Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dýchání prachu doma

Od: jayk odpovědí: 7 změna:
Teď jsem se tak zamyslel když mi tu svítí slunce a já vidím kolik prachu litá u mě doma. Jsou to takové male částečky, neškodí to plicím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Může jim to vadit, může jim to prospívat a nebo jim to nemusí dělat nic.

etana*
hodnocení

2x

Plíce mají řadu obraných mechanismů, od řasinkového epitelu až po vykašlávání nečistot, takže ono stačí běžně uklízet, neshromažďovat doma pracholapače, různé ty pitomůstky po poličkách, staré plyšáky atd. a vaše plíce budou v pohodě.

72mona3*

Kdyby jen plíce. První čističkou je nos ;) M.

lidus*
hodnocení

0x

Denně povysávat, utřít prach, umýt co se dá. Koupit čističku vzduchu. Minimalizujete to, když se bojíte, že vám to může škodit. Může, zvláště alergikům. Také to vidím jak zasvítí slunce ale byt slouží mě a ne já jemu.

72mona3*
hodnocení

0x

Lidské tělo má spoustu obranných mechanismů, jak se vypořádat s běžným znečištěním. Do těla se dostane minimum. Problém nastává tehdy, pokud je znečištění příliš velké a dlouhodobé - to v bytových podmínkách nebývá, nebo pokud jste alergik - tělo nepřiměřeně reaguje.

Podstatnou část prachu stejně tvoří odumřelá lidská kůže, tedy nic cizího;) M.

hodnocení

0x

Asi to neškodí. Pokud je to běžný domácnostní prach.

V budovách s nejlepší vzduchotechnikou se do jejich příliš čistého vzduchu přidává draze kupovaný prach. Úplně bezprašné prostředí plíce špatně snášejí.

fram
hodnocení

0x

Jsou-lito bílé, velmi světlé částečky a máte-li vysoké koberce nebo čalounění, jsou to pozůstatky pozemské pouti roztočů, našeho to domácího druha. Na ty může vypuknout alergie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]