Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem sympaticka - vazne?

Od: nelli odpovědí: 6 změna:
Pomerne casto se pri sve praci setkavam s lidmi, kteri sami sebe popisuji slovy "jsem sympaticka". Slysela jsem to napr. i v Prostrenu, kdyz lide maji charakterizovat sami sebe. To jako fakt? Neprijde Vam to divne, rict sam/a o sobe jsem sympaticky/a? Ja to vnimam vyhradne jako vlastnost, kterou mohu popsat nekoho jineho, nikdy vsak sama sebe..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, není to normální, jako řada jiných věcí dnes. Hodně je toho způsobeno výchovou (nebo spíš nevýchovou ) v rodině od dětství. Řada lidí vůbec neví co je to např. pokora. Jedno staré rčení říká "samochvála smrdí".

etana*

Když je to staré rčení, tak nejspíš není samochvála věc "dnešní doby". A ano, je to trochu divné, pochopitelné jen v případě, že má personalista při pohovoru blbé otázky typu "řekněte nám něco o sobě, jak byste se charakterizovala, co jsou vaše silné/slabé stránky". Na to se nedá rozumně odpovědět.

smode*
hodnocení

3x
V současnosti kdy je sebestřednost jednotlivce bez jakéhokoliv podílu soudnosti žádanou a populární vlastností v široké společnosti více než kdy jindy mi to nijak zvlášť divné nepřijde.

72mona3*
hodnocení

2x

Stejně divné mi přišlo, když každý říkal: "jsem upřímný/á. Teď to je spíš jen taková odposlouchaná fráze, v překladu znamenající: jsem ha*zl. Co je ale docela vtipné, když hovoří nějaký obviněný či podezřelý ( třeba z korupce). Neřekne, jsem nevinný. Zvolí formulaci: cítím se nevinný. Vím, je to jiný případ, ale tohle přijde divné mně. M.

hodnocení

0x
A co by o sobe meli jinak rikat, kdyz nekdo po nich chce, aby se charakterizovali? Ze jsou svine podrazacky? To asi ne, ze?Jakykoliv popis sama sebe zni vzdycky divne. Klidne o sobe muzou prohlasit co chteji. Klidne i, ze jsou sympataci. Vzdyt je to kazdemu stejnak jedno. Kazdy si udela obrazek sam at reknou co reknou.

lukas32
hodnocení

0x

V některých zemích západní Evropy je zcela běžné, že se lidé chválí a oceňují sami sebe - dosažené úspěchy, vzhled apod. U nás se říká "samochvála smrdí", lidé na západě toto označení neznají. Naopak takového člověka hodnotí pozitivně. Ale nevím, proč tomu tak je, podrobně jsem se tím nezavýval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]