Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jen 2 až 3 cigarety - vliv na zdraví?

Od: kuracek odpovědí: 11 změna:
Ahoj
Jaky může mít dopad na zdraví tento počet cigaret? Po mnoho neúspěšných pokusech jsem to omezil na tento počet. Spíš se ani nechci připravovat o tu chvilku s cigaretou... Je mi 20 a kouřím asi 3 roky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rovano*
hodnocení

2x

To záleží na tom, zda to budeš mít takto pořád nebo sem tam ulítneš. Ať už jen na pár hodin, nebo na pár týdnu při větším stresu(škola, úmrtí, ...).

Nejlepší je přestat úplně. Jsem bývalý dlouholetý kuřák. Kuřáci mi nevadí.

kuracek
hodnocení

To právě nehrozí, dokážu se krotit. Ty 3 by byl dění strop na který se ani nedostávám

motak
hodnocení

1x
je to v pohode, uzijte si ty neopakovatelne krasne chvilky s cigaretou.

jezevec*
hodnocení

0x
Hele já to stáhnul z krabičky denně na 6 ks. Z červených marlborek jsem přešel na lehký. A víš co je super? Už po měsíci můžu říct že se mi líp dýchá, zlepšil se mi čich i chuť. Nechci úplně přestat, prostě třeba po obědě ta cigaretka ke kafíčku být musí. Ale chci tím říct, že v tomhle množství to nevidím jako problém. Vychutnávej si to a pokud možno tu denní dávku nenavyšuj...

vilik*
hodnocení

0x
Takhle se státní kasa nenaplní! Koukejte hulit víc!
Nebo ne, je to vaše věc. Já jsem přestal kouřit před pár lety a občas ta chuť přijde. Jenže když jsem si jednu opravdu zapálil, bylo mi jako tenkrát poprvé :).
Je fakt, že zkušenosti jiných se zlepšením vnímání vůně a chuti se u mě jaksi nedostavily, takže z toho pohledu je to jen o tom, že měsíčně neutratím za cigarety, ale za něco jiného. A jeden velmi pozitivní efekt, nesmrdím tabákovým kouřem.
U vás je to relativně stejné. Za cigarety utratíte asi 3-5 stovek měsíčně, což vás z finančních důvodů asi nevytrhne. I když zase, za těch 40 let do důchodu byste vlastně stejně prohulil jednu novou fabii. Možná byste uvítal pouze ten pocit, že nejste cítit.
Na zdraví to zřejmě nějaký vliv mít bude, přeci jen je to cca 50 krabiček ročně, ale myslím, že lidi do sebe dobrovolně dostávají tolik jiných hnusů, že to můžete teoreticky kompenzovat jinde. Ovšem, lékař na plicním by to asi viděl jinak. Údajně není významnější rozdíl z hlediska rozvoje plicních a cévních nemocí, jestli člověk vykouří 5 nebo 30 cigaret denně. Takže si to musíte stejně přebrat a zdůvodnit rozhodnutí sám.
rovano*

Nekouřím jen rok a půl. Kouřil jsem 20let. Ale chuť na cigáro nemám docela dlouho. 3/4 roku?

Doktorka taky říkala, že kouřím málo(do 15 denně). A pak zemřela na rakovinu plic. Budiž ji země lehká.

Ale z mé zkušenosti bylo zdraví motivace, až když jsem začal mít větší problémy. Potom jsem po plánované operaci skončil na JIP neplánovaně déle,využil toho a chvála bohu přestal kouřit. A to bylo léto! Ovšem motivace byla velká. Nejhorší to bylo při návratu do práce, kde skoro každej kouřil. Takže jsem to kompenzoval sladkostma. Trošku přibral. Ale to si člověk po čase zase zkoriguje :)

kuracek
hodnocení

Cigareta mi právě chutnala vždycky i po delší době.
Jak jsem psal tak nemám potřebu a ani kouřit pro ten nikotin jako pro tu situaci kdy si prostě sednu a vychutnám si tu chvilku na plno. Stejné názory měla i jedna naše učitelka na SŠ, taky velmi slabá kuřačka ale nikdy se toho prý nechce vzdát. Je asi pravda že jsem si tenkrát z ní bral vzor. Cigareta pro mě nebyla nikdy droga ale požitek.

kuracek
hodnocení

Jinak jsem nezmínil ještě to že se dost hýbu(jízda na kole,tůry), jím zdravě a vyhýbám se uzeninám.

thetruth
hodnocení

0x

jezeni masa nebo piti alkoholu je horsi nez koureni.

janm*

Viděl jsem v TV jednoho lékaře (vědět co řekne zapamatoval bych si jméno) a ten rezolutně prohlásil, že za to, zda budete mít po kouření (ale dalo by se to vztáhnout i na jiné věci) zdravotní problémy či nikoliv, může v zásadě genetika. Doslova řekl, že pokud jste na tom po genetické stránce dobře, pak ani cigarety na tomto stavu nic nezmění. Osobně jako laik si myslím, že ve všem by měla být střídmost, i dobré jídlo vás spolehlivě "zabije" pokud se budete přejídat. Vše je otázka míry, rozdíl mezi lékem a jedem je mnohdy jen v dávce, v malé léčí ve větší vás bez problému zabije. Je tudíž určitě podstatný rozdíl, zda denně vypijete jedno dvě piva nebo deset piv, zda denně vykouříte tři cigarety nebo dvě krabičky.

thetruth

trosku omyl. v ovoci neni nic skodliveho, pokud se ji zrale, nehnijici, nestrikane. u zivocisnych produktu se o zdravi mluvit neda. kdyz vemete alkohol, lidi vedi, ze chmel nebo vino jsou dobre, az na ten alkohol. mluvit o tom, jestli je vino nebo pivo zdrave nebo nezdrave, je celkem bezvyznamne D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]