Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Připravovala jsem se včera na tu vichřici a bála se, že mi to odnese foliovník. Tak jsem ho celé odpoledne opravovala. Jsem z Poděbrad a vítr tady tady teda fouká, ale zažila jsem horší. Je to už několik let, ale to lítaly tašky vzduchem a plechy a bylo to fakt hrozné. Tak když jsem včera četla všechna ta varování, dostala jsem strach, že se to bude opakovat. No a ono nic moc. Jak je to teda jinde? Nebo že by zase na internetu přeháněli?
Praha - celkem katastrofální vítr, který začal někdy kolem 3 hodiny ráno... Vyběhl jsem ven, abych posbíral zbytky věcí z balkónu, neboť to tam šíleně mlátilo a nechtěl jsem, aby to někoho dole praštilo.
V 5:30, když jsem vyrážel do práce do Běchovic, tak jsem na sídlišti málem dostal květináčem do auta a při cestě kolem Vršovického Kauflandu jsem potkal pár poražených (dočasných) značek, které celkem nebezpečně poletovaly po silnici.
Po přijezdu k pracovišti jsem musel na 2 místech odklízet popelnice (kontejnery na plast), neboť byly uprostřed příjezdové cesty k firmě. Foukalo opravdu šíleně...
Poté se to na nějaký čas celkem uklidnilo, ale znovu to začalo někdy kolem 13:00, kdy začaly silně padat kroupy a také celkem hodně pršelo... Při cestě z Běchovic jsem na silnici zažil další katastrofy... První byla v podobě spadlého stromu přes příjezdovku do VÚ a další pak byla u odbočky na spojku ve směru Brno, konkrétně u toho autosalonu Hyundai.
Semafóry tam volně visely na elektrickém vedení, úplně utržené z nosné konstrukce a volně se houpaly nad silnicí.
V ten moment přijela PČR, zastavila svůj vůz pod semafóry a vyčkávaly na příjezd techniků, neboť houpající se semafóry ohrožovaly plynulost provozu a občas nebyly ani vidět, neboť se na oněch drátech točili kolem své osy a občas tedy směřovaly do opačného směru...
Jinak všude po cestách spousta menších větví, bordelu, kartonů, plastů a všeho možného...
Toť asi vše... Ale zažil jsem už horší
My jsme byli asi hodní. Volal tchán, dvacetimetrový smrk to na zahradě rozštípalo na několik kusů, poskládal se mezi zaparkovaná auta, kus před plot, kus za plot, nestrhlo to ani telefonní kabel. Fotky zatím nejsou. Teď jen, aby vydržel druhý smrk. Oba v létě uschly, kůrovec jim dal co proto. Meteostanice prej hlásila 160 km/hod, ale to beru s rezervou. Jednak je meteostanice z Kauflandu, jednak má obsluha meteostanice sklony přehánět.
Tak pro dokreslení situace fotka: Ta souška nevyrůstá ze země. Je to asi 8 - 10 metrů vysoký kus smrku, opírá se o jasan. Nějakých 5 metrů leží na zemi, tři metry má stojící pahýl. Špička přeplachtila přes plot a telefonní kabel a asi o dva metry minula zaparkované auto. To bude ještě adrenalin.
Tady to dneska také docela foukalo a fouká pořád. Ale naštěstí nemám kolem žádné stromy, které by mohly spadnout. Dokonce i ta elektrika šla.
Njn, to je tak když necháš u baráku stát soušku a čekáš až shnije a spadne, místo toho abys jí včas sundal... To byla jen otázka času a loterie kam se uráčí lehnout :D
Jsem na tom, Suzy, podobně. Včera jsem se docela bála. Vím, že střechu, pokud bude opravdu zle, rukou neudržím, ale alespoň krmítka pro ptáčky a lopatu na vyhazování sněhu jsem schovala. Od rána jsem pozorovala nedaleké vzrostlé břízy. Na jejich tenkých větvičkách se síla větru pozná nejlépe. A ono nic. Až asi ve dvě odpoledne jsem zaznamenal silnější poryv větru. Silnější, ale bývalo hůř. Po chvíli to ustalo, tak jsem se vydala ven. Vyvenčit psa a nakoupit. Bez čepice. Cestou zpět jsme trochu zmokli, ale čepice mi příliš nechyběla. Mnohokrát mě vítr potrápil víc.
Na internetu asi nepřeháněli, někde bylo opravdu zle. S postiženými lidmi soucítím. Ale Novému Městu na Moravě Sabina nijak neublížila.
Dobrý den. Tady v těsné blízkosti Prahy nešel proud od 5.00 do 13.00. Jinak žádná újma. Nejvíc mě štve, že na zítra je tady v šesti ulicích naplánovaná odstávka elektřiny od 7.30 do 14.30, tak to zase nepůjde. Myslím, že to moc nepřeháněli. Jsou místa, kde to pěkné nebylo. Strhané střechy ap. Zítra to má prý pokračovat, ale vitr by měl být mimo hory snad jen do 70 km/h.
V Jeseníku nám v parku popadalo několik stromů. Čekali jsme ochlazení a sníh, zatím jen fičí a drobně prší celý den. Ze sněhuláků zbyly jen ty spodní koule. Loni nám lítaly popelnice. Ty zatím drží na místě. Má ale fičet dál. Uvidíme.
Jo a nemohu naladit ČR Dvojku.Ztratila se. Místo toho samí Poláci.
Napsala jsem pár stromů. Tak to hlásili lidi z okraje parku. Byla jsem se tam podívat. Katastrofa. Obehnáno páskou a řev motorových pil. Těch padlých bude asi padesát! Více listnáčů. Nejvíc v hloubi Smetanových sadů u amfiteátru. Minula jsem nad sídlištěm 4 spadlé smrky /asi 50let/ a jeden vichřice ustřelila v půli.
Suzymon, takže tak nevinné to zas nebylo. A to ještě nevyčíslili škody lesáci. Ty kůrovcové lesy jsou na padání stromů háklivé.
Beroun - docela dobré, občas ještě foukne, odpoledne byla chvíli chumelenice. A elektřina funguje stále, což mne mile překvapilo.
V Břeclavi nešla elektřina od včerejšího odpoledne až do dnešního rána. Ještě v 8 hodin lednice a mražák potichu.
Mně nedá, abych nenapsala. Bydlíme 20 km od Brna severně. Včera v pohodě. Dnes nešla elektřina po krátké bouřce od 17 hodin do půl 8 večer. Ještě jsem to nezažila.
Přiletěl k nám žlutý sandál: tenhle lehký pantofel...A spousta jiných věcí - náhle kolem poletovala. Chodci skoro také, někteří se svěřuovali mobilu kam všude nemohou jet, neboť je neprůjezdno kvůli přemístivším se stromům. Ale už je OK. Okamžitě hodně větvoví poklizeno, tu a tam ještě policejní páska: Nelez kam nemáš.
Oantofel cestovatel: kapo.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.