Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzvednutí balíku na poště

Od: ez odpovědí: 10 změna:
Může díte mladší 15ti let vyzvednout balík na pošte co je adresován přímo mu?Nemusí sním být zakonný zástupce?
A čím by se mělo dítě ,,identifikovat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

0x
Dnes se nikdo neidentifikuje. Nahlasi kod ze sms. Zadny doklad. Takze ano, muze
llesh

A pokud kód není, jenom podací číslo zásilky, chtějí předložit OP nebo aspoň ŘP. Když objednám do Balíkovny, kód mi nikdy nezašlou. To nevím proč.

liska5

Pozor, kód je složen z čísel a písmen. Já jsem sdělila jen číslo, co jsem si pamatovala, a na přepážce mi řekli, že to je chybný kód. Až pak mi to docvaklo...

hodnocení

0x

Zeptejte se na poště, bude v tom nějaký fígl. Stalo se mi, že jsem vyzvedával balík s lístkem, který byl ve schránce. Jednou stačil ten lístek, podruhé chtěli občanku. Neptal jsem se proč.

hodnocení

0x

No naše pošta rozhodně nic bez průkazu nevydá. A podací číslos stačí, někdy i jen jméno adresáta.

hodnocení

0x

Asi to je od "pošty k poště". U nás musím VŽDY předložit občanku, i když držím v ruce lístek k vyzvednutí zásilky, který mi vhodila do schránky pošťačka. A docela to považuji za logické počínání, protože ten lístek může někdo najít, nebo ho odcizit a v tom případě se může balík dostat do rukou kohokoliv.

d4lin
28.02.21 06:27

A co pas?

To nevím, protože nosím s sebou vždy OP. Ale můžete to vyzkoušet sám. V tom Vám přece nikdo nebrání a nemusíte se na to ptát mne. Já na poště nepracuji a neměla jsem důvod se ptát, jestli by jim stačil pas. ;)

hodnocení

0x

Jsou 2 možnosti:

1. Buď máte kód, potom balík může vyzvednout kdokoliv. Ale ne všechny služby balíky kéd mají - buď jej s danou službou nelze použít nebo odesilatel nevyplnil řáfně údaje, aby se k Vám kód dostal.

ceskaposta.cz/...

2. S průkazem totožnosti.(občanka, pas, údajně i řidičák). Dítě mladší 15-ti let řidičák mít nebude, ale pas i občanku mít může. Naše holky mají OP od MŠ, nebyl by tedy problém.

Jinak máte smůlu.

doplněno 28.02.21 09:10:

d4lin: Díky Vám odpovídám na příspěvek, který je už notně neaktuální. Balíček už je tři neděle jistě doma.*zed*

No nic, snad to bude k užitku aspoň někomu jinému.

Opravím vás. Balíček je doma 1 rok a 3 týdny*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]