Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Takový byl můj nedělní oběd

Od: dominik0 odpovědí: 15 změna:
Dneska jsme seděli celá rodina u oběda a rodiče se začali opět hádat. Z jednoho téma to všechno vypuklo. Otec začal po matce řvát, že se chová jak štětka, protože jde se znamýma někam na nějakou akci a ona mu začala vyčítat chlast a asi si dokažete představit, jak to mohlo pokračovat. Takže tam po sobě takhle řvali a se vším třískali před mou 6 letou sestrou.
Sám jsem si o tom myslel své, ale byl jsem potichu, protože tohle nebyla moje věc.
Když to začalo být opravdu moc nesnesitelné, tak jsem vzal vystrašenou ségru do pokoje, aby se na to nemusela dívat. Pak jsem se tam rychle vrátil, abych je zkontroloval, matka byla pláčící na zemi s rukou na tváři a vedle ní zbytky z oběda a po zemi sklo.
Vystartoval jsem nasraný po otci, aby mi vysvětlil, co to mělo být. On mi vykřičel do ksichtu, že se do toho nemám srát, že to bylo jen mezi nimi, tak jsem mu řekl, co si o tom, že uhodil mámu myslím.
Nakonec jsem dostal taky. Jednu přesně do nosu až to nahlas křuplo a když jsem spadl na zem, vydal se pryč s poznámkou, Příště se neser do čeho nemášTohle bylo prý poprvé, co dal matce facku, předtím se vždycky jenom hádali, takže to bylo překvapení, ale teď nevím, co mám čekat.
Takže takový byl můj nedělní oběd.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gel
hodnocení

4x

Po ráně pěstí do nosu jsi měl hned zajít na pohotovost a vše popsat do puntíku, jak se to stalo.

rafm
hodnocení

3x

Jsou dvě možnosti prý: Popsané je Itálie nebo domácí násilí. Když to násilí trvá, nastoupí instituce. Tedy mohou, jsou-li zavolány.

Protože jsou přítomny děti, tak třeba OSPOD: sancedetem.cz/...

Teta či strýc, které/mu se dá svěřit, je pro začátek lepší.

hodnocení

2x

My měli domácí kachničku, zelí, knedlík. Pojedli jsme v pohodě a míru. Když je člověk ve svazku manželském 45 let, co už může čekat? Moc ze života nám už nezbývá, proč si ho znepříjemňovat nějakými hádkami, či nedejbože, dokonce rvačkami?

Rodiče jsou na Chocholouška, zvláště pro děti je toto divadlo naprosto nevhodné. Co bude dál? To je ale jen na nich. Jaga.

Nemontuj se do toho. Příště, až začne koncert, vezmi si svůj talíř a klidně odejdi pojíst třeba do svého pokoje. Sekundovat podobným zápasům je pokaždé věc velice zatrachtilá. Každý z rodičů hájí svou pravdu, ale ta bývá obyčejně někde úplně jinde.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Určitě si dojdi k obvodnímu lékaři - hned, povyprávěj mu co se u vás stalo, a nech se poslat na rentgen. S největší pravděpodobností budeš mít zlomenou nosní přepážku, a ta by ti mohla srůst nakřivo (nebo vůbec), takže by ti to bránilo v dostatečném dýchání až do smrti. Je potřeba kůstky v nose srovnat okamžitě; lékař taky předejde možné infekci. Také mohlo dojít k otřesu mozku a vnitřnímu krvácení do mozku. Neléčí-li se, po několika dnech se na to dá i zemřít. A do třetice - mohlo dojít i k "hnutí" obratlů krční páteře. Je potřeba vše zkontrolovat. Ida

doplněno 03.02.20 15:41:

Jít k lékaři je správé rozhodnutí. A řekni mu po pravdě, že je to rána od otce - dospělého chlapa, po hádce s matkou, a že jsi slyšel křupnutí. Aby mohl lépe odhadnout, co se ti mohlo poškodit. Nemáš to lehké. Držím ti palce. *mala* Ida

doplněno 03.02.20 15:48:

Jít k lékaři je správé rozhodnutí. A řekni mu po pravdě, že je to rána od otce - dospělého chlapa, po hádce s matkou, a že jsi slyšel křupnutí. Aby mohl lépe odhadnout, co se ti mohlo poškodit. Nemáš to lehké. Držím ti palce. *mala* Ida

dominik0
hodnocení

Dobrý den, děkuji za vaše informace. Včera nebyla možnost to nijak řešit, takže když jsem zastavil krvácení, nechal jsem to být. Dnes uz se mi těžko dýchá a mám otok, takže když jsem si přečetl vaši odpověď, uvědomil jsem si, že s tím budu muset zajít k doktorovi

hodnocení

1x
Tak to já místo nedělního oběda jezdil po Plzni a scháněl roční dalniční známku
Docela šichta ji sehnat
Jinak to u vás vypadá na domácí násilí a pokud byste to ty nebo matka došli nahlásit na policii asi by se otec dost divil

etana*
hodnocení

1x

Nevím, zda si tazatel stěžuje nebo se chlubí. My měli k nedělnímu obědu mladého králíka na česneku, špenát a bramborové knedlíky. Krapet jsme se přejedli, ale dobrý to bylo, to zas jo. Tak takový byl náš nedělní oběd.

lil
hodnocení

1x
Uhodil, poprvé? Udělá to znovu? A hádky před 6-letou sestrou? V žådnem pripade se nenechat otloukat.To neni rodina ani detstvi. Ukoncit, domluvit se s matkou, bude vam lip bez něj. Nejste boxovací pytel.Je to i na sociálku, vy to dáte, ale co sestra,tak malá :(
liska5

*palec* Smutné, ale rada dobrá. V tomhle se nedá žít.

lipanek
hodnocení

0x

Já nevím, ale tazatel to psal v půl dvanácté v noci?

Pokud by to byla pravda, tak po ráně do nosu s křupnutím, by se mu spustila červená a asi víc než dost. Ale o tom tazatel nepíše, což se dost divím, protože to by bylo na pohotovost.

Jediné, co udělal dobře, že odvedl malou sestru z bojiště.

Jinak linka pomoci mládeži - 116 111

hodnocení

0x

Pokud jsi se otci postavil, měl bys mít na to, abys to i ustál. Takže ránu pěstí do obličeje jsi měl vykrýt a vzápětí měl tu samou dostat "otec". Bylo by vykydáno.

Nezávidím ti tvoji situaci, ale proti hrubému násilí platí jen to samé a s větší intenzitou.

A co když je klukovi třeba 12 let? Tak kdo má větší sílu? Nemůže mu to vrátit se stejnou intenzitou. Dítě se neumí bránit. Navíc mu může vyhrožovat něčím. Tak to dělají násilníci.

vj
hodnocení

0x

blbec blbcem zůstane.Jediná šance je matka najít někoho jiného.Nebo rozvod

od

Musí ale chtít i máma. Některé ženy mají ale "Itálii" rádi.
rafm
07.02.20 09:05

...Fakt?*stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]