Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte nějaké zkušenosti s rozmazlenými kluky/muži závislými na svých matkách. Zajímaly by mě vaše názory/zkušenosti, i nějaké trochu bizarní. Právě se o tom bavíme s kamarádkou a často se pousmějeme.
Ještě mě napadla jedna věc.Bylo by dobré si položit otázku proč vlastně takový "mamánek" vzniká?Podle mě jsou tři možnosti.1)Problém ve výchově.Matka si ho tak naučila.2)Muž asi utíká od své ženy jelikož ta "nefunguje",nebo je jak malé dítě.Když má žena problém tak hledá oporu v muži.Když má muž problém čeká žena že si poradí sám jelikož jinak by to nebyl ten pravý muž a u ženy by přestal mít cenu,nebo by ho pomluvila.Kam má tedy jít?3)Finanční situace.Žena hledá muže s penězi (kulantně se tomu říká "zabezpečit budoucí rodinu" ačkoliv spousta žen plánuje rodinu později-tedy zabezpečit sebe).Tyto peníze on však ve většině případů mít nebude pokud sám bude muset platit nájem či hypotéku,jídlo apod..Z toho vyplývá že jsou na vině ženy.Proto nechápu proč se smějí mužům.Neměly by se smát spíš samy sobě?
Jde o to, zda je to opravdu závislost na matce, nebo je důvodem setrvání v domě rodičů finanční situace kluka po studiích, který zatím nedosáhne na hypotéku.
To se nedá paušalizovat. Znám případ, kdy kluk /29/ má v rodném domě dílnu, v patře bydlí rodiče, ale on žije zcela samostatně, rodičům občas vypomůže. Není to ten, co sedí u maminy v kuchyni, napapá se, přečte u kafíčka noviny a počká, až mu maminka vyžehlí trenýrky...
Mamánek může bydlet i jinde, ale je to nesamostatnej, většinou moula, který využívá opičí lásky maminky a nechce se mu do vztahů. A jestli o tom uvažuje, nebo partnerku má, tak vše konzultuje raději s maminkou.
V obou případech máte pravdu. Já mám na mysli takové kluky, kterí jsou závislí na mámě s bydlením i s praním trenek a vařením + nechají se od ní buzerovat. Závislí jsou kvůli svojí neschopnosti. Jinak to neumím popsat.
Dobrý den, mohou to být i rozumní chlapci, kteří se jen drží poučky: "Dokud máma funí, zůstaň u ní." . Zdravím!
Potkal jsem dva, byli to nepraktičtí tvorové, protože se starali jen o matku a nic moc dalších věcí je nezajímalo.
Matka jednoho známého si usmyslela, že v 60 letech si chce dát postavit dům. Už to mi přijde praštěné. Jenže všechno kolem řemeslníků atd. vybavoval ten její syn. Ona nedělala nic. Syn jí pořád dělal taxíka, i když bydlela na míste s dobrou dopravní dostupností. Taky mu vybírala přítelkyně. On s tím nic nedělal, přišlo mu to normální. Divil se, že já se taky takhle nechovám k rodičům - dle něj byl toto standard.
Vždyť ony ženy nejsou o nic lepší.Od chlapů neustále slýchám jak ženy vše probírají se svou matkou a řeší jak vyzrát na chlapa a pokud ne s matkou tak s "nejlepší" kamarádkou což je ještě horší.
Mamánci jsou příšerný lidský druh. Kamarádka si vypěstovala opičí láskou jednoho takového, teď ji třicetiletý mamánek týrá svými "problémy", protože ví, že ji bude líto, když jí převypráví, jak mu někdo v práci ublížil, že ho holky nechtějí atd...a ona pořád jak tele drží a nakupuje mu jídlo a oblečení, platí za něj účty, když je někdy smrad bez práce, čeká denně, kdy on k ní bez ohlášení vrazí. Docela peklíčko.
To říká mamánek matce, že mu v práci ubližují a že ho holky nechtějí, . Tím matku trápí. A ta mu ještě nakupuje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.