohu tuto JPP potvrdit ani vyvrátit, ale nepřekvapilo by mě to. Ale zpět k dotazu.
doplněno 18.02.20 11:06:
4 ra: Také bych řekl, že situace není zase až tak alarmující, čili někdo čije příležitost pořádně se napakovat. Dokonce padají nápady inspirovat se v Izraeli. Fajn, pronajmeme si v Polsku kousek pobřeží a po vzoru Izraelců začneme s reverzní osmózou. Kořenové zalévání je také zbytečné. V Izraeli je situace zcela kritická, v podstatě jen jezero Buchajret Tabarija a potok Urdun, který svou velikostí připomíná Botič. My na tom ani zdaleka tak špatně nejsme. Přinejmenším povrchové vody máme nadbytek.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.