Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju poradit se svým hereckým snem

Od: snilek* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

poslední rok mám smíšené pocity o své budoucnosti. Jsem 17ti letá studentka pedagogické školy. Už jako malá holčička jsem chtěla být buď paní učitelkou a nebo "umělkyní". Umění... Jedná se o hudbu nebo o herectví. Miluju kulturu, ráda chodím do divadla, miluju hudbu. Hraju na 4 nástroje, do toho 11tým rokem zpívám ve sboru a teď od září zpívám v ZUŠ jako sólistka. Ačkoli se hudbě věnuju opravdu dlouho a důkladně, táhne mě to k herectví. Nemám problém s vystupováním před lidmi, vymýšlet řeč nebo improvizovat. Ráda mluvím, jsem velice ukecaný a společenský člověk. Jelikož jsem na humanitním oboru, učí nás kreativitě, s kterou jsem taky nikdy neměla problém. Mám velkou fantazii, dokážu si představit spoustu věcí, ať už reálných nebo nereálných. V čem je problém? Nevím jestli má cenu chodit na Damu, když není v mém okolí nikdo, kdo by mi byl schopen poradit. Rada typu ať začnu chodit do dramaťáku se bohužel z osobních důvodu nemůže uskutečnit. Kromě finančního a časového vytížení a dalších osobních věcí to prostě nejde. Nevím jestli to mám zkusit, soustředit se na sebe a zaměřit se na všechno sama a prostě to za 2 roky zkusit a nebo se mám svého snu vzdát. Trápí mě to den ode dne víc, protože vím, že ten čas uteče strašně rychle a já už si nevím rady.

Předem moc děkuju za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Tu pedagogogickou školu dokonči. Zjisti si, kde se konají recitační soutěže a zúčastňuj se jich. Poradí snad češtinář nebo učitelé z dramatic. oboru ZUŠ. Kontaktuj místní ochotníky a přidej se k nim. Domluv se s nějakým logopedem, aby posoudil Tvoji výslovnost. Někdy je za nepřijetím špatná výslovnost, třeba sykavky. Zkusmo se můžeš přihlásit k přijímačkám na DAMu. Připravit si text nazpaměť. Budeš vědět, jak to chodí. A čti a studuj literaturu.

Za svým snem jdi. Mohla bys litovat, žes to nezkusila.

snilek*
hodnocení

Moc děkuju za radu

hodnocení

0x

Tu školu dodělej, ať máš nějakou jistotu. Pak můžeš zkusit přijímačky na konzervatoř, nebo na DAMU.

snilek*
29.01.20 21:14
hodnocení

Děkuju

lidus*
hodnocení

0x

Školu dodělat, ta se může hodit i když z vás bude hvězda. Určitě to zkuste, znám několik herců a režiserů co na to vůbec nevypadali a dnes hrají v seriálech, točí filmy. Držím palce.

snilek*
hodnocení

Moc děkuju, začnu makat a uvidíme, co bude za 2 roky

liska5

Určitě trénujte čtení textů. Dají často knihu s hodně těžkým archaickým textem a čtěte bez přípravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]