Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelky s dětmi - stažené závory

Od: suzymon® odpovědí: 77 změna:

Zdravím, viděli jste to ve zprávách? Jsem tady v šoku. Co kdyby nějaké dítě na těch kolejích upadlo? Vůbec nechápu ty ženské. To jsem zvědavá jestli je najdou a co bude dál.

77 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

16x

Jednokolejka, tři koleje ve stanici. Jeden vlak projel, druhý stál na zastávce. A klidně na ně mohl výpravčí mávat ať jdou že ani nic typu drezína nepojede. Takže bych to tak nerozmazával, sice na červenou, ale prakticky jistota že vlak který pojede je ten na zastávce. Obecným ohrožením bych nemával, to je nesmysl protože ty děcka vůbec neohrozily. Na místě je dva litry pokuta za vlez na přejezd na červenou. Ale tady je zase hon na čarodějnice a lynč...

Svět se řítí do pekel. Dřív se jeden rozhlíd a přešel koleje a koho vlak přejel ten byl debil. Dnes se musí podchodem protože přechod úředník od stolu zakázal...

Kdo z vás by tam 5 minut čuměl u přejezdu na prázdný koleje a nechal si ujet vlak? Já taky ne.

Kdybys tam vlezl ty, bylo by to kazdemu burt. Stejne jako je kazdemu burt, ze pred tou skolkou tam presel dalsi chlapek. Udelas totiz rozhodnuti sam za sebe. Zatimco ty deti jsou tam nahnany nekym, komu byly svereny do pece a of koho se ocekava, ze se bude ridit predpisy, ktere neexistuji pro nic za nic, ze udela maximum proto, aby byly v bezpeci, ale take se ocekava, ze na ne bude pusobit vychovne.
Tedy to, zda realne nebezpeci v teto konkretni situaci hrozlo nebo ne je irelevantni. Rodice musi zakonite ztratit v takove ucitelky duveru. Pokud totiz jednaji takto, co dalsiho od nich muzou celat? Takto male deti jsou bezradne a zcela odkazane na chovani dospeleho. Je tedy nutne, aby dospely jednal za kazde okolnosti v jejich nejlepsim zajmu. Coz zde rozhodne neplati.
asd1

Z info, policie učitelky vyslechla a žádné obvinění nepadlo, tj. dá se předpokldat, že je výpravčí vyzval ať jdou, že vlak na ně čeká. Tím pádem nic neporušily (výpravčí je nadřazený závorám). Vyndejte si na gauči hlavu z p... a jděte zkusit normální život, v čele s tím exotem Novotným... A příště před lynčováním počítejte do deseti... *zed*

Ta cast o vytahovani z halvy z prdele byla zbytecna. Nikoho nelyncuji. Nikoho neodsuzuji.

Pouze jsem věcně uvedl, proc to co udelali nebyl podle mne dobry napad, i kdyby neslo o prime ohrozeni - tedy jsem reagoval primo na to, co jsi psal ty, ze se ve skutecnosti nic tak hrozneho nestalo.

dá se předpokldat (sic!) - znas porekadlo, ktere konci hovno vedet?

Samozrejme, ze nikdo z nas nevi, co se delo mimo kameru, tys to ale take nevedel (nevis), kdyz si psal, ze pokuta je na miste, ze?

Tedy nekdo podle Tebe bez rozmyslu lyncuje, jiny zase treba bez rozmyslu rozdava pokuty...

halvr

Dobře, vyndáme si hlavu z prdele../to jsou výrazy..přesně takto mluví exot Novotný/. Také je divné, že učitelky šly s houfem dětí na vlak na poslední chvíli a to tak, že tak malé děti musely klopýtat přes koleje i přes závoru a ještě k tomu být v poklusu, aby jim vlak neujel. To byl chaos v myšlení učitelek. Nemyslím , že se vůbec nic nestalo.

asd1

Po lynči tu volala spousta lidí nejen tady, ale i všude v médiích. S Novotným v čele. Dochází vám, že jste z nich udělali vražedkyně malých dětí které mají být vyhozené na hodinu a nejlíp i upálený jako čarodějnice? A přitom s největší pravděpodobností na ně výpravčí mávnul ať jdou, tedy žádný předpis neporušily a šly naprosto legálně. Podobně jako když na křižovatce svítí červená a řízení dopravy převezme policajt. A za takovýhle lynč někoho kdo se ničím neprovinil je to vytáhnutí hlavy na místě... Přijde mi, že žijete někde v kanceláři a zastávku vlaku jste viděli jen v televizi...

berger*
hodnocení

6x

Tak jsem si to tu znovu pročetl. Jsou nové informace,mávající výpravčí,jednokolejka,stojící vlak,osoby oprávněné,předpisy,vyhlášky,lynč,hysterčení... Pořád trvám na svém,ty kantorky ukázaly malým děckám,že je možné ignorovat červenou,závory a utíkat. Tady to asi bylo možné,až jedno z těch děcek tuto zkušenost uplatní jinde a sejme ho vlak,co potom?

hodnocení

No potom už bohužel nic.

hodnocení

5x

Nechci to bagatelizovat. Viděli jsme něco, co se nemělo stát. Ale viděli jsme opravdu všechno? Než ty tři ženské popravíme, uvědomme si, že jedna (čtvrtá) mohla mimo kameru před pár minutami doběhnout na nádraží a požádat výpravčího o malé zdržení. A pak výpravčí i ona už mimo kameru dávají ostatním znamení, že mají přejít. Proč výpravčí nevypnul signalizaci? Protože sahat do automaticky nastavených zařízení je složité.

Ve středu jsme já a asi deset dalších lidí přecházeli podobný přechod jednokolejky (jednokolejka může mít na nádraží třeba 4 koleje, ale rychlíky na ní nikdy nejezdí a osobní vlaky jezdí opravdu jen na střídačku na obě strany). Železničáři posunovali vagony. Výstražné zařízení blikalo a cinkalo. Jenže v jednu chvíli nás posunovač vyzval, abychom přešli. Až jsme přešli, dal pokyn k dalšímu posunu. Protože bydlím blízko nádraží, zažívám podobnou situaci velmi často. Při posunování i při poruše výstražného zařízení. Nehci to srovnávat s dětmi a vím, že v Řeporyjích se nejadnalo ani o jedno z toho. Ale vím, že železničáři někdy pokyny k přechodu dávají. Co když i toto byl podobný případ?

klera*
hodnocení

3x
Ony spěchaly na vlak, který stál ve stanici. V tom místě, kde se to stalo, nehrozí, že by jel vlak z druhý strany...takže děti byly v bezpečí. To je samozřejmě neomlouvá. Děti se nesmí učit, že je tohle v pořádku.
Jenom mi teda osobně přijde, že toho lynče těch učitelek už je celkem dost. Je to úplně všude...
motak
prostý lid si žádá chleb a hry...

halvr
hodnocení

2x

Je to k neuvěření. Učitelkám prý hrozí 2 roky vězení. Určitě je najdou. Ozvou se i zděšení rodiče dětí.

hodnocení

Ano, já být rodičem některého z těch dětí, tak jsem opravdu zděšená.

berger*
hodnocení

2x

Vidím to jednoznačně - ty kravky právě nacpaly děckám do hlavy " honem,honem,utíkejte" akci,dobrodružství,vzrušení. Příště to děcka zkusí znovu,protože se jim to asi líbilo. Kravky popravit za úsvitu... Toto není běžné porušení předpisů,ony ta děcka vychovávají...:(

hodnocení

Vidíte a to je další aspekt toho případu. Máte pravdu, učitelka je pro děti přece osoba, která jim má vštěpovat do hlav co se smí a co se nesmí. A když ona sama jim přímo rozkáže, že i když jsou závory stažené, tak mohou vletět po straně do kolejiště a přebíhat koleje...ty ženské jsou naprosto blbé husy a ne učitelky. Koho to dneska ty školky zaměstnávají?

nikdo*

Nesouhlasím. Právě ta učitelka má v tomhle případě ideální možnost říct těm dětem,"podívejte, průvodčí na nás mává, tak múžeme". A udělá pro výchovu daleko víc, než když bude stupidně stát u přejezdu, a nechá si ujet vlak.

hodnocení

2x

Byla jsem z toho dost zděšená. Protože jsem bývalá uč. MŠ. Ale tohle bych si nikdy neriskla, navíc s těmi mrňaty, za které zodpovídám.

Připadá mi dost divné, že 3 učitelky táhly jen 13 dětí. Pokud vím, 1 učitelka směla mít na vycházce najednou 20 dětí. Pokud bylo třeba jen 21, už musel skupinu doprovázet další dospělý. . Nevím, jak je to dneska. Ale myslím, že obstarávat 13 dětí ve třech jsou dost lehce vydělané peníze. Přesto se zachovaly všechny jako ...*bzum*

Naštěstí se nic nestalo. Ale riziko tady bylo. Mně nejvíc vadí toto: v MŠ je i jakási dopravní výchova, děti se učí poznávat barvy na semaforu, správně na ně reagovat, umět se rozhlížet...atd. Ale tady je najednou ty 3 satorie naženou na stažené závory a blikající přejezd. Co si ty chudinky mají myslet? Že je to tak správně a příště to klidně udělají zase. Takže všechna předchozí pravidla vtloukaná dětem do hlaviček, jsou najednou v čudu. Zmařilo to rázem všechnu předchozí výchovu.

Za tohle bych opravdu hlasovala pro trest natvrdo. Kdyby přejel vlak jen ty báby, pobrečeli by si možná 3 vdovci. Ale tady byly dány všanc životy 13 dětí. A to je opravdu trestuhodné. Jaga.

berger*
hodnocení

2x

Tak zážitek z dneška - Přerov,Bratrská ulice - 20 metrů za přechodem pro chodce tři učitelky přeháněly přes cestu tak dvacet děcek,tipl bych kolem desíti let. Ve špičce,v plném provozu... Ale možná tam někde byl nějaký výpravčí anebo jiná pověřená osoba,která jim dala pokyn,nevím...

hodnocení

Berger, co se divíte, já už jsem se divit přestala po té sprše, co jsem zde dostala. Tady se dozvíte akorát to, že ty ženské určitě dobře věděly, že si to mohou dovolit, že se nic nestane. Podle některých přece nejsou blbé a nakonec vždyť o nic nejde, ani zde k ničemu nedošlo, tak v tom budou pokračovat. A až se to jednou nepovede, tak co? No tak to bude tak, že možná v tom jednom případě blbé byly. *nevi*A další v tom stejně budou pokračovat, protože ony nevědí, že jsou úplně pitomé a že hazardují s životy svěřených dětí. A podle mínění mnohých, je přece všechno v pořádku.

berger*

Suzymon,můj názor na ty incidenty znáte. Slovo "učitelka" je ze slova "učit",že? Jsem rád,že nemám malé děti,které by toto někdo učil...

asd1

Jak to souvisí? Ano tady měly jít po přechodu. Ovšem pokud tam byl policajt a řídil dopravu ať přejdou u něj, tak by to bylo správně.

Pokud vedu děcka na zastávku a průvodčí z vlaku na mě mává ať jdu že na nás čekají a že přejezd bliká kvůli tomu vlaku v zastávce, tak jdu na vlak. Ukažte mi někoho, kdo zůstane na druhé straně a nechá si ho ujet. Myslím že i ten lumen Novotný by šel do vlaku... Bulvár z toho udělal senzaci a dav hned kvičí a volá po lynči...

Připadá mi, že žijete někde ve virtuálním světě a na vesnici byste se ani nevykadili, protože kadibudka nesplňuje normu pro WC... Lidstvo degeneruje.

berger*

Žádný policajt tam nebyl,je to krátká ulice v centru města,mezi křižovatkama,tam by neměl co řídit... Souvisí to tak,že opět učitelky "učí" děcka,jak se chovat v dopravě. Ale to už se tu probralo...

hodnocení

Asd 1 a Vy zase kvičíte tady a snažíte se lynčovat ty, kteří nemají stejný názor jako Vy. Používám Vašeho slovníku záměrně, protože já a ani "berger" jsme se o žádný lynč nepokoušeli, jenom jsme vyslovili svůj názor na věc. Ale Vy neustále melete svou a zřejmě Vám leží na srdci ten Novotný. Jenomže mně je pan Novotný úplně fuk, ten je pro mne v tomto případě úplně nepodstatná figurka. Pro mne je důležité to, co jsem viděla. Ale pochybuji, že mi rozumíte.

asd1

S tím že to jsou blbé husy a měli by je vyhodit ze školky jsi začala ty. Pííííp Novotný nechal namontovat šmírovací kameru a předhodil to bulváru jako senzaci. Nejspíš aby se sám zviditelnil? Za mne tím jen ukázal jaký je pííííp a spousta lidí předvedla že pálení údajných čarodějnic vůbec není dávná minulost.

Ty učitelky přitom normálně šly na vlak který na ně čekal a průvodčí na ně mával ať jdou, že závory jsou kvůli tomu vlaku co stojí na zastávce... To samozřejmě Novotný i novináři záměrně vynechali, protože by to pak nebyla taková senzace...

suzy2
hodnocení

Ano trvám na tom, že by neměly vykonávat zaměstnání, kde jim jsou svěřeny životy zdraví dětí. A takový postih nepovažuji za lynč, ale za důvodné opatření. Používáte jako obvykle zbytečně silných slov. Lynč nebo lynčování je násilí prováděné jako trest mimo rámec zákona a který většinou končí smrtí, tak si to srovnejte v hlavě. A ty polehčující okolnosti, o kterých mluvíte Vy, nejsou nikde známy. Takže tomu vůbec nemusím věřit. Ale věřím tomu, co jsem viděla na vlastní oči. Závory byly stažené a děti přebíhali kolejiště. A basta. Vaše dedukce, že tam byl někde někdo, kdo dával jim pokyn, nejsou pro mne směrodatné. Kdyby to bylo v pořádku, nikdo by o tom nemluvil. Tady se nic nestalo, jenom to, že tam náhodou byla ta kamera a dostalo se to mezi lidi. Ale jindy ty ženské dají pokyn dětem přebíhat silnici mimo přechod, třeba zrovna tak jak píše Berger, protože budou zase někam pospíchat a jednou to dopadne blbě. A o to tady kráčí.

klera*
@suzymon "Kdyby to bylo v pořádku, nikdo by o tom nemluvil."Vy vycházíte z toho, že "se to řeší". Ale přitom se vždycky většina lidí chytne davový hysterie (aniž by věděla fakta). A vždycky většina médií chce, aby je četlo co nejvíc lidí a zveřejní kvůli tomu cokoliv. Ne, že by to dělala ze zlý vůle...prostě a jednoduše, víc čtenářů, víc peněz. Podívejte se jakou diskuzi tohle téma vyvolalo tady. Moje první myšlenka u čehokoliv v médiích je- můžu tomu věřit? Jaký znám fakta?V tomhle případě jsem se podívala na názory lidí, co v Řeporyjích žijí a ví, jak ten přejezd vypadá, protože tam pravidelně chodí. Závěr- vypadá to hůř než to ve skutečnosti je, učitelky se zachovaly nezodpovědně, ale ta hysterie kolem toho je zbytečná.

der
hodnocení

1x

Jako vždycky komedie pro obyčejného občana,aby se nažral a koza zůstala celá.Aféra kolem závor a jiné zaměstná celé týmy drben z tv,ale že se v politice a jinde *smich*krade a v Praze nejvíce,to jde samozřejmě stranou a nikoho to tam nezajímá nebo nechce zajímat

hodnocení

0x

No co to je normální. Stačí si stoupnout někde o kauflandů, tesca,globusů a vidíte jak nejen prarodiče jdou "vzorně s dětmi " po přechodu.JIž jsemm taky viděl mámu co vlekla klučinu cca5 roků do vozovky 2, vedle přechodu a když se otval dostal sprchu cituji: "Drž hubu hajzle a pojď!"Zřejmě ty učitelky někdo tak vzorně také vychoval! Třeba byli na dopolední a chvátali pže jim za pár minut končila směna? Kdoví co je k tomu donutilo,vždyt nemá cenu se tím vzrušovat-tím spíš že by každý musel začít sám od sebe.Čest výjímkám dodržujícím veškeré "dopravní předpisy"

hodnocení

To celkem chápu, že každý zodpovídá sám za sebe. Ale tady šlo o děti, které byly svěřené do péče učitelek. Mne to teda šokovalo. Asi jste neviděl to video a zprávy. Nic se naštěstí nestalo, ale stát se mohlo. A když tohle udělaly jednou, tak to udělají i jindy a jednou by to dopadnout dobře nemuselo. Pro mne to je hrozná nezodpovědnost a být rodičem některého z těch dětí, tak určitě v klidu nezůstanu. Ty učitelky musí mít přece zodpovědnost vůči dětem, které jim jsou svěřené. Kdyby tohle udělal nějaký feťák, tak je to pochopitelné, ale tohle? *sok*

Asi jste Suzy nepochopila -ty učitelky taky měli rodiče,učitele a asi jim tito taky byli vzorným příkladem! Takže i toto je pochopitelné. Navíc jak píše p.Jenyk ani nevíte přesnou situaci v daném místě a čase. Třeba tam chodí denodenně a ví že jede jeden pak dlouho nic ale závory jsou dole...To NIKDY novináři nesdělí-to by jim nepasovalo do reportáže.

PS-tím je nechci ohajovat,to v žádném případě. ale je mi to docela šumák-zejména když se nic nestalo

lee*
@diesel Chodi tu denne,vi ze projede vlak, pak dlouho nic a pak dalsi? To jako fakt? A co zpozdene vlaky, manipulacni jizdy atp.? Nekolikrat jsem byla svedkem toho, jak jsou zavory dole, cervene svetlo blika, projede vlak, zavory jdou nahoru, svetlo blika a netrpelivy ridici se uz rozjizdi, protoze VLAK UZ PROJEL. V tu chvili jdou zavory zase dolu, ridici panikari, ti co nejsou zvykli nechapou... A projede dalsi vlak. Ono treba v zastavce stoji osobak a to co projede jinak, nez jsou lide zvykli,je o pul hodiny zpozdeny rychlik, ktery si ty sranky zase "shodil"
asd1

To je úplně jiná situace ktará tady nemohla nastat - jeden vlak projel a byla to jednokolejka, tj. další vlak jet nemohl (byly by dva vlaky na jednom úseku) Mohla jet jedině drezína...

Závory se zvedaj a hned jdou dolu - to je úplně jiná situace. Auto který nečeká a vjede tam tak ho závory zavřou (a pokud neni trotl tak je projede), ale chodec má dost času vyklidit přejezd. Opět bezpečné, panika netřeba a hrozí jen sankce za vlez do červené...

Lee nepodstrkujte něco co jsem nepsal!Je to zavádějící-raději si ještě jednou přečtěte co jsem psal!A za druhé Vy jste u tohom byla? Kulové co Vám pdsunou média to sežerete i když je to mnohdy jinak!

motak
hodnocení

0x
predpokladam, ze pokud by upadlo, tak by samo vstalo, popr mu ucitelky pomohly.
hodnocení

Asi vůbec nevíte o čem tady mluvím. Závory na přechodu vlaku byly stažené a vlak už byl v dohledu a učitelky převáděly malé děti přes koleje. Tak jestli Vám to připadá normální, tak už se fakt ničemu nedivím. Kdyby tam některé dítě zakoplo a upadlo a ona by ho nestačila zvednout, protože to všichni museli stihnout přejít v několika vteřinách, tak nevím co byste tomu říkal. Ale jak vidím, Vám to přijde normální. Ale nedivím se, jste "moták".

motak
nekecejte nesmysly, zadny vlak v dohledu, ktery by tam za par vterin projel nebyl.
Jeden predtim projel, duhy stal v zastavce.

Spadly závory, projel vlak, prošly kantorky s dětmi a další vlak jel za čtyři minuty. Takže žádný vlak v dohledu. Ale to neznamená, že tohle je opravdu pro kantorky na přesdržku.

hodnocení

Viděla jsem asi jiné video. Tam právě počítali kolik vteřin měly děti na přejití a za kolik vteřin projížděl ten druhý vlak. Ptali se tam dokonce, jestli by mohl rozjetý vlak za tak krátkou dobu zabrzdit a bylo řečeno, že v žádném případě ne. Ale nebudu se tady dohadovat o tomhle, protože to vůbec podstatné není. Co je podstatné je to, že ty ženské ty děti pustily do kolejiště za okolností, kdy nebezpečí hrozilo a to je pro mne naprosto neodpustitelné.

motak
no vidite, jak vas masiruji nesmyslama a vy jim bezhlave verite. a zbytek si popr. domyslite jak se vam hodi, viz reakce: "Ale jak vidím, Vám to přijde normální."
Ani naznakem sem ve svem prispevku nepsal, ze mi to prislo normalni.
nikdo*

Suzy, nevěřte novinářům. Vlak od Prahy projel a stál na druhé koleji u nástupiště, druhý vlak, směrem do Prahy stál u nástupiště, na 1. koleji, těsně vedle přejezdu. A dokud tenhle vlak neodjede, tak by byly závory dole. Takže žádné nebezpečí nehrozilo. Na to není třeba mít nějaké extra znalosti. Stačí oči a mozek.

Prý na učitelky mával buď průvodčí nebo strojvedoucí z vlaku. Výpravčí to být nemohl. Žádný tam není. Takže zaměstnanec dráhy, který má pro to oprávnění.
Proč ten šílený lynč? Tenhle život není černobílej, a je potřeba vždy vyhodnotit vše, a ne mít před očima klapky a předpis.

72mona3*
hodnocení

0x

Tohle mi uniklo. Ale stačilo mi před pár dny v televizi vidět učitelku, jak převádí děti přes přechod před sanitkou. Taky nepochopitelné. No, zas až tak ne. I já viděla naživo lidi, co se hnali přes přechod navzdory blížící se siréně. *zed* M.

asd1

Podívej se pořádně na video. Sanita se proplétá zácpou, těsně před přechodem stojí policajti s majákama. Jede tam náklaďák a učitelku s dětma pouští, přes ten náklaďák sanitu neni vidět, z chodníku je vidět že sanita brzdí u blikajících policajtů. Sanitu vidí až když je v půlce přechodu. A zase lynč učitelky která měla vteřinu na rozhodnutí jestli zalézt zpátky za náklaďák a brzdit dav děcek nebo dokončit přechod silnice... Je navíc otázka jestli sanita houkala (video je bez zvuku) a majáky tam byly od policajtů...

prima.iprima.cz/...

72mona3*

asd1 - takže víš stejný prd jako já:-P

Ovšem já ty lidi na přechodu fakt viděla na vlastní oči. Mám zelenou, tak jdu. Sanita počká...

hodnocení

Píšete jako vysvětlení toho co se stalo to, že učitelky chtěly stihnout vlak a proto klidně převedly děti přes koleje, i když byly stažené závory a světla blikala. Nezlobte se, ale tohle je pro mne naprosto nepřijatelné vysvětlení. Když chtěly stihnout vlak, tak měly vyrazit dříve. Od toho jsou dospělé, aby si svou cestu naplánovaly tak, aby tohle dělat nemusely. Vy říkáte, že ony to tam znají a že věděly, že jim nic nehrozí. Já to tam neznám a nemohu to vědět a vidím na videu to co vidím a to byl pro mne šokující pohled. A vůbec nehodlám polemizovat o tom, zdali to dle jejich pohledu bylo pro ty děti bezpečné, nebo ne. Nediskutuji o tom, že jsou lidé, kteří nedbají žádných pravidel, to je ale každého věc a to chápu a je mi to jedno. Ale zde jde o to, že ony převáděly děti, které jim nepatřily a které ony mají v péči a navíc ze své pozice učitelek, by se takového přestupku dopustit rozhodně neměly. A o to tady jde. A když se vlastně tak moc nestalo, tak potom nechápu, proč to vůbec v těch televizních novinách bylo a proč se o tom neuvěřitelném videu tolik debatovalo. Samozřejmě, že kdyby tam ta kamera nebyla, nic by nikdo nevěděl a byl by klid až do chvíle, až by se tam něco stalo. A nemyslíte si náhodou, že v tom případě by bylo trochu pozdě? Tady někdo píše, že by měly dostat jenom pokutu za porušení předpisů. Ale ony přece neporušily pouze předpis, ony zklamaly princip zaměstnání pedagoga. A to způsobem, který je dle mého neomluvitelný a nikdo mi nevymluví, že pokud byly schopné udělat tohle, tak příště budou riskovat zase jinak. Takže tyto ženy nemají předpoklady k takovému zaměstnání a dělat by ho neměly. O žádný lynč tady nejde, jde zde o to, že jsou pro takovou práci osoby nedůvěryhodné. Do vězení bych je samozřejmě nedávala, ale už by neměly vykonávat zaměstnání, kde jim jsou do péče svěřeny cizí děti.

asd1

Vem si houf dětí a běž na výlet, uvidíme jak to budeš stíhat. Jedno potřebuje čůrat tak ho necháš pochcat abys tam byla včas?

Video hodil Novotný a novináři to hned rozmazali jako senzaci - to dělají často, protože dav na to slyší.

Výpravčí je nadřazený závorám, tj. pokud na ně mávnul ať jdou tak šly legálně. A vzheldek k tomu že po výslechu policie žádné obvinění nepadlo, tak na 99% šlo o tenhle případ - vlak na ně čekal a výpravčí jim mávnul ať jdou. Takže žádné porušení předpisů, ale legální a správný postup. A dav kned kvičí nedůvěryhodná osoba, vyhodit od dětí, upálit na hranici.

Samozřejmě,na červenou se chodit nemá ,už z výchovných důvodů. Ale pokud je signalizační zařízení seřízení tak, že bliká i když je vlak ve stanici, musely by učitelky s dětma přijít možná hodinu před plánovaným odjezdem vlaku .A je bezpečnější nechat děti pobíhat po peroně nebo překlusat koleje, nastoupit a odjet?

Máme podobný přejezd kousek od baráku. Nehledě na to že zabezpečovací zařízení může mít poruchu, zažil jsem přejezd kde se muselo jet na červenou - když nic neblikalo,projížděl vlak . Poprvé docela šok, pak jsem pro jistotu zastavoval pokaždé - a zase problém pro auta jedoucí za mnou co tenhle "systém " neznali

Nejlepší je,že stádo věří novinářům -Ti mají VŽDY pravdu (podle vojenského hesla" velůitel má vždy pravdu.Pokud ji nemá platí první věta!)

Jinak řečeno kamarád sanitář povali starou ženskou.Nic se jim nestalo,preventivně ji naloži ,odvezl na ortopedii. Ona osoba na celou čekárnu :"ten hazl jel jako blázen a pvovalil mne"

Dotyčný ridič-" už z dálky jsem ji viděl tak jsem zpomaloval-a jak jsem předpovídal -ani nedošla na přechod a vešla přímo před auto 2m od přechodu.

Dotaz na všechny kdo by ty učitelky chtěli lynčovat-Jak to skutečně bylo?Dle místnmího plátku řidič nevěnoval pozornost řízení a srazil důchodkyni.

Naštěstí toto vše viděl i hlídka policistů-a pravda byla to co říkal onen kamarád -saniťák!

Jinak řečeno NIKDO z nás tam nebyl osobně tak nevíme zda-li to bylo jak p=íše kolega Asd nebo to bylo jak ostatní tvrdíte! a Ještě jedno-co byste nejraději ty učitelky upálil-zamyslete se sami na sebou jaký dáváte každý z Vás (z nás příklad dětem ja se chovat na cestách!

Z mnoha různých prožitých situací i z mých oblíbených detektivek vím, že nikdy nic není jen černé a bílé a že to, co na první pohled jakési zabarvení má, se časem může přebarvit. Proto nehodlám příkře odsuzovat, dokud nevím, jak to vlastně bylo.

Doporučení stihnout vlak včas. Super. V létě jsem jela vlakem na výlet se třemi vnuky. Ve chvíli, kdy jsem naznala, že je čas vyjít pomalým krokem na nádraží, řekl jeden kluk hrozné slovo. Kakat. Nakonec jsme vlak stihli. Průvodčí nás z dálky viděl dobíhat, máváním jsme si dávali znamení, že tímto vlakem opravdu pojedeme. Přes blikající přechod jsme běžet nemuseli, blížili jsme se z té správné strany. Pak jsme to s kluky v klidu trochu probírali. Ocenili, že je babička šikovná, že na dálku dokázala zařídit, že vlak neujel.

To, co se stalo v Řeporyjích, mohlo být hrozné i normální. A dokonce i trochu výchovné v tom, že v nečekané a nepříjemné situaci se má domluvit člověk s člověkem. Takže víme, že ty ženské s dětmi tam bezhlavě běžely? Víme, že to měly sice špatně a na poslední chvíli domluvené? Nevíme nic. Je to tak moc mediálně probírané, že se časem jistě pravdu dozvíme. Do té doby jsou zásadní odsudky i zásadní omluvy předčasné.

hodnocení

Jasně, "pokud na ně mávnul", nechat "pochcat" děti možná a tak dál. To je plané polemizování a to mne nezajímá. Já viděla co jsem viděla. Děti přebíhající kolejiště v momentě, kdy byly stažené závory. A když je to tak jako tvrdíte, tak k čemu tam ty závory vlastně jsou, když tam má hlavní slovo výpravčí, který rozhoduje o tom, kdy se může přecházet přes koleje? A nikoho nehodlám upalovat, ani věznit. Tak tady nepřehánějte. Já jenom zřejmě patřím k tomu jednomu procentu lidí, pro které takové počínání omluvitelné není. A ano, kdybych pracovala s dětmi, tak budu předpokládat, že mne může třeba zdržet i to, že jedno bude chtít čůrat a podle toho se zařídím. A nepleťte si děti s dědky, těm to jde pomalu, neboť mohou mít prostatu. Malé dítě čůrá rychle. Za minutku je to hotové i s natažením kalhot a pak mohou poklusem ostatní děti dohonit, takže to nikoho určitě nezdrží. A myslím si, že uděláte nejlépe, když si také počkáte na to, jak to doopravdy bylo a jak bude případ vyřešen. Ale vy jste u všeho samozřejmě byl, Vy jste viděl jak výpravčí mávl rukou a vy jste rozhodl, že to je legální postup a že předpisy nebyly porušeny. Já se Vám divím, že se tady zahazujete a ztrácíte svůj čas. Vy, se svými znalostmi, byste měl předsedat někde u hlavního soudu, nebo by pro Vás měla být vymyšlena zvláštní funkce "Děda vševěda a Líbrcoula" v jednom. ;)

asd1

Shrneme fakta:šly s dětma přes stažené závory, víc vidět není. Ví se že jeden vlak projel a šly na druhý vlak který čekal na zastávce. Děti neohrozily, protože další vlak tam jet nemohl (jednokolejka)Mohly jít naprosto legálně (pokyn od pověřeného pracovníka dráhy) nebo porušily předpis (pokyn nebyl) - to se neví resp. nebylo zveřejněno, tj. žádné odsuzování není na místě, máme ústavu podle které platí presumpce neviny.Novotný to vytáhl aby se zviditelnil, novináři po tom skočili a předhodili davu..

PS ty závory neřeší jestli vlak pojede hned nebo za 10 minut nebo dokonce odjede druhým směrem. Je postavená vlaková cesta, vlak je blízko přejezdu (stojí v zastávce) tak jsou šraňky dole...

majklchris

Suzi v dopravě platí a je to uzákoněná posloupnost-dopravní značka=nadřazený je dopravní signál - semafor a nad tí vším je pak ČLOVĚK.-takže je normální pokud na křižovatce ,na žel. přejezdu či vlečce nebo i křižovatce svítí červená a "regulovčík" policista,či jiná oprávněná osoba,tak mohu jet -zrovna tak u přejezdů a vleček může člověk oproti signálu dát pokyn k přechodu, přejezdu kolejí!

Jinak prostatu má KAŽDÝ muž ,nejen starci,To byste ve svém věku mohla již bědět i když jste dle nicku žena!

asd1

§ 55

(1) Před železničním přejezdem si musí chodec počínat zvlášť opatrně, zejména se musí přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejít.

(2) Chodec nesmí vstoupit na železniční přejezd v případech stanovených v § 29 odst. 1 písm. a) až e).

(3) V případech uvedených v § 29 odst. 1 písm. a), b) a c) smí chodec přejít přes železniční přejezd pouze tehdy, jestliže před železničním přejezdem dostal od pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy 11) ústní souhlas. V tomto případě je chodec povinen řídit se při přecházení železničního přejezdu pokyny pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy. Pověřený zaměstnanec provozovatele dráhy je povinen se na požádání chodce prokázat platným pověřením provozovatele dráhy.

hodnocení

:-D Myslela jsem nemocnou prostatu. Už se na to vykašlu. Tak to bylo jak je vidět normální a všichni novináři jsou úplní pitomci, že se diví a dokonce to dají do televizních novin, jakoby se stalo bůhvíco, když se ty ženy chovaly vlastně předpisově. Takže já být na jejich místě, tak je všechny zažaluji za veřejnou pomluvu a vysoudím na nich "ranec".

hodnocení

Jo a koukám, že mi v názvu otázky vypadlo písmenko "s", mělo tam být "učitelky s dětmi..." ;) A je to docela zajímavé neúmyslnné vypuštění jednoho písmenka, protože tím se změnil i celý dotaz. Učitelky dětmi. :-D Ano, v té situaci se učitelky zachovaly jako nezodpovědné děti.

"Česká televize ve čtvrtek upozornila na to, že se v diskuzích na internetu objevily také komentáře lidí, kteří uvádějí, že situaci viděli. Popsali, že na ženy od vlaku někdo z personálu mával, zřejmě průvodčí nebo snad strojvůdce, ať k vlaku přes přejezd s dětmi přejdou. Ani to policie nekomentuje."

Takže když na učitelky někdo z personálu zamává, aby přešly s dětmi kolejiště, tak ony klidně poslechnou, i kdyby to byl někdo docela nezodpovědný. "Někdo z personálu zřejmě průvodčí, nebo snad strojvůdce", ale není osoba k tomu pověřená, jak jste tady dávali odkaz. Nějaký průvodčí, nebo strojvedoucí není výpravčí a nemá jeho pravomoce a není to v žádném případě osoba pověřená touto pravomocí. To už by to tam mohla řídit i nějaká uklízečka peronu. A tu zmiňovanou křižovatku přece také nemůže řídit kdokoliv, ale osoba k tomu pověřená.

A za další: Správa železnic, která často spolupracuje s policisty na sledování podobných přestupků, jednání žen na záznamu odsoudila.

"Jejich chování je naprosto neomluvitelné a o to více zarážející, že se ho dopustily učitelky, které by měly být dětem vzorem a které jsou za jejich bezpečí zodpovědné. Je naprosto lhostejné, že v době incidentu stál vlak ve stanici. Jedná se zde o porušení zákona, které by měla řešit policie," dodal mluvčí Správy železnic Marek Illiaš."

Přes přejezd v Řeporyjích jezdí kromě častých osobních vlaků také několik rychlíků. Vlaky přijíždějící z centra Prahy jsou vidět až na poslední chvíli - rozhledové poměry přibližuje fotogalerie."

suzy - jak se pozná "osoba zodpovědná"?

asd1

Ještě přidej, že fíra s průvodčím nemají co čekat na školku a mávat ať jdou i když ví že nic nepojede, že taky porušili předpis a měli by je vyhodit (pro dobrotu na žebrotu - ve vlastním zájmu teď musí tvrdit že nic takového nebylo a hodit to na učitelky).. Kecy o rychlíku - jednokolejka, jeden vlak projel a druhý hned za ním jet nemůže. Jedině drezína a pokud ten co stál ve stanici měl postavenou cestu tak ani ta. Mmch. šéfové s klidem potápěli i průvodčí že neobešly všechny dveře ve vlaku a nezkontrolovaly správné zavření (jak se za jídy otevřely dveře a vypadlo dítě)

Ano Mirek Dušín by stál u přejezdu a odpovídal "nejdu pane průvodčí, počkám na další vlak a mezitím budu s dětmi cvičit aby nezmrzly" A vy hoši nevstupujte na koleje.

Už vidim jak na vás průvodčí mává že čekají a máte jít, a vy zůstanete před závorama a necháte si to ujet...

Ono je to tam asi zařízené tak, že než vlak přijede, spadnou šraňky. A dokud neodjede dost daleko, zůstanou dole.

Takže - kdo není na peróně dostatečně dlouho před příjezdem vlaku, ten se tam z téhle strany prostě nedostane.

Leda, že by fíra nebo průvodčí zavolali ..

hodnocení

Ra, divím se, že se ptáš. Výpravčí má přece uniformu úplně jinou, než průvodčí, nebo strojvedoucí a hlavně podle pokrývky hlavy. Tohle snad ví i malé dítě. To je jako bych se zeptala, podle čeho rozeznáš obyčejného vojáka od nadporučíka. Nejsem teda žádná cestovatelka, ale tohohle jsem si teda vždycky všimla, že výpravčí vlaku má vždy na hlavě tu specifickou čepici a nemá stejný úbor jako průvodčí. A podle toho co se zde psalo, takový pokyn může udělit pouze osoba zodpovědná, což je v tomto případě výpravčí vlaku. *jasne*

suzy - viděla jste někdy fíru praporkem řídit dopravu na vlečkovém přejezdu?

Nebo ten umaštěnec, co to dělá není oprávněn? Nebo je to fíra? Nebo ministr?

hodnocení

A pro "asd1". K tomu, že nějaký fíra, nebo průvodčí na mne bude mávat, abych s dětmi přecházela kolejiště, když jsou šraňky stažené dodám, že já bych to neudělala a raději bych počkala na druhý vlak. Fíra, ani průvodčí pro mne v tomto případě není směrodatný a já bych životy dětí neriskovala. No a nakonec ze všeho vyplývá, že to ani nebyly učitelky. Právě to pokračuje ve zprávách. A hurá, právě z toho vylezlo, že v těch Řeporyjích není vůbec žádný zaměstnanec, který má k tomuto jednání pravomoce. Takže mávat si tam může kdokoliv. I nějaký magor. Ty ženské se dopustily přestupku, který by neměl zůstat nepotrestán. A určitě nezůstane. A to i přesto, že pan "asd1" má na to svůj originální názor. :-D Ony ty ženské měly asi opravdu něco veledůležitého, co nesneslo odkladu a proto nemohly zmeškat jeden vlak a raději je hnaly přes kolejiště na pokyn bůhví koho. To bych Vás chtěla vidět, co byste říkal, kdyby to neskončilo tak dobře a my viděli jak došlo ke kastarofě. Ale podle toho co tady píšete, si umím udělat představu. A chtěla bych pak vidět to soudní řízení, kdy by se ty ženské odvolávaly na nějakého průvodčího, nebo mašinfíru, který jim dal pokyn k přechodu. Ti by to totiž zapřeli. No, na druhou stranu lidí, kteří smýšlí jako Vy, je podle všeho opravdu velmi málo. takže v tom jednom procentu obyvatel se nacházíte Vy a ne já. A to je dobře. Lidé mají mít rozum a mají si být vědomi svých povinností a zodpovědnosti. Zejména, když jsou jim svěřeny životy jiných lidí, nebo dokonce dětí.

hodnocení

A ještě dodám k tomu, co někteří říkají. Že prý vlak na ty děti čekal. Mohl by mi někdo vysvětlit, jak to ta průvodčí z dálky věděla, že ty děti jdou zrovna na vlak? To nesly nějaké cedule, "jdeme na vlak"? Tady vidíte, že ty "omluvy" chování těch ženských, jsou pitomost. A pak, to v Řeporyjích neexistuje žádný jízdní řád, který se musí dodržovat a klidně může čekat na lidi, než k němu se spožděním doběhnou? Já tam teda nikdy nebyla, ale je mi to divné. Ještě jsem za celý život nezažila, že by celý vlak čekal na několik opozdilých pasažérů a ještě ke všemu by je průvodčí nabádal k zakázanému přebíhání kolejí, když naopak před každým příjezdem vlaku tlampač varuje, že vstupování do kolejiště je zakázané. No a v Řeporyjích je k tomu vybízí přímo personál drah. Blbost. To by si na triko nikdo nevzal. A co další spoje, ty nejsou vázané na čas odjezdu?

motak
vymyslite tady nejaky nesmysly, misto toho aby ste uznala, ze ste neměla zadne relevantni informace a jenom tady hystercila.
jak se rika, kdyz se stoupne do hovna, tak neni dobre v nem tancit. a vy tady predvadite paradni stardance.
hodnocení

Helejte motáku, ty informace jsou dostupné pro každého člověka, který umí číst a ten který není zpomaleného chápání, si to může dokonce vyslechnout v médiích. Já jsem si na rozdíl od některých nevymýšlela žádné možné alternativy, jen jsem se držela toho, co si každý může přečíst, pokud ovšem dokáže chápat, nebo pokud není úplně hluchý, může slyšet v médiích a pokud není slepý mohl vidět na videu. To, že vy to "chápete" po svém, je striktně vaše věc. A nejsem jediná, která má takový názor na věc. Je toho plný internet. Tak už se do mne přestaňte navážet a nesnažte se mne urazit. To se zrovna Vám povést nemůže. Na to byste musel být "jiný kos" a musel byste použít slovník na jiné úrovni. ;)

id

Téhle vaší věěe říkám "Poplašná zpráva" Závory na přechodu vlaku byly stažené a vlak už byl v dohledu...

Ten vlak v dohledu jste viděla jen vy a nebo ještě někdo? Kde se na ten vlak mohu podívat? Moták, vítejte v klubu *smich*

hodnocení

Milá "id", s vámi se bavit rozhodně nehodlám. A můžete si myslet co chcete, neboť zrovna vy jste mi šumauk. A odpovídám jenom proto, abyste věděla, že jsem váš komentář četla. Ale jsem velmi potěšená, že kvůli mně dokonce vznikl jakýsi klub, kde se o mně zřejmě debatuje. :) Kdybych byla zanedbatelná osobnost, tak byste ho určitě nezakládali. Takže čím víc členů, tím víc se budu cítit polichocená. Jsou holt na světě lidé, kteří provokují jiné lidi, aby kvůli nim zakládali diskuzní kluby. No a já k nim jak je vidět patřím, což mi samozřejmě pozvedlo ego.

Zatímco vaše přezdívka je také pozoruhodná: "Id neboli "ono" (latinsky to) je podle teorie osobnosti její nejnižší složkou. Podle Freuda je u id všechno založeno na uspokojování slasti a id tento rys našeho nevědomí představuje a zastupuje. . Funguje v oblasti podvědomí (nevědomí) a to bez výjimky iracionálně. :-D

Stačí, nebo máte zájem o delší debatu?

id

Moc se vám omlouvám, ale " ID" jsou iniciály mého jména. Co s tím?*smich* (Rozvést se a vdát se za jiného?)

hodnocení

Vůbec ne, mně je přece jasné, že se jedná o náhodu. Jenomže právě to je na tom to zajímavé. Někdy jsou ty náhody hodně zvláštní...;)

hodnocení

0x

Teda, docela by mne zajímalo, jak se na takovém nádraží provádí přestupování mezi vlaky.

To jako cestující vystoupí na perón, odpochoduje k silnici, postaví se před spuštěné závory, počká, až oba vlaky odjedou, závory se zvednou, přejde koleje, odpochoduje na druhý perón a počká na příští vlak?

majklchris
hodnocení

0x

Já se Vám divím-jste z toho na švestku a stále se v tom musíte babrat? Že se na to nevy...Zbytečně si tím ničíte cvé zdraví -stejně to nespravíte. Víte kolik takových podobných věcí se denně děje? Jen při tom není ...starosta jedné Pražské čtvrti!

Být těmi lidmi,tak ho ještě zažaluji za to že to zveřejnil na internetu a jsou vidět jejich obličeje, RZ auta...

der
hodnocení

0x

Co taky chtít od novinářů,komentátorů.Neumí až na vzácné výjimky nic pořádného,jen žvanit,sbírat drby a co se kde stalo.Z cizího krev neteče,hlavně když jim jde kšeft.Tyhle aféry jim nosí peníze nejpohodlněji,nejsnadněji,nemusí kritizovat komentovat různé mafie,politiky,co si kde nakradli,protože to je často riskantní podnik i když to společnost potřebuje jak prase drbání,Kolik je v televizi komentátorů,co kritizují zloděje ve vyšších kruzích,politice,podnikatelích?Jedině Soukup,ostatní jsou na to moc zbabělí.A tak jen shání drby jako spousta slepic v TV,které si nechají příjmení jako chlap a ne jako ženská.To samozřejmě ty ženské neomlouvá ale nebudou tak hloupé,aby přebíhaly s dětmi aniž by neviděli ,jetsli nejede vlak.

afoj
hodnocení

0x

U nás na malém městě učitelky s mateřskou školkou nechají dětí stát pod železníčním mostem, železný, spravovaný, 3m nad silnicí. Když vidí, že přijíždí vlak, tak nechají děti běžet ať se postaví pod most. Znáte to, děti. Dospělí se tam neodváží a čekají až vlak po mostě přejede a potom teprve pokračují. Mrazí mě v zádech, když to vidím. Nedej Bože odpadnout nějaký kus železa ...Náhoda je blbec.

Který zákon konkrétně omezuje pohyb či stání osob pod viaduktem?

hodnocení

0x

Dobrý večer, všem. Dnes jsem si přečetla tento e-mail, celý jsem jej zkopírovala,Co tomu říkáte? Docela by mě zajímal váš názor.

Jmenuji se Jana Slepičková, narozena 18.8.1988 a dostavila jsem se k výzvě policejního orgánu za účelem výslechu ve věci podezření z trestného činu obecného ohrožení, kterého jsem se měla dopustit ve spolupachatelství tím, že jsem umožnila či nařídila, aby děti, které jsem měla svěřeny jako vychovatelka, přecházely přes železniční přejezd v Řeporyjích v době, kdy byly závory sklopeny a výstražné zařízení v činnosti.

Sděluji policejnímu orgánu, že nebudu odpovídat na jeho dotazy. Policejnímu orgánu učiním prohlášení do protokolu a požaduji, aby jej policejní orgán průběžně doslovně protokoloval.

Informuji policejní orgán, že ve slově Slepičková se po "p"píše měkké i.

Uvádím do protokolu, že jsem před výslechem nebyla poučena o právu výpověď odepřít ani o právních následcích neúplné či křivé výpovědi. Policejní orgán, npor. Dobrý, mi až na moje vyžádání podal jakési ušmudlané papíry, které jsem odmítla číst, protože s sebou nemám brýle na čtení. Na to orgán npor. Dobrý reagoval sdělením, že "to mám teda smůlu".

K věci samotné.

Dne 5.2:2020 jsem spolu s dalšími vychovatelkami ze Základní školy Františka Sahuly navštívili Řeporyje, abychom si prohlédli exemplář tygra šavlozubého. Měli jsme v úmyslu odjet z Řeporyj zpět do Prahy osobním vlakem č. Os 19915, který odjíždí z nádraží v Řeporyjích v 11:59. V nádraží v Řeporyjích se tento vlak křižuje se spojem Os 19958 od Prahy, který následně odjede z Řeporyjského nádraží rovněž v 11:59.

Cestou k železničnímu přejezdu jsme potkali nějakého muže, který měl černý plnovous, černé vlasy, zavalitou postavu, mluvil jako nějaký buran a dělal divné grimasy. Kolegyně vychovatelka byla toho názoru, že se jedná o politika Novotnýho, toho, co má v hlavě nasráno, dělá naší zemi os/... a chová se jako zfetovaný idiot. Druhá kolegyně byla toho názoru, že to je ten politik, do kterého ODS vkládá ohromné naděje a málem ho zvolila místopředsedou. Já byla toho názoru, že to je určitě nějaký úchyl a že bychom raději měli jít, protože u těchto lidí člověk nikdy neví. Nicméně setkání s tímto křížencem prasete a orangutana nás poněkud zdrželo, protože jsme musely děti uklidňovat, myslely si, že je to strašidlo.

Při příchodu k nádraží se ukázalo, že spoj od Prahy už přijel a spoj do Prahy čeká ve stanici. Měli jsme dostatek času, protože jsme k přejezdu dorazili v 11:56 a vlak odjížděl za tři minuty. Zaměstnanci drah, nejsem schopna určit jaké organizace a jakého funkčního zařazení, nás ještě před přejezdem posunky a verbálně pobízeli, abychom obešli závory a dorazili co nejdříve do prostoru stanice. Důvod, proč nám tuto výzvu sdělovali, mi není znám, ale domnívám se, že nějak souvisel s provozem v železniční stanici. Tyto pracovníky nejsem schopna identifikovat. Nevyžadovala jsem od nich předložit pověření, že jsou oprávněni mi sdělovat pokyny.

Neshledávala jsem toto počínání nijak riskantní ani způsobilé ohrozit kohokoli. Dopravní poměry na trati v Řeporyjích jsou mi dobře známy. Trať je jednokolejná, což má za následek, že na trati může být vždy jen jeden vlak. Železniční přejezd je umístěn v traťovém obvodu stanice. a pokud jsou ve stanici oba vlaky z opačných směrů, ten jedoucí z Prahy i ten jedoucí do Prahy, nemůže se stát, že by přijel ještě nějaký další vlak. Ze záběrů na videozáznamu, který publikoval starosta Novotný na internetových stránkách s názvem Extrémní starosta, to sice vypadá, jako by trať byla dvojkolejná, nicméně koleje se spojují bezprostředně za přejezdem do jedné. Pokyn od pracovníků dráhy jsem vnímala tak, že nám chtějí usnadnit nastoupení do vlaku.

Zcela vylučuji, že bych vydala svěřené žáky v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nebo cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu tím, že bych je vystavila možnosti kolize s vlakem, protože na trati nedocházelo k pohybu žádného vlaku. Stejně tak vylučuji, že by došlo k přestupku, protože mi byl sdělen pokyn k přecházení přejezdu. Dodávám, že mi zákon nedával možnost zkoumat ještě před uposlechnutím pokynu, zda pokyn pracovníka provozovatele dráhy byl zákonný nebo zda je pracovník provozovatele dráhy pověřený takový pokyn dávat, pokynu musím jako chodec uposlechnout a až pak si případně mohu jít stěžovat nebo uplatnit jiné právní prostředky k ochraně svých práv. Obdobná situace nastává ve všech případech, kdy dochází k nějakému správnímu aktu na místě, tedy například při řízení provozu příslušníkem policie, jehož pokyny jsou také nadřízeny světelným znamením a dopravním značkám, a jehož pokyn musí účastník silničního provozu uposlechnout, i kdyby byl zjevně nesprávný, nebo umisťování dopravních značek, u kterých také nemá účastník silničního provozu možnost je neuposlechnout, protože jsou například neúplné nebo se mu nějak nezdají.

Navrhuji, aby policie vyslechla svědky. tedy cestující v obou vlacích, jejich strojvedoucí a výpravčího ze stanice Řeporyje, a dále osoby zdržující se v okolí přejezdu.

Musím poukázat na to, že to, co předvádí starosta Novotný v médiích, shledávám zcela nechutným. I slaboduchý představitel veřejné správy a současně slaboduchý člen Občanské demokratické strany, čímž obojím Novotný je, by měl ctít podstatu a smysl právních ustanovení týkajících se pohybu po železničním přejezdu. Účelem zabezpečovacího zařízení je zabránit kolizi účastníka silničního provozu s jedoucím vlakem. Pokud na kolejích žádný jedoucí vlak není a výstražné zařízení je v činnosti pouze z důvodu jeho nevhodného technického řešení, měl by ten rozeřvaný nesnesitelný fracek ještě nesnesitelnějšího a ještě rozeřvanějšího otce napnout svoje síly k tomu, aby zabezpečovací zařízení fungovalo korektně a nemuseli ho obcházet sami zaměstnanci dráhy.

Stran videozáznamu, kterým policie disponuje uvádím, že podle informací z médií byly kamery instalovány úřadem městské části Praha-Řeporyje na základě osobní inciativy starosty Novotnýho, který zjevně nalezl zálibu v dívání se na své spoluobčany. Část videozáznamu publikoval starosta Novotný ve spolupráci s prodejcem zboží pochybné kvality i původu Mall.cz na stránkách vide/.... Domnívám se, že tento záznam získal starosta Novotný pravděpodobně do své dispozice nezákonně, a nezákonné bylo i jeho zveřejnění. Zejména upozorňuji na to, že ze záznamu lze rozeznat tváře osob a registrační značky aut. Nedost tomu, na témže webovém projektu, se kterým se identifikuje tentýž Novotný, je záznam z kamer streamován ve formě tzv. slow TV, a i v tomto broadcastingu, který je veřejně dostupný, lze rozeznat tváře osob a poznávací značky vozidel v režimu 24/7.

Trestní oznámení podám ústně po skončení tohoto úkonu. Domnívám se, že nejen samotný záznam byl získán nezákonně, ale činím sporným i jeho věrohodnost, protože lidé jako Novotný se neštítí ničeho, v zájmu popularity nezastaví před ničím, vyžívají se ve skandalizování jiných osob a vůbec bych se nedivila, kdyby video bylo upravováno podobně jako byla pozměňována videa/....

To je vše, co hodlám ve věci uvést.

Výslech ukončen 8.2.2020 v 14:45 hodin.

Podpis vyslýchané osoby připojen na samém konci textu. Volný prostor na stránce proškrtla Slepyičková.

Doplněno rukopisem: Policejní orgán npor. Dobrý uvádí, že po celou dobu výslechu byl přítomen ppor. Mrtvý. To se nezakládá na pravdě. Npor. Dobrý byl přítomen po celou dobu výslechu sám, ppor. Mrtvý se objevil až poté, co jsem odmítla podepsat protokol, který obsahoval zjevně nepravdivou informaci o přítomnosti ppor. Mrtvýho v průběhu celého výslechu, a přesvědčoval mě, že na to nemám brát ohled, že to se prý takto u policie dělá.

Podepsána: Slepičková, 8.2.2020 15:03.

Sohlasím s tím, že Novotný je slaboduchý debil, ale tohle je asi takový policejní protokol, jako jsem já čínský bůh srandy.

Neboli fake, hoax ...atd

hodnocení

Je to nesmysl a ne opravdový policejní protokol, je to jasný hoax. Navíc je fakt hodně průhledný a hloupý. Nepsal to žádný "Einstein". " Cestou k železničnímu přejezdu jsme potkali nějakého muže, který měl černý plnovous, černé vlasy, zavalitou postavu, mluvil jako nějaký buran a dělal divné grimasy. Kolegyně vychovatelka byla toho názoru, že se jedná o politika Novotnýho, toho, co má v hlavě nasráno, dělá naší zemi os/... a chová se jako zfetovaný idiot."

Tak tohle mi stačí. Člověk, který chce kritizovat neomalenost a sprostotu někoho druhého a sám používá slovník tohoto stylu, je pro mne naprosto nedůvěryhodný. A to není pouze tento výňatek, je toho tam opravdu hodně, nad čím by se lidé měli zamyslet, než tomu uvěří. Článek je určen lidem, kteří asi nepřemýšlí.

hodnocení

Je to obyčejná provokace. Ale bude to určitě kolovat mezi lidma. A ti co nesnáší toho politika se budou radovat a jiný účel ten článek nemá.

007cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]