Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl bych si objednat tenisky přes internetový obchod - www.street-genera/.... Konkretně se jedná o tyto street-generation.cz/... . Jsem celkem zaskočen z ceny a bojím se aby to nebyl padělek a nerozpadly se hned při první nazutí. Tak jsem se chtěl zeptat , pokud už někdo objednával boty z tohoto obchodu , aby mi poradil. Děkuji
Tento ´obchod´ není vůbec kvalitní - přečti si Obchodní podmínky a zjistíš, že kdekterý trhovec je solidnější - a ani u nejvýřečnějšího trhovce bych si nekoupil značkové boty.
Tyto stránky se ale nezabývají prodejem, ale zprostředkováním., od toho se odvýjí i záruční lhůlty atp. Za odměnu vás zastoupí a vaším jménem objednají zboží v zahraničí. Tot vše.
Každý si musí sám přebrat, jestli chce levnější zboží s omezenou zárukou nebo zboží z klasickou dvouletou zárukou, ale také jednou tak drahé.
Především nejde o obchod a v případě objednávky neuzavíráte kupní, nýbrž příkazní nebo mandátní smlouvu.
Paní Veronika Kopp-Křížová Vám za poplatek 200 Kč (jiža započteno v "ceně") zboží neprodá, nýbrž zprostředkuje. Paní Veronika Kopp-Křížová zboží neprodává, není jeho dovozcem ani jeho dodavatelem.
Protože nejde o obchod ani o kupní smlouvu uzavřenou na dálku, není podle mne možné ani vrácení zboží a odstoupení od smlouvy do 14 dnů...
Také bych do toho nešla.
Chcete-li zahraniční zboží, je podle mne lepší objednat u přímého obchodníka nebo výrobce.
doplněno 18.06.13 19:22:Pro srovnání obchodní podmínky/... (shodou okolností prodávajícího stejné boty)
Objednávání zboží ze zahraničí má svoje úskalí, proto můžete využít zprostředkovatele, který vám gaantuje, že po zaplacení zboží opravdu dostanete. Ono objednat naslepo z nějakých zahraničních stránek je snad ještě větší riziko než přes takovéhoto zprostředkovatele. Na netu je třeba milion podvodných čínských shopů, kterým pošlete peníze a zboží se nedočkáte.
A výrobce vám těžko zboží prodá, vždy to jde většinou ještě přes alespoň jednoho prostředníka. Neznám jedinou značku, která by např. vyráběné boty posílala z továrny přímo koncovému zákazníkovi.
Ano, tento shop má klasické obchodní podmínky, dvouletou záruku atp., ale také jednou tak vysoké ceny... Jak už tu bylo napsáno, je na každém, zda si koupí boty za plnou cenu s dvouletou zárukou anebo si je nechá přivézt za polovic ale s omezenou zárukou.
Ale ano - já, v zásadě, nic jiného netvrdím...
Chci-li značkové boty, koupím si je u solidního prodejce (který nemá problém mi poskytnout i záruku ´hodnou´ dané značky). Chci-li ´jakékoli´ boty, pak je koupím u ´kohokoli´ - a pak se nedivím ničemu (přesně podle hesla ´čím víc pruha, tím líp Adidas´).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.