Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol a váš postoj k němu

Od: anonymm1 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěl bych udělat takový menší průzkum určený jen pro mě ohledně pití alkoholu.

Já osobně si velmi rád dám skleničku vína klidně denně večer stejně tak pivo ale je pravda že teď jsem nějakou dobu tak nečinil až na to pivo. Je to jen čistě na chuť, třeba po večeři.

Jendou týdně zajdu také na 1-2 do hospody s kamarády. Na to se hodně lidí kouká právě velmi blbě, nechápu proč.

Jaký na to máte pohled vy? Jak často a v jakém množství alkohol užíváte vy?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud je tebou uvedené množství a frekvence pravdivá, tato konzumace je u zdravého člověka doporučována lékaři.

jezevec*
hodnocení

2x

Hodně jezdím autem, takže v takovém případě samozřejmě nic, nesedl bych za volant ani po jednom malém pivu. Ale večer si o víkendu s mojí drahou polovicí rádi sedneme na terásku a dáme si skleničku Jägermeistera nebo Captaina Morgana. Pivo piju jenom v létě a to ještě tak, že mi basa vystačí na celý prázdniny. Dvakrát až třikrát do roka se pak s bandou kamarádů ožereme u grilu do bezvědomí, samozřejmě to jsou většinou letní akce. Do hospody nechodíme skoro vůbec, protože hospody v okolí točí Staropramen, Gambrinus nebo Pilsner Urquell, ani jedno z těchto piv mi nechutná.
Co se druhů chlastu týče - víno skoro vůbec, ze sektů pouze Mumm (dry), pivo velice omezeně, ideálně Svijany, z tvrdýho samozřejmě Jägermeister, Captain Morgan, Legendario a Krvesaj.
A jak se na to koukám? Po tom, jak chlastám, či abstinuji, je každýmu úplný hov**... asi tak.

lipanek

jezevče - Dívala jsem se na ten Mumm dry a docela mě zaujal. Kde je k dostání? Internet nabízí tady v Čechách většinou firmy z Brna. Takže asi si to nechat poslat? V Praze není nějaký odběr, neznáte?

jezevec*

Lipánku já netuším, jak je to v Česku, ani kolik to tu stojí, já si ho kupuju v Německu, kde ho kupuju za nějakých 5 - 6 EUR. Ale určitě to půjde i v ČR nějak objednat. Nebo jestli jsi někde poblíž Plzně, mohu dodat...

lipanek

jezevec - Děkuji za reakci a nabídku, jsem z ruky /Praha východ, směr Kolín/.

Objednám přes e-shop, cenově 177 Kč.

hodnocení

1x

Já si dám denně sklenku vína a rozhodně se nepovažuji za alkoholika.

hodnocení

0x

Množství za rok rovná se nula.

hodnocení

0x

Nikdy nikdo na mne ohledně alkoholu "blbě" nekoukal. Každou sobotu jdeme s manželem a dalšími dvěma známými páry na pivo, dáváme si Plzeň 12ku. Já a kamarádky jedno malé, chlapi jich několik. Ani tam nikdo na nás "blbě" nekouká. Doma máme domácí slivovičku, ráno užíváme špamprličku, já půlku. Máme stále otevřené víno, manžel si dá každý den skleničku, já někdy střik, někdy půl skleničky, někdy nic. Ani toto není důvod, aby na nás někdo "blbě" koukal.

hodnocení

0x

Mám ráda pivo. Při každé návštěvě restaurace si k jídlu pivo dám. Občas i doma, ale jako důchodce si musím hlídat měsíční rozpočet, tak je to jen občas. Mívám doma láhev vína, protože občas někdo přijde. Dvě deci stačí, zbytek láhve dopíjím další dny. Znám pocit opilosti. Takže i když mi pití třeba zachutná, umím se ovládnout a nedat si další sklenici. Vím, že tento měsíc se nazývá suchý únor. Nejsem ovce, abych se podřídila všem doporučením. Pila jsem pivo v tomto suchém měsíci. Až přiveze dcera vnoučky na prázdniny, dáme si po sklenici vína. Jsem docela stará. Alkoholu se nevyhýbám, opilá jsem v životě několikrát byla, ale v současné době mám dojem (jistotu), že občasné popíjení zvládnu a že mi nijak neublíží.

liska5
hodnocení

0x

Já jsem na polosuché červené. To ale až posladních deset let v důchodu. Mám takovou starožitnou skleničku o obsahu 1 a půl deci. Tak tu si pokaždé večer naleju, že jako uzavírám den. Tvrdý alkohol výjmečně a pivo v tomto období tak dvě plechovky do měsíce. V létě tak dvakrát týdně 1 ks Svijany nebo Bernarda.

lipanek
hodnocení

0x

Vaše popíjení se mi zdá protože, každý den, skoro moc, ne množství, ale to že každodenně. Dokázal byste si nedat alkohol a nechybělo by Vám to? Necítil byste se tak nějak divně?

Ale ta sklenička je jak velká? Pokud 2 deci, tak je to pro zdraví, jak doporučují lékaři.

Jinak schůzka v restauraci je jenom dobře, člověk si musí popovídat a udržovat přátelské vztahy i pro duševní hygienu.

------------------

Já jsem pila před svatbou, tenkrát ještě s přítelem a pár tahů jsme potom absolvovali s partou. Jak byly děti, tak už ne.

Až nyní v důchodu si dám jednou za 2-3 měsíce kalíšek Becherovky, nebo když je těžko.

Od srpna 2019, kdy se sedí venku, mám povětšinou pravidelné čtvrtky, kdy dám večer pod hvězdami jeden piviho nápoj, nebo necelou flaštičku červeného, případně sektu. Takže nárazově. Moc dobře se potom spinká.

A teď jsem si vzpomněla, když mám depku, tak si otevřu lahvičku dopoledne k vaření, to je potom sranda, když se motám v kuchyni a nevím, co jsem chtěla.:-D

Možná to moje nárazové větší množství je horší, než pravidelné v malém?

hodnocení

0x

Jeden srk v životě.

prestik*
hodnocení

0x
Negativní.

berger*
hodnocení

0x

Skoro se to bojím napsat... Každý večer,po návratu z práce si dám tak šest až osm piv,krušovickou dvanáctku. A ze dva panáčky vodky,jegra,morgana... Panáky tak půldecové... Před dvěma měsíci jsem rukoval do špitálu,doktor se ptal na totéž,po mé odpovědi byl poněkud zmaten a sestry měly pohotovost - prý budu mít absťák. V pohodě...

lidus*
hodnocení

0x

Pivo mám ráda točené a v létě, víno si často rozděláme večer s manželem, slivovici si dám s chutí při každé příležitosti.

72mona3*
hodnocení

0x
Myslím si, že piju poměrně dost. Téměř každý večer jednu skleničku bílého vína nebo ohřátého piva. A kdykoliv jdu do restaurace, tak k jídlu také. Žádné alkoholové orgie se nekonají, tvrdý ráda nemám, ale i tak si myslím, že je to hodně. Na druhou stranu si říkám, že už aspoň nejím tolik čokolády. M.
doplněno 16.02.20 21:25:

V rodině jsme měli kvartálního alkoholika, proto to myslím tak sleduju. Ale jinak mám k alkoholu vztah pozitivní.

fram
hodnocení

0x

Nevím, jestli alkohol zrovna piji, protože: Na dno větší misky nasypu cca 5-10 kulatých piškotů, zasypu kokosem, zaleji frťanem pravé becherovky. Někdy přidám ovoce (banán, pomeranč, jablko) nakrájené na kousky. Uvařím puding (s banánem jde dohromady čokoládový) a zaleji misku. K pojídání horké jako lehká večeře. Jako společenský nápoj obrácený střik: 1 díl vína roso, 2 díly Matoni minerálky jemně perlivé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]