Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dneska jsem se probudila a všude sněhová pokrývka, asi 15 cm. Hned jsem, jako vždycky, dala na ohrádku k parapetu zásobu slunečnicových semínek a rozkrájela 2 jablka. A čekala jsem na každodenní strávníky - hlavně kosy, sýkorky a zvonky.
Najednou hrozný kravál venku, pískání, rvačka. Na parapetu se objevilo 7 rozcuchaných špačků. Přiletěli k nám, chudáci, za jarem a tady NIC! Za tu cestu asi pořádně vyhládli. A tak se pustili do mých stávajících strávníků. Vyhnali je všechny. A začali hodovat. Ani se mě moc nebáli.
Vyfotila jsem je všechny, ale mezi semínky byli špatně viditelní. Tak aspoň jeden snímek - když se situace uklidnila a volátka byla plná, jeden ze špačků mi zapózoval s kamarádem zvonkem.
Podívejte se, jak jim to spolu sluší. Teď mi jich bylo líto, přisypávala jsem jim během dne ptačí dobrůtky, ale až za nějaký čas budou hodovat na naší třešni, už je asi tolik ráda mít nebudu. Jaga.
Foceno přes dvojité okno, proto není fotka příliš ostrá.
Loňský rok, touto dobou, natírala jsem na zahradě v tričku s tříčtvrtečním rukávem plot. Svítislo slunce, tráva měla svou obvyklou barvu. O měsíc později už jsem lezla v tílku na střechu, která byla docela rozpálená. Letos asi budu stavět sněhuláka ještě o letních prázdninách... Hezký den! A máte kosy a sýkorky pojmenované? To je Ferda...to Ferdice, když za Vámi obvykle létají?
Lentilko, pojmenované je mám, ale asi se mi budete smát. Dokud k nám lítal loni jeden kos, byl to Hanibal. Jenže letos se jich u nás stravuje už asi 6 a jak mám poznat svého Hanibala, když jsou všichni černí?
Největší dlask je Tulipán.
A strakapoud, který k nám taky lítá, je Hitler. Nic ve zlém, nejsem fanynka toho lumpa, ale ta ulíznutá černá hlava a pod zobákem černý "knírek" mi ho připomíná. Kdyby, chudák, věděl, jak jsem ho ošklivě pojmenovala. :D Jaga.
Jaguško, ráno v Praze bylo o něco méně sněhu, ale zato pěkně mokrého. Vylezl jsem ještě rozspalý k autu okolo 7. hodiny, otevřel dveře abych si vzal smetáček a dveře zabouchl, abych si nemetl sníh dovnitř. Nevím, jestli po ránu nějak nemám cit, ale tím zavřením dveří jsem vyprovokoval lavinu, která mi spadla se stromu (pod kterým jsem parkoval) přímo za límec. Jarní budíček s představuji jinak...
Ptáci žerou jak zjednaní! Tolik, jako teď, toho za den nesežrali ani uprostřed zimy. A špaček se u nás taky asi před týdnem objevil. Netušil jsem, co je to zač, až jsem ho našel v jedné knížečce. Nevzpomínám si, že bych ho tu někdy viděl. Ale možná ho z větší dálky považuji za kosa.
Jinak vypadal jako velký pohodář. Kosáci se perou, i s hrdličkama na sebe dělají všelijaká gesta a zastrašují se. Když přiletěl a zobal špaček, kosák se zas tak zvláštně krčil a otvíral na něj zobák (což je válečný postoj, jak jsem vypozoroval ), ale špaček si ho vůbec nevšímal a prostě zobal dál.
Kos potom znechuceně odletěl.
My máme krmítko na zahradě a koukáme z kuchyně z okna, jak ptáčkové přilítají naplnit volátka. Něco mají v krmítku, něco jim dáváme na zem, to spíš kosíkům, mají to pohodlnější. Zatím se slétavají, takže, ještě bude asi zima. Až si sami najdou, tak už nepřiletí. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.