Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák

Od: veronika111 odpovědí: 19 změna:
Dobrý večer, chtěla bych se Vás zeptat na řidičský průkaz.
Byla jsem si vyřídit řidičský průkaz. Donesla jsem si vlastní fotku, s čímž mi paní řekla, že už se fotí na místě.
1. Nedala mi čas a nenechala mě upravit.
2. Když fotila, tak mi ani neřekla, že fotí, protože pořád něco ťukala do počítače.
3. Když fotka vznikla, tak jsem o tom ani nevěděla. Paní mi ji neukázala a neřekla, že fotka vůbec vznikla.. odbyla mě a já musela jít hned zaplatit poplatek na pokladnu.
Všechno bylo hned vyřízené a já neměla ani možnost se podívat, zda tam vypadám alespoň trochu k světu protože přeci jenom na pasech/občankách/řidičáku ne každý vypadá dobře.
Dnes jsem si onen doklad šla vyzvednout. Na fotce vypadam jako smrt. Jako 50leta ženska, která má čistě černou barvu vlasů, obličej bílý jako by mě někdo posypal moukou. Samozřejmě chápu filtr černo-bilych fotek, ale s mými světlými vlasy mám na fotce barvu jako peklo.
Když se podívám na fotky mých známých, tak rozhodně nemají obličej tak presvetleny a bílý jako já. Jde vlastně o to, že si tam nepřijdu vůbec podobná. I doma mi řekli to samé.
Chtěla bych se zeptat, jestli to nechat být? nebo "reklamovat"? Samozřejmě mě to štve, když budu mít do roku 2030 takovej rypak staré babky v peněžence. Zase chápu to, že ne vždy ho budu vytahovat, proto sem pusu tento dotaz.
Děkuji. :Dd

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud Vám je 65 let a na fotce vypadáte jen na těch 50, donesla bych paní s díky bonboniéru. V opačném případě je to na podání trestního oznámení. *smich*

Jinak - o co Vám jde? S řidičákem v ruce nikde nechodíte, každému ho neukazujete. Jednou za čas policii, pokud Vás zastaví a těm chlapům je úplně jedno, jak vypadáte. Těm jde o to, zda jedete podle předpisů v neodcizeném voze a zda jste nepožila.

Teď, co fotí přímo na úřadě mám děsný OP, ŘP a korunuje to pas. Tam jsem jako vybledlý meloun. Ale jak říkám, komu to ukazuju?

Byla jsem na prohlídce kvůli dalšímu řízení. Pan doktor se na ŘP podíval a vítězně vykřikl: Na těch fotkách každý vypadá jako TRESTANEC! Já taky! Nepotěšilo mě to, ale aspoň jsme se zasmáli. Protože to byla pravda.

Radši si dejte pozor, abyste měla pěkné fotky svatební, těmi se člověk rozhodně chlubí častěji, než nějakým řidičákem. Nebuďte tak zbytečně úzkoprsá, vždyť o nic nejde. Jde jen o to, aby Vám ŘP platil. A to neovlivní ani ta sebekrásnější fotka. Jaga.

hodnocení

4x

Všechno bylo hned vyřízené. To je ta zásadní věta, na které záleží. Ne na fotce, kterou nikdo neuvidí. Za celou svoji téměř čtyřicetiletou řidičskou kariéru bych lidi, co viděli můj řidičák, spočítal možná na prstech jedné ruky.

lidus*
hodnocení

4x

Neřešte to, na těch fotkách vypadá děsně každý.

rv*
hodnocení

3x

A teď si představte, že ten foťák vás vyfotil přesně tak, jak vypadáte, když se nehlídáte.

danys*
hodnocení

1x
Asi by to chtělo hodit fotku jak vypadáte ve skutečnosti a jak vás úřednice vyfotila.
Pak se pokusit to slušně vyřešit na úřadě. Nebo to udělat jak píše místní srandista jezevčík a všem od poslední uklízečky po starostu to pěkně vysvětlit :-D

hodnocení

1x

Máte řidičák? Máte. Tak neřešte nesmysly a jezděte. Na řidičáku není fotka do seznamky*smich*

jezevec*
hodnocení

0x

S tou důrou bych to vůbec neřešil. Já bych šel rovnou za šéfem odboru, ukázal mu to a řekl mu, že jsi chtěla fotku na řidičák a ne na smuteční oznámení. A že jestli chce, klidně té dámě přispěješ na kurz slušného chování a fotografování, protože svou práci zjevně nezvládá. Tudíž žádáš nápravu.
Druhej level by byla návštěva u starosty.

liska5
hodnocení

0x

Já mám něco podobnýho na občance. Děs. Šedošedá šilhavá skvrna. Kdo to spatří, tak se řehtá. Pochybuji, že jim tohle může sloužit k identifikaci.

jani*
hodnocení

0x

Nejste sama. Hodně lidí, snad všichni mají na OP nebo ŘP fotografii hroznou. Pamatuji dříve, když se šlo k foťákovi, tak bylo spoustu času se nejdříve upravit v kabince se zrcadlem. Potom vás fotografka vyzvala sednout si na tu stoličku, byla tam světla, která se mohla různě naklánět, zaměřovat a taky trvalo, než jste uslyšeli to konečné cvaknutí. Různě se člověk musel natáčet-trochu doprava, doleva trochu sklonit hlavu... teď už nemrkejte. Na vyhotovení fotografie se sice muselo dost dlouho čekat, ale fotky bývaly vždy k světu i na OP.

foto
Někde dávali vybrat minimálně ze dvou pokusů, lepší se žadatelem odsouhlasí. Teď je to jen striktní jeden cvak? *ee*

Ale vybrat se dá taky. Záleží na úředníkovi/úřednici.

foto
hodnocení

0x
Na dokladech by mělo být vždy foto věrohodné, ale přesto ještě nikdy nebyl doklad neplatný kvůli blbé fotce, i když jste na ní k nepoznání? *smich*

"Na dokladech by mělo být vždy foto věrohodné..."

To jistě, ale pro strojové přečtení a následnou strojovou identifikaci. Nečeká se, že by se nad takovou fotkou měl někdo nadšením rozplývat.

foto
Ale třeba na letišti při pasové kontrole koukají za přepážkou do pasu jen vizuálně a nebo policajtům při silniční kontrole může být v dokladu cizí ksicht podezřelý a pak to bude zbytečný opruz *uf*

hodnocení

0x

Asi takhle-každý sám sebe vidí jinak než je pak skutečnost na fotce eventuálně v zrcadle!

hodnocení

0x

Neřešte to, za těch 10 let tu fotku možná uvidí pár policajtů, jinak asi nikdo. Já mám řidičák od roku 1969 a nepamatuju si, že bych fotku někomu ukazoval.

Není fotka, jako fotka. Ta v dokladech není podobenka. Dnešní fotka na řidičáku a podobných dokladech musí obsahovat jedinečné identifikační znaky a být především strojově čitelná. Vůbec není podstatné, jak na ní vypadáte, to žádný stroj opravdu nezajímá. Na většině takových fotek si nikdo není moc podobný. Nepředpokládá se, že se s takovou fotkou budete někomu chlubit, k tomu není určená.
"Když fotila, tak mi ani neřekla, že fotí, protože pořád něco ťukala do počítače".
Ona Vás právě tím ťukáním do počítače fotila, dělala tak svou běžnou práci (určitě při tom netlachala na facebooku ;)). Většinou dávají vybrat ze dvou fotek, ale není to pravidlem.

lee*
hodnocení

0x
Ja mam na RP fotku peknou. Ale na OP, to je dilo. Hlavu tam mam kulatou jak meloun, zabarveno tak nejak doruda... Vypadam tam jak sparene prase s vyrazem vraha *ee* Kde to jde prokazuju se ridicakem. Uplne se z toho nehroutim, ale take si rikam, jak toto muze slouzit k identifikaci... Ale do letadla me pustili, tak dobry

rafm
hodnocení

0x

Řidičák či občanku vydává úřad a nikoli fotograf, úřednice nemá umprum. Jak často se bude (kromě vás) na fotku někdo dívat? Je to zadara a rychle, čož kompenzuje výsledek, ne? :-D. Zásadní rysy vašeho obličeje rozpoznatelné jsou a dost přesně, nebojte.

vilik*
hodnocení

0x
Před nedávnem jsem si měnil občanku. Paní mě vyfotila, ukázala mi obrázek a zeptala se, jestli má fotit ještě jednou.
Když jsem se vyřehtal, řekl jsem, že je to dobrý, ať to nechá. Paní mi následně sdělila, že muže odbavuje ráda, prý s nimi stráví v průměru třetinu času než s ženami, kterým se stále něco nelíbí a chtějí focení opakovat.
Asi v tom vidím pointu i vašeho příběhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]