Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že do další volby prezidenta ČR zbývají ještě necelé 3 roky, přesto už kandidaturu oznamují nebo "nevylučují" první zájemci. Moc by se mi líbilo, kdyby dalším prezidentem - prezidentkou byla žena. Byl bych rád, kdyby se našla vzdělaná, inteligentní, elegantní a jazykově vybavená dáma, která by nás v celém světě důstojně reprezentovala. Něco na způsob Grabar Kitarovič nebo Zuzany Čaputové. Víte o nějaké Češce, která by se na takovou pozici hodila? Díky za odpověď.
Byl bych rád, kdyby se našel vzdělaný, inteligentní, elegantní a jazykově vybavený člověk, který by nás v celém světě důstojně reprezentoval.
Na jeho pohlaví mi nezáleží.
(A o jednom takovém vím.)
Můj kandidát (co nechtěl kandidovat) včera zemřel ... škoda, takového prezidenta bych brala.
A žena ... před několika lety bych řekla M.Němcovou , ovšem po těch jejich demonstrativních odcházení a dalších "keců" by mi vadila i v takové "bezmocné" prezidentské funkci. Takže tu jsem škrtla. Ovšem časem by mi vůbec nevadila paní Šilerová nebo Jourová. Pro výkon důstojné funkce by mi sedly.
Němcová, to snad ne a Jourová to stejné. Jen doufám, že to nebude opět Drahoš a jemu podobní, dosazeni lobisty.
Dotaz zněl na ženy a mě opravdu žádná jiná, která by dobře reprezentovala (nikoli pronášela své postoje) nenapadla.
Doporučuju tohle video - simulace prezidentské volby a můžu s klučinou jen souhlasit.
klera: ...ač bych měla jiné představy o prezidentovi, kdyby nastala simulovaná situace Pavel X Babiš, tak bych to Babišovi hodila. Když pomineme vše co se děje a píše zde v ČR a budem se dívat jen na zahraniční reprezentaci, tak musím uznat, že tu dělá dobře.No a samozřejmě tam budou hrát roli i jiné argumenty v rozhodování a mě třeba debaty moc neovlivňují, ale máte pravdu, že často ujede. A jak říkala jeho učitelka češtiny-rétoriky, tak jak ho něco rozhodí, skočí do slovenštiny
Babiš dělá zahraniční reprezentaci dobře? Myslíte ten obludný střet zájmů. ze kterého ho obviňují už i v EU?
On vi moc dobre kde lezí CR, tchyni ma odtud a nejen ji. A Trump nema nyni problemy v USA? Vase strety zajmu jsou smesne, stejne je casem odlozi a budete hledat nove tema...s uplakanou opozici.
Jethro, Klera ... ano vy vidíte střet zájmů, ale já vidím i spoustu další reprezentace. Nemůžeme si myslet, že jediný dojem ve světě je ten co trápí nás/vás. Tak velká země nejsme aby se někdo zabýval střetem zájmu a řešil tohle jako pupek světa.
klera ... prostě vidíme to jinak. Vzpomínám na předchozí premiery a jejich vystupování v zahraničí a když se oprostím od nějakých demonstrací a komisí, tak mi vychází nejlépe, není tto třeba rozvětvovat. Já bych zas nedávala váhu žebříčkům popularity či komisím...jsme ve světě konzumu, dává se lidem co chtějí.
no u současného ministra zahraničí jsem zaznamenala jen účast na nějakém klimatickém fóru, což mě teda nenatchloa jinak jen uhlazuje spory s Čínou
Tak on Petříček je ve vládě jednooký mezi slepými. I když bych měl taky výhrady, tak v podstatě je jediný, kdo to má v hlavě jakž takž poskládané.
Žádnou takovou kandidátku tady nevidím.
Volit úmyslně kohokoliv na střídačku muž - žena, anebo v rámci - už bylo dost mužů, je čas zvolit ženu, nebo dost bylo bělochů, je potřeba zvolit černocha, je hloupost.
Člověk zvolený na post prezident má mít vzdělání, zkušenosti, jazykovou vybavenost, schopnosti a vlastnosti vhodné pro tuto funkci.
Platí to pro jakoukoliv funkci, nejen v politice, ale i v řízení firem a podniků.
Až bude 30% žen v senátu, ve vládě, v dozorčích radách firem, bude se rekrutovat kandidátka na prezidenta, třeba i bude zvolená. Jinak se ženy neprosadí. Jsme ve fázi "Vzhůru na stromy!", co se této otázky týče.
Věra Jourová prezidentka ano. Brunetka (s europraxí) = vedoucí síla, leč pochybuji, že by to vzala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.