Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronavirus mohli lidé chytit od hadů

Od: houbes* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den, co si o tom myslíte? V 21 století nejsme schopni zjistit laboratorně nákazu? A myslíme si, že je možné něco chytit od plazů?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

8x
Oni totiž ti lidé, kde tahle onemocnění vznikají, nežijí jako v 21. století, ale jako ve středověku. Stejné to bylo i s koronaviry způsobující SARS a MERS. Když někdo žije jak dobytek bez základů hygieny, sežere kde co a s kdejakou havětí sdílí domácnost, nesmí se pak divit, že jako dobytek pojde. A bohužel v tom v dnešním globálním světě nebude sám. A jako na potvoru viry rády mutují a co jsem slyšela od veterinářů, když běžný vir, na který je očkování, zmutuje, to je prý pak docela taškařice.

hodnocení

5x

No já nevím, ale já jsem četla že co se týče HIV, tak to bylo proto, že v Africe se běžně jí v určitých oblastech opičí maso a ty opice to měly v těle. A teda ne, že by s nima měli sexuální styk. A bůhví jak to bylo doopravdy. Jestli za tím nestojí člověk a nevymkla se jim z ruky nějaká biologická zbraň k hromadnému zabíjení v případě války, kterou tam testovali. Lidé jsou strašní netvoři. A hlavně se v takovémto případě nikdo nedozví pravdu. Řeknou, že to je epidemie neznámého původu, nebo si něco vymyslí a je to. To se děje nyní, mne také trochu děsí. Nějak se mi nechce věřt, že by za tohle mohli nějaká zvířata.

jarda*

V Čr mnoho lidí žije, a to jsem slušný, bez hygieny, hlavně ti, co mají psy, kočky a v ústech cigaretu. Fuj. Vidím to u nás v obci na chodnících, samé výkaly od psů a vajgly od cigaret.

72mona3*

Milý "jardo". Jenže v těch výkalech se klidně můžete i brodit, ale nedostane se to do kontaktu s jídlem. Většina zvířat (ke konzumaci i v zájmovém chovu) je veterinárně kontrolována. Jsou na to zákony. Takže to, co vy považujete za hnus a žádnou hygienu, je celkem dost vysoký standard, oproti prostředí, odkud se šíří tyhle nemoci. Žít ve špíně není dobré, ale stejně tak není dobré sterilní prostředí. M.

fram
hodnocení

3x

Patrně je to přenesení možné - u milovníků plazů či netopýrů. *mnam* Laboratorně zjistitelné je. skoro všechno. Myslím, že se musí nejdřív nakazit zdravotník, aby byl jasný přenos kapénkou. Pak nastanou nařízení WHO, jinak je to na tom kterém státě, jak si přicestovavší osoby ohlídá, nejprve letiště, že. Čím dřív se začne, tím lépe. JAkkoli.

Osobně vynechám tramvaj číslo dvacetdva, neboť bývá plná cizinců (a s nimi v závěsu kapsářů *zmateny* ).

doplněno 24.01.20 09:56:

...Názorný komunistický binec:

Není divu - ničemu. ve WUHANU.

doplněno 28.01.20 09:00:

Mor moderní doby...Proč ne? Nejdřív krysy, pak netopýři či plazi. *andel* Trest boží, lidé kajte se, :-D když už jste se ráčili tak přemnožit *hi* *smich* .

Tam nešlo o to, že by j milovali. Oni je žrali.

007cz

To jako opravdu náš vzor, velký bratr, kamarád, Čínský soudruh žere netopýry? Neměl by tam pan prezident zajed na kontrolu?

danys*
Agente Hrubeši, ty ses fakt nemocnej :-D
007cz

Danys ová, myslite že nežerou, nebo že by tam neměl jezdit?

danys*
Myslím že jsi fakt nemocnej nebo retardovanej :-D Do všeho srat babise nebo Zemana to chce mít v kebuli slušně vymeteno :-D
A pro tvůj klid kobliho, ani jednoho tvého guru jsem nevolil, dej si obklad na hlavu, pár neurolu a třeba se to srovná
007cz

Danys ová. Když jste už připomněl toho Babiše, také žere netopýry?

hodnocení

1x

Vědci zvažují variantu, že nový virus vznikl zkombinováním dvou virů – jednoho od netopýrů a druhého od hadů. To se podle Petera Rabinowitze z Washingtonské univerzity v Seattlu může stát, pokud jsou dva druhy držené delší dobu v těsné blízkosti. A přesně takové podmínky na wuchanském trhu panovaly.

Rabinowitz si myslí, že se virus mezi hady a netopýry přenesl vzduchem. "Je to stále jenom spekulace, ale pokud se virus nachází ve výkalech nebo slinách hadů, mohl by se stát aerosolem a pak být lidmi vdechnut – pokud by se na jednom místě nacházelo dostatek lidí a hadů,"uvedl výzkumník.

ct24.ceskatelevize.cz/...

*cteni*

hanad
hodnocení

1x

Také nechápu proč WHO již nenařídila již nějaké větší opatření, ale drží se toho, že to ještě není nutné. Přitom se nemoc šíří už i do jiných oblastí a kontinentů.

pb®
Jako přiznejme si, kdyby půlka lidstva v dohledné době vymřela, bude to pro planetu i pro ty přeživší jedině plus. Za posledních pár desetiletí jsme se přemnožili jak krysy, obzvlášť tedy v rozvojových zemích.
berger*

PB,nehlásal něco takového i jistý Thomas Malthus? Dnes se,tuším,tvrdí,že jeho teorie redukce přemnoženého lidstva pohromami není správná,ale jak to tak sleduji...*nevi*

hodnocení

1x

Jen pro silné povahy: *ee*

V Číně se jí netopýr jako velká pochoutka: ac24.cz/...

pb®
Obyvatelé asijských zemí všeobecně sežerou cokoliv, co nestihne utéct. Občas to porcují ještě živé a občas se jim to ještě hýbe na talíři. S hygienou při zpracování si také hlavu nelámou. Nechtějte vědět, jak vypadají kuchyně v čínských restauracích. I v naší republice. Maso se válí na zemi, podlaha mastná tak, že se po tom nedá chodit a nudle běžně slívají tak, že je vyklopí do dřezu. Sem tam uvidíte staženého psa. Manžel je zaváží a toto mi vypráví.
72mona3*

@pb - kolikrát přemýšlím, jestli nejste moje sestra. Naprosto stejná slova. A souhlasím*palec*

houbes*
Dobře, ale po staletí v Číně se chovají a žijí jak vidíme dnes. A nevěřím, že vir zmutuje po xxx letech. Dle mého je to rychlá reakce, která propukne jak život jelikož zdravotnická organizace snad funguje i v Číně. Takže osobně si myslím, že tohle bude vir, který má za úkol větší než měl AIDS ! Celosvětově se neválčí a množíme se jako kobylky ;)

hodnocení

1x

No já teda dost dobře nevím, proč by se Čína měla omlouvat za ten "koronavirus", jak tady někdo píše. Přece ho oni naschvál nevypustili jako zlého "Krakena". A navíc, co by se tou omluvou asi tak vyřešilo? *zed* Mně je těch lidí líto. Dívala jsem se na video z toho města duchů Wu-chan a když si člověk uvědomí, kolik tam žije miliónů lidí, tak mu běhá mráz po zádech. V obchodech už nemají ani jídlo, protože tam přestalo fungovat zásobování. Ti lidé nakonec budou umírat hlady. Podle mne to je strašná katastrofa a jak je vidět, tak realita dalece předčí fantazii. To myslím na různé katastrofické sci-fi filmy na toto téma.

houbes*
hodnocení

Se všemi souhlasím ale abychom tu neměli nemoc, která je také zahalena neznámého původu jako je AIDS.. Nárůst populace tomu nasvědčuje, jelikož zmutované viry, bych očekával ze země jako je Indie ;) jejich posvátná řeka Ganga musí být líhniště takovýchto nemocí :) ale to je pouze můj názor na danou problematiku.. idnes.cz/...
pb®
Neznámý původ u HIV? Já bych řekla, že je to už známé. To kdysi kdosi kdesi v Africe byl s opicí v užším kontaktu, než bylo zdrávo.
houbes*
24.01.20 09:29
hodnocení

:)

andrejka15
hodnocení

0x
Hele bolí mě v krku a mám zimnici...dneska první den jsem posraná až za ušima s prominutím XD bojím se že jsem to chytla a že umřu je mi 15...

U nás máme chřipku obyčejnou. Příznaky tomu odpovídají. Neplaš se.

No jestli se tak strašně bojíte, tak rodiče a ať Vás zavezou do nemocnice. My nemůžeme dělat vůbec nic.

Neboj se, musela bys mít horečku, silný kašel a problém s dýcháním.

A ještě: většinou si virus vybírá starší a chronicky nemocné.

Letos v Číně zemře 11 milionů lidí.

Jako loni.

Jako předloni ..

fram

Úmrtnost Čína: 2.67%. (3000 nakažených prokazatelně, 80 mrtvých)

hanad

Nechápu proč sem z Číny stále létají letadla a lidé se promenádují v ulicích, chodí do restaurací. Na letištích nemusejí mít teplotu, ale už můžou být nakažení. To dala Čína světu pěkný dáreček do nového roku. Také není nikde k mání jejich prohlášení, jak se omouvají a že je jim to líto.

fram

To je přesně ono. Letadla jsou "pokrok", a ten jen tak nezastavíte. Stejně tak bašta v restauraci je pro někoho "pokrokového" nezbytná (managerská setkání se zákazníkem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]