Nejste přihlášen/a.
Jaký je váš oblíbený lískooříškový/čokoládový krém? Nutella, nebo máte jiného favorita?
Dřív Nutella. Vozili nám ji z Německa a byla luxusní. Teď nic. Do všeho cpou palmový tuk M.
Kde se mohu dočíst složení Nutelly před a po roce 64?
U spousty věcí mám dojem, že dřív byly lepší. Někdo tvrdí, že na vině jsou stárnoucí chuťové buňky nebo paměť. Ale u většiny sušenek, čokolád (jak já milovala Milku!) i možná třeba právě těchto pomazánek opravdu docházelo ke změně složení, aniž by se kdokoliv zmínil. Všimneme si jiné gramáže, ale drobných změn ne, pokud nenapíší "nová a ještě lepší". Přidá se cukr, sójový lecitin, kakaové máslo nahradí palmovým tukem...ale na obalu pořád píší "tradiční". To není paranoia
Ano, Nutella na německém trhu chutná opravdu lépe, než ta na trhu českém, Ferrero se ani netají tím, že pro různé země existují různé receptury. Ovšem palmový olej je ve všech už od roku 1964...
Nutella se vyrábí právě od roku 1964 a už od první sklenice s palmovým olejem. Před dvěma lety se v ní zvýšil obsah tuku o 1,2% a cukru o 0,4%. Ale jinak o ní spoustu věcí (i když v němčině) najdeš zde :
de.wikipedia.org/...
U mne vede Lískooříšková pomazánka z Lidlu Choco nussa, je dobře hodnocená a cena příznivá. Kupuji vnoučatům od malička, jsou zdraví a chytří (ořechy jak známo mají blahodárný vliv na mozkovou činnost mozek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.