Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde dostat potvrzení o křesťanství?

Od: kate* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, nevím jestli tu najdu odpověď ale zkusím to :) jelikož plánuji uzavřít manželství v cizině a pro to potřebuji mít nějaké náboženství, nevíte kde bych mohla dostat potvrzení o křesťanství, popř. koupit. Manželství plánujeme už dlouhou dobu ale že je podmínka mít náboženství jsme se dozvěděli před pár dny. Vím že se můžu nechat pokřtít ale četla jsem že přípravy na to trvají několik měsíců nebo i let.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

10x

V normální zemi žádné náboženství člověk ke sňatku nepotřebuje. A v té nenormální zase normální člověk nebude mít svatbu.

Přesně tak, měl bych se na pozoru.

idanova*
hodnocení

7x

Zdravím. Váš partner vám dal jako podmínku, že musíte "mít" náboženství? Nějaké náboženství, aniž byste byla věřící? A vám to přijde normální? A nepřijde vám to celé jako podvod? Vy chcete do manželství vstupovat s podvodem? Náboženství přece nejde "mít"! To si přeci nejde koupit! Buď jsem věřící, nebo ne. O své víře musíte nejdříve přesvědčit, dokázat, že jste upřímně věřící. A to u vás jistě bude trvat hodně dlouho. Vám takový chlap, co toto po vás chce, stojí za to? Jako že tu víru už do vás po sňatku násilím natluče? Tak to "natloukání" vám věru nepřeju. Fakt že ne. Ida

jezevec*
hodnocení

3x

Neumím si představit zemi, kde pro uzavření manželství "musíš mít náboženství". Vlastně umím. Ale je to země, kde když jim před očima zamáváš papírem, že jsi ryzí křesťanka, patrně tě místo obřadu zahrabou po prsa do země a ukamenujou tě. Hodně štěstí...

hodnocení

3x

Co to udělat obráceně?

Svatbu udělat tady a aby se ženich vzdal své víry?

smode*
*palec2* když je slečna zakladatelka natolik hodná že by to udělala pro něj, jistě to rád udělá opačně i on pro ni.

hodnocení

3x

Tak já už se v tom nevyznám. Napřed hledáte kde koupit potvrzení, že jste křesťanka a nakonec z Vás vyleze, že přítel je muslim a že se hodláte učit jeho náboženství a že chcete se vdávat v cizině. A přítel muslim po Vás teda chtěl, abyste měla potvrzení, že jste křesťanka, protože jinak si by sňatek mezi vámi nebyl možný. *sok* :-D Víte vůbec o čem to mluvíte? Máte to nějak šíleně zamotané. Vědí o vašich úmyslech rodiče? Já jen doufám, že to nikam nepovede a že to nedokážete dotáhnout do konce. Protože pak Vám už nepomůže ani Bůh.

lipanek
hodnocení

2x

Pokud se opravdu milujete a plánujete manželství delší dobu, tak jste se měli již dobře poznat i v této oblasti.

Je evidentní, že se tak nestalo a vůbec s takovým přístupem vstupovat do manželství nedoporučuji.

Manželství nebude mít pevné základy. Vy jednejte podle svého vědomí a svědomí, nenechte se zatlačit do něčeho, co Vám není přirozrené. Vaše víra musí jít od srdce. Dnes je tato podmínka, zítra bude další a budou následovat i jiné. To nebude Váš život.

Partneři mají být vyrovnaní a mají se respektovat. I ve své víře.

Pokud chcete svatbu v kostele, tak výuku absolvujte, ale určite musíte být přesvědčena, že to chcete Vy, vnitřně.

Jinak koupit si ,,nálepku,, je podvod. Vůči všem i vůči Bohu. Je to podvod a s podvodem do manželství nemůžete vstoupit. Váš budoucí, věřící muž, natož jeho rodina by toto neměli po Vás chtít, abyste se rychle nechala pokřtít, koupit si ,,papír,,.

Dejte tomu čas, učiňte k tomu takové kroky, jaké jsou třeba. Rodina i snoubenec, by to měli pochopit, počkat ten určený čas a netlačit na Vás.

hodnocení

2x

Náboženství je v člověku. Ale nedá se koupit. Stejně, jako si nemůžete znovu koupit panenství, nebo třeba zdraví.

Náboženství není z donucení, ale z Vašeho přesvědčení. Pokud něčemu věříte a hlásáte to. Pokud nejste opravdu věřící křesťan, je Vám to houby platné. Křesťan z Vás stejně nikdy nebude, i kdybyste zaplatila horentní sumy. Je to jen obejití podmínek.

Přípravy na křesťanství trvají několik let? Já si to už nepamatuji, ale narodila jsem se v porodnici, mamka mě tam hned dala v kapli pokřtít. Po 10 dnech v nemocnici si mě už vezla domů jako křesťana. Proto nevěřím, že jsou kolem toho tak dlouhé cavyky.

Proto si myslím, že je to opravdu ve víře. Jak jste žila, v co věříte...a to se nedá do člověka dostat za týden či měsíc, aby se stal hned dobrým křesťanem. Ani za peníze.

Pokud jste atheista, najděte si raději ženicha, který rovněž nevěří. V budoucnu by totiž jinak mezi vámi a věřícím ženichem mohly vzniknout dost velké problémy. Jaga.

prestik*
hodnocení

1x
4 jedubabička: Napadá mě Izrael, kde civilní sňatek neexistuje, pouze církevní, alespoň tomu tak před nemnohými roky bylo. Pokud tazatelka touží po expresním dodání křestního listu, s trochou jízlivosti bych jí doporučil obrátit se na potentáty v naší (LT) diecézi. Tam jsou tak strašně na peníze, že vůbec nepochybuji o kladném a rychlém vyřízení za příslušnou finanční protihodnotu. :(

hodnocení

1x

Kvůli šňatku být nucena k nějaké víře, to mně přijde divné. Vyznávat nějaké náboženství kvůli někomu nebo něčemu,k tomu bych řekla, že víra je intimní záležitost každého člověka a v tom máme každý svoji svobodnou vůli. O takovém potvrzení o křesťanství jsem nikdy neslyšela, připadá mi to jako potvzení o bezinfekčnosti pro děti prázdninový tábor.

hodnocení

0x

Nezbyde nic jiného, než se nechat pokřtít - pochybuji, že vám někdo jen tak prodá křestní list. Můžete upřesnit, co znamená "podmínka mít náboženství", respektive co konkrétně po vás oddávající požaduje?

etana*
hodnocení

0x

Stačí vstoupit třeba ke katolíkům nebo evangelíkům, příprava na křest skutečně trvá nějakou dobu, ale i bez křestu si můžete do kolonky náboženství napsat katolík, evangelík atd.

grammarnazi

Jasan, křest bez křestu, jako chřest bez chřestu.

kate*
hodnocení

Tak tedy, mluvili jsme o tom a takhle to dělat nebudeme ani mě samotné to nepřijde fér jak tady všichni píšete. Proto jsem se tedy rozhodla začít se učit o jeho víře a pak uvidím jestli mě to osloví a nebo budeme hledat jiný způsob.
jezevec*

Já tě nechci strašit, ale jenom si tipnu - pán je Muslim?

@jezevec - Bingo! Ona se slečna svěřila ve stejném dotazu jinde *smich*

novak1*

Od ateizmu k mohamedánství je jenom kruček.

hodnocení

0x

Některé farnosti s křestem dělají cavyky, příprava trvá i rok. Nicméně není to pravidlo, v "nouzové situaci" lze křtít třeba i okamžitě. Takže bude záležet na tom, jak ochotného kněze oslovíte a jak naléhavě mu svoji potřebu zdůvodníte.

(Pokud vím, tak z civilizovaných zemí toto vyžaduje například Izrael - uhádl jsem?)

amfr
hodnocení

0x

Požádat o udělení svátosti křtu lze kdykoli osobně nebo telefonicky na farním úřadě u příslušné farnosti.

Dospělý, který chce přijmout křest, se příjme do katechumenátu, a pokud je to možné, uvádí se jednotlivými stupni do této svátosti podle řádu uvádění. K udělení křtu dospělému se vyžaduje, aby projevil svou vůli přijmout křest, aby byl dostatečně poučen o pravdách víry a povinnostech křesťanu a osvědčil se v křesťanském životě během katechumenátu; také se vybídne ke vzbuzení lítosti nad svými hříchy.

Dospělý, který byl pokřtěn, je hned po krtu biřmován, zúčastní se mše a příjme sv. přijímání, pokud tomu nebrání vážný důvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]