Co si o tom myslíte? Takže, musí platit jedno z následujících tří tvrzení 1. Už žijeme ve virtuální realitě nerozeznatelné od reality 2. Lidstvo zastaví vývoj virtuální reality než se bude blížit k dokonalosti 3. Lidstvo vyhyne dříve než vyvynou virtuální realitu nerozeznatelnou od reality a jelikož lidstvo nezastaví vývoj protože to má spoustu výhod jak v komfordu tak ve vědě tak se číslo 2 stává nepravděpodobné což znamená, že máme 2 možnosti k první připadá 66,6 periodických % a k té, že dříve vyhyneme 33,3 periodických % takže šance je 66,666...% Navíc by lidstvo mělo důvod například: nevědí si rady s nějakým globálním problémem tak vytvoří umělý svět, který problém vyřeší a lidé budou znát řešení, ale také může ten virtuální svět vytvořit další a další což znamená, že existují miliardy a miliardy světů podobných tomuto a jenom jeden reálný a vzhledem k počtu těch virtuálních je šance, že mi jsme ten jediný reálný jedna ku několika miliardám což je hodně malá šance. Navíc tuhle teorii potvrdil i sám Elon Musk
Už to neber. Znáš ten pocit, když přijdeš pozdě do hospody a všichni už jsou našrot a královsky se baví, ale ty nechápeš a nemůžeš zapadnout? Zrovna tak působí tvůj text.
Toto je znama logicka hricka. Bostromovo trilema. Nezavisle na Muskovi. Existuji k nemu i stejne logicky nevyvratitelne protiargumenty. Stejne jako fakt, ze to trilema obsahuje nekolik “pokud a jestlize”. Podobnych logickych hlavolamu existuje vice, to ale jeste neznamena, ze jsou skutecne. Stejne jako paradoxy muzou existovat pouze v nasi fantasii. A i kdyby to nakonec byla pravda, tak pro nasi existenci to bubec nic nezmeni.
Milý filozofe, připomínáš mi jednoho od nás z ulice, který je profesorem na střední škole, přitom ani neumí nikoho pozdravit, když čeká na autobus /rodiče mu auto nepůjčí ani nedovolí mu ho koupit/, krčí se v koutě, aby si ho nikdo nevšiml, když se blíží k domu, celý se zmenšuje, protože se bojí matky. Měla jsem možnost číst jeho práce na vysoké a bylo to něco podobného. Tož tak. Kdybys místo blábolů šel dělat něco pořádného. uleví se na obou stranách.
Ano, to jsou asi oprávněné argumenty. Jediné, co mě napadá, že by to mohlo smést ze stolu, je otázka, jestli by bylo opravdu lidstvo schopno stvořit vědomí na totožné úrovni, jako je to lidské (či spíš, je-li možno vytvořit v nějakém prostoru prostor stejné hodnoty). Ve formě stejných rozměrů asi ano, "pouhým" naklonováním, ale obávám se, že ve formě nějakého virtuálního světa by plnohodnotné vědomí asi vzniknout nemohlo. Možná, když si představím, že ty takzvané virtuální reality (kde by mohlo vzniknout naše vědomí) "nevyrábí" člověk. Ale svět, který by je vytvořit uměl, by musel být nepředstavitelně dokonalejší než si umíme představit. Asi tak jako je velký bůh oproti člověku. To už se pak dostáváme ale k úplně jiným otázkám :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.