Domácí výroba alkoholu

Od: Datum: 19.03.13 18:48 odpovědí: 3 změna: 19.03.13 21:19

Dobrý večer.Rád si občas dám slivovici. Mám větší rodinu která taky někdy kvalitní slivovici. Na trhu jsme zjistili že je v prodeji zařízení s názvem Distill kde je možné pro potřebu rodiny si vyrobit slivovici. Kde se uvádí když dáme 4l objemu kvasu že vyteče 0,4litru slivovice za 4hodiny zapnutí zařízení. Ale slivovice má 46% alkoholu. Mužete mi poradit existuji kvasinky jaké množství dát na 4litry kvasu abych měl 50% slivovici? Taky bych chtěl vědět jak je to s udržbou zařízení? Jaké množství kvasu vydrží zařízení.atd? Kdo vyrábí pálenici? Jsou zkušenosti stímto výrobkem? Nebo je to pouze reklama a je to jinak? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.03.13 19:21
avatar

Je to jen hračka Škoda peněz. Pravá slivovice se vyrábí jinak a v jiných % http://slivovica.iprostor.cz/povidani-o-slivovici.htm

Datum: 19.03.13 19:25
avatar
4litry kvasu se destilují 4hodiny? Tak to je zařízení jak noha ;) S mlékárenskou konví potopenou v brutaru jsem pálil kdysi dávno 100 litrů kvasu za večer.
Pak mi vykáceli švestkovou álej za chalupou a mám po experimentech.
Být váma, tak sí místo toho zařízení koupím napřed knížku a načtu si to. Knížky na to téma běžně vycházejí protože lidí co si rádi něco doma uvaří je pořád dostatek.
Dočtete se tak o tom že kvasné procesy se kolem 12% alkoholu v kvasu zastaví protože alkohol likviduje kvasinky takže vyšší výtěžnosti než10% v domácích podmínkách těžko dosáhnete.
A taky se dočtete že se pálí dvakrát kvůli lepší chuti a čistotě takže silnější slivovice se dosáhne druhým pálením atd.
doplněno 19.03.13 19:30: Mimochodem - zákon o lihu platí pořád ve znění jaké měl za komouše. Takže v něm je stále paragraf podle kterého i jen vlastnictví přístroje zakládá podstatu trestného činu. To ovšem státu nepřekáží v tom aby se destilačni přístroje běžně prodávaly ;)
Datum: 19.03.13 21:19
avatar

Při destilaci můžeš vyrobit jen tolik alkoholu,kolik ho v kvasu je.Pokud se ti podaří zkvasit směs švestek,cukru a vody na procento 10,tak si spočítej,že získáš z 1 litru kvasu 100 ml 100%ního alkoholu,tedy 200 ml(dvě deci) 50% ního alkoholu.Těch 10 % alkoholu v kvasu je maximum.Počítej raději méně.

JABRAKA

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.