Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude příštím prezidentem žena?

Od: donpapa odpovědí: 41 změna:

Dobrý den, vím, že do další volby prezidenta ČR zbývají ještě necelé 3 roky, přesto už kandidaturu oznamují nebo "nevylučují" první zájemci. Moc by se mi líbilo, kdyby dalším prezidentem - prezidentkou byla žena. Byl bych rád, kdyby se našla vzdělaná, inteligentní, elegantní a jazykově vybavená dáma, která by nás v celém světě důstojně reprezentovala. Něco na způsob Grabar Kitarovič nebo Zuzany Čaputové. Víte o nějaké Češce, která by se na takovou pozici hodila? Díky za odpověď.

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

19.01.20 19:20
hodnocení

2x

Ne ;)

damat*
hodnocení

2x
At je to kdo chce hlavne to nesmi byt ozraleckej hulvat co ma kolem sebe kamaradicky a zijou si jen pro sebe. Prezident musi byt pro lidi, dodrzovat ustavu a zakony a urcite by nemel byt v jakekoli politicke strane. Kdyby byla zena byla by konecne zmena. At je to kdo chce bude mit spoustu a spoustu prace dat zde v teto zemi vse do poradku a postavit ji konecne na nohy a ne na hlavu.
liska5

Právě, že jsou Ti dobří kandidáti takoví moc slušní a skromní. Třeba takovej Václav Cílek.

Myslíte, že by dokázal krotit tu bandu zločinců?

michalverner
hodnocení

2x

Jen to ne!Čaputová je jen figurka...kudy vítr tudy plášť.Inteligentních,vzdělaných a jazykově vybavených je dost ovšem s morálkou a se zájmem o ČR jsou na tom většinou špatně a jde jim jen o to vlézt někomu do ...

Čaputová je ukázka hnusu vládnoucího EU. Kariéra postavená na lži a pomlouvání v EU.

22.01.20 00:39

Súhlas. *palec*

hodnocení

1x

Byl bych rád, kdyby se našel vzdělaný, inteligentní, elegantní a jazykově vybavený člověk, který by nás v celém světě důstojně reprezentoval.

Na jeho pohlaví mi nezáleží.

(A o jednom takovém vím.)

donpapa
hodnocení

Takové znám také. Jenže to jsou slušní a úspěšní lidé, kteří by nikdy do té "špíny" nešli.

Tak tam šoupneme ženskou *smich*

donpapa
hodnocení

Určitě. Ženy jsou tvrdší, sebevědomější a pracovitější. Navíc to umí s chlapama po dobrém, ale i po zlém.

etana*

Zeman potřetí nemůže.

liska5

Tvrdší a sebevědomější? To spíš důslednější a citlivější.

vilik*
hodnocení

1x
Kdyby byl zájem, moje sestra by to možná vzala.

jofa*
hodnocení

1x

Češi na takovou změnu nemají náturu. I kdyby se našla vzdělaná, pohledná, schopná žena, většina raději zvolí chlapa, který je politikou prolezlí a čím hrubší tím lepší a nejlépe, když sem tam něco tvrdšího vypije.

hela*
hodnocení

1x

I když je rovnoprávnost, tak mně se ženy v politice moc nelíbí. Myslím, že ženám sluší jiné zaměření a činnosti. Radši bych byla, kdyby byl dalším prezidentem muž a ne žena.

liska5
hodnocení

0x

Tak já začnu s prvním tipem: Ekonomka Markéta Šichtařová. Ale je tam to ale, že má více dětí.

hodnocení

0x

Žádná na obzoru není a ani se nedivím.

doplněno 21.01.20 10:07:

Možná výhledově paní Schillerová, až ji přestane bavit práce ministra. Je příjemná a umí se vyjadřovat.

danys*
hodnocení

0x
Myslím, že nějaká paní Drahošová by se jistě našla,ale pan prezident Babiš si to jistě osefuje podle sebe.

lucie*
hodnocení

0x

Můj kandidát (co nechtěl kandidovat) včera zemřel ... škoda, takového prezidenta bych brala.*plac*

A žena ... před několika lety bych řekla M.Němcovou , ovšem po těch jejich demonstrativních odcházení a dalších "keců" by mi vadila i v takové "bezmocné" prezidentské funkci. Takže tu jsem škrtla. Ovšem časem by mi vůbec nevadila paní Šilerová nebo Jourová. Pro výkon důstojné funkce by mi sedly.

lidus*

Němcová, to snad ne a Jourová to stejné. Jen doufám, že to nebude opět Drahoš a jemu podobní, dosazeni lobisty.

lucie*

Dotaz zněl na ženy a mě opravdu žádná jiná, která by dobře reprezentovala (nikoli pronášela své postoje) nenapadla.

Doporučuju tohle video - simulace prezidentské volby a můžu s klučinou jen souhlasit.

klera*
@lucie To video je skvělý...souhlasím s většinou až na úplný konec! Babišova nevýhoda je v tom, že při konfrontaci snadno ujede a udělá přešlap...všimněte si, jak málo bývá v takových debatách. Jeho marketéři o téhle jeho nevýhodě vědí a proto ho nikam nepouští. Těžko říct jak by to nakonec dopadlo, ale že by Pavla udupal argumenty si rozhodně nemyslím.
lucie*

klera: ...ač bych měla jiné představy o prezidentovi, kdyby nastala simulovaná situace Pavel X Babiš, tak bych to Babišovi hodila. Když pomineme vše co se děje a píše zde v ČR a budem se dívat jen na zahraniční reprezentaci, tak musím uznat, že tu dělá dobře.No a samozřejmě tam budou hrát roli i jiné argumenty v rozhodování a mě třeba debaty moc neovlivňují, ale máte pravdu, že často ujede. A jak říkala jeho učitelka češtiny-rétoriky, tak jak ho něco rozhodí, skočí do slovenštiny:-D

Babiš dělá zahraniční reprezentaci dobře? Myslíte ten obludný střet zájmů. ze kterého ho obviňují už i v EU?

klera*
Jethro, přesně. Jediný čím je Babiš známý v zahraničí je jeho střet zájmů a to, že je miliardář. Pak má nějakou fotku s Trumpem a to je asi všechno. Pochybuju, že by Trump po jejich schůzce vůbec tušil, kde ČR leží.
trump

On vi moc dobre kde lezí CR, tchyni ma odtud a nejen ji. A Trump nema nyni problemy v USA? Vase strety zajmu jsou smesne, stejne je casem odlozi a budete hledat nove tema...s uplakanou opozici.

lucie*

Jethro, Klera ... ano vy vidíte střet zájmů, ale já vidím i spoustu další reprezentace. Nemůžeme si myslet, že jediný dojem ve světě je ten co trápí nás/vás. Tak velká země nejsme aby se někdo zabýval střetem zájmu a řešil tohle jako pupek světa.

klera*
@lucie Jde o to, co vidíte pod "dojem ve světě". Na půdě EU se o Babišovi ví...jeho střet zájmů řešila Evropská komise, její právníci, řešilo se to v Evropském parlamentu, ne jednou. Minulý rok se psalo například v BBC o Babišovi hned několikrát. Že by to bylo kvůli něčemu pozitivnímu? Ne, vždycky jenom o jeho problémech. Lídr protestů proti Babišovi, Minář, byl americkými Timesy zvolen jedním asi z 10 (nebo 20?) mladých lidí, které je třeba v dnešním roce sledovat. Můžete si o těch protestech myslet, co chcete, ale jsou zkrátka výraznější než cokoliv pozitivního, co by šlo do zahraničí o Babišovi. Víte o něčem takovým?

Na půdě EU .. rozhodně bych nechtěl, aby tam nějakého našeho zástupce chválili ..

Taky Babišova práce
irozhlas.cz/...

lucie*

ra252...*smich*vy to prostě umíte.

lucie*

klera ... prostě vidíme to jinak. Vzpomínám na předchozí premiery a jejich vystupování v zahraničí a když se oprostím od nějakých demonstrací a komisí, tak mi vychází nejlépe, není tto třeba rozvětvovat. Já bych zas nedávala váhu žebříčkům popularity či komisím...jsme ve světě konzumu, dává se lidem co chtějí.

klera*
Chápu...já neporovnávám předchozí premiéry. Laťka není moc vysoko, to je pravda. Ale třeba jestli sledujete práci momentálního ministra zahraničí...ten nás reprezentuje skvěle.
lucie*

no u současného ministra zahraničí jsem zaznamenala jen účast na nějakém klimatickém fóru, což mě teda nenatchlo*ee*a jinak jen uhlazuje spory s Čínou*smich*

klera*
On má docela nabitej program...fakt. Naposled jsem zahlídla, že byl v Indii, potkal se se členama vlády, ale taky podpořil Češku, co učí angličtinu ve slumu v Dillí, navštívil dům, kde dožil Gándhí, potkal se s indickýma podnikatelama, co spolupracujou na vývoji Jawy...předtím tam měl něco s japonským premiérem, s obchodem prodávajícím fair trade výrobky atd. atd. Dokonalej samozřejmě není. Ale vypadá, že dělá, co může, abysme se za něj nemuseli stydět. :)

Tak on Petříček je ve vládě jednooký mezi slepými. I když bych měl taky výhrady, tak v podstatě je jediný, kdo to má v hlavě jakž takž poskládané.

lucie*

...no to tak bývá, že ten co dělá něco dobře, jde nejméně vidět.

lipanek
hodnocení

0x

Žádnou takovou kandidátku tady nevidím.

Volit úmyslně kohokoliv na střídačku muž - žena, anebo v rámci - už bylo dost mužů, je čas zvolit ženu, nebo dost bylo bělochů, je potřeba zvolit černocha, je hloupost.

Člověk zvolený na post prezident má mít vzdělání, zkušenosti, jazykovou vybavenost, schopnosti a vlastnosti vhodné pro tuto funkci.

Platí to pro jakoukoliv funkci, nejen v politice, ale i v řízení firem a podniků.

fram
hodnocení

0x

Až bude 30% žen v senátu, ve vládě, v dozorčích radách firem, bude se rekrutovat kandidátka na prezidenta, třeba i bude zvolená. Jinak se ženy neprosadí. Jsme ve fázi "Vzhůru na stromy!", co se této otázky týče.

Věra Jourová prezidentka ano. Brunetka (s europraxí) = vedoucí síla, leč pochybuji, že by to vzala. *stop*

Pokud je úlohou prezidenta klást věnce a klanět se Bruselu, pak ano ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]