Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké bude počasí?

Od: jaro98 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo jaké bude počasí do konce února? Někdo říká, že se má nejprve oteplit a pak se má pořádně ochladit.

Někde jsem četla, že jaro dorazí už na konci února. Tak nevím, čemu mám věřit.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je jediná jistota. V noci bude tma.
Jinak, nebude-li pršet, nezmoknem. Ve dne slunečno, místy zataženo, déšť a sníh.
Možná bude mrznout, možná se oteplí.
Počasí se dá jakž takž předpovědět na pár dní. Po týdnu to je hádání a na měsíc věštění z křišťálové koule.
jaro98
29.01.20 18:45
hodnocení

*smich*

hodnocení

0x

Ráno hmlisto, cez deň takisto, v noci tma.

Jinak předpovědi se dá věřit max. 3 dny dopředu, a to ještě bez záruky. Vše ostatní je sázka do loterie a hrubý odhad na základě zkušeností a vývoje meteorologické situace. Ovšem dnes se již pro zpracování používají počítače. Ty ale pracují na základě člověkem vytvořených modelů, takže zase subjektivně.

Ono stačí, že se nečekaně otočí proudění nad Atlantikem a celá předpověď pro Evropu minimálně na příští týden a na týdny další se může vyhodit a zkusit začít tvořit novou.

hodnocení

0x

Podívejte se, co někde tvrdila Honcová. Bude přesně obráceně.

liska5
hodnocení

0x

Tak si zadejte vyhledat Předpověď počasí Kolín nebo Liberec, prostě své bydliště. Je tam více zdrojů a budou se trochu lišit. Následující týden bude víc pršet a na horách sněžit, v polovině se ale oteplí, někde až na 10 stupňů.

hodnocení

0x

Ještě nikdy nebylo, aby jaksi nebylo. :)

Necháme tomu volnou cestu a uvidíme. Buď přidáme péřovou bundu, nebo vytáhneme šortky. Nějak bude vždycky. Jaga.

hodnocení

0x

Předpověď počasí je relevantní na 48 hodin. Pak už prudce klesá pravděpodobnost, že se trefí. Dlouhodobé předpovědi na měsíc dopředu jsou prakticky o ničem.

hodnocení

0x

Tak přesně tuto otázku jsem si položila včera, protože bylo teplo jako na jaře. Říkala jsem si, že už bych klidně mohla dát do foliovníku i sazenice salátu a tak jsem se rozhodla, že si dám nějaká semena salátů naklíčit. Také jsem se dívala na předpovědi a prý už se ochladit nemá a místo sněžení bude celý únor pršet a žádné vyšší mrazy už nebudou ani v noci.

Možná, že nejlepší odborníky na počasí zaměstnává skupina ČEZ. Ti to už věděli dávno, že se bude oteplovat a že lidé už nebudou muset tolik v zimě topit a proto už mají připravené a dokončené zdražení elektriky s předstihem. Já jsem letos skoro vůbec nemusela topit ani ve dne. Stačilo ráno zapnout kotel na 2-3 hoďky a na celý den to stačilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]