Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnusná rajčata v obchodě

Od: kulik* odpovědí: 23 změna:

Zdravím všechny,dnes jsem si zakoupil v Lidlu kilo na pohled pěkných rajčátek v síťce za 40 Kč

Doma jsem jednu tuto lahůdkovou zeleninu ochutnal a vzeky jsem byl čerevný jak to rajče.

Něco tak hnusnýho jsem už dlouho nejedl,Moje otázka-jen z principu,nejde o peníze,spíše o to,co si dovolí vše nám strčit pod nos,

mám nárok na vrácení peněz,nebo nějaké odškodné za prožitý šok? *smich*

( rady typu nekupuj v Lidlu si nechte :-P ,jel jsem prostě okolo a na rychlovku nakoupil)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

0x

Vrácení peněz? Toť otázka do diskuze. Je pravda, že rajčata jsou v zimě většinou nechutná (zvláště pak ta ve vaničkách, bez stopky, v síťce), ale jak by člověk objektivně dokázal, že mají špatnou chuť? Co nechutná jednomu, chutná jinému. A asi neexistuje nějaký psaný standard jak by měla chutnat. Možná že kdybyste zašel do obchodu s rajčaty s námitkou, že nejsou "jedlá", tak by Vám obchod, v zájmu dobrého jména, vyhověl. Ale dost o tom pochybuji. Pravděpodobně by člověk uspěl, až s nějakým posudkem.

No a na otázku "jak si to mohou dovolit?", je snadná odpověď. dovolí si to, protože jim to lidé tolerují. Kdyby nechutná rajčata v zimě lidé nekupovali, tak budou mít jen chutná, nebo radši žádná. Ale je mi jasné, že to prostě nejde. Vždy tu bude část lidí, kteří budou v zimě vyžadovat krásná čerstvá rajčata a je bude jim úplně fuk, že čerstvá rajčata v zimě jsou z principu blbost.

vlasatec*
hodnocení

0x
Už z podstaty věci je jasné že v březnu v Čr žádné dobré rajčata nesezenete. Osobně rajčata vůbec nekupuji, jim je jen v létě ze zahrádky, jiné mě nikdy nechutnají.
kulik*
hodnocení

Ale jo,dají se koupit vcelku poživatelné Cherry rajčata ve vaničkách,prostě tyto vypadaly na pohled dobře,bohužel,kdy jsem jedno rozkrojil,už se mi to nezdálo,jakesi vyschlé,bez šťávy a pak ta úžasná chuť chemického polystyrénu :-D

eulalie*
hodnocení

0x

Hm, když by ta hnusná rajčata nikdo z Čechů nekupoval, tak to prodejci sem nebudou ze zahraničí tahat... Jak si to uděláme, tak to budeme mít. Bohužel spoustě našich spoluobčanů tato rajčata chutnají, připravují si z nich výborné "zdravé" saláty apod.

Já rajčata v zimě nekupuji. Většinou čekám, až nám uzrají na zahradě...

hodnocení

0x

Co byste čekal od rajčat vyrobených z ropy? *smich*

hm*
hodnocení

0x

Podle mě nárok na odškodnění nemáte. Byla rajčata zkažená? Bylo jich méně, než udané množství? Porušovala unijní předpis o poloměru zakřivení? Zřejmě ne. Že Vám nechutnají, za to nic nedostanete. Ale koupil jste si zkušenost, že na dobrá rajčata je třeba počkat do léta a vzít je od dobrého dodavatele.

lidus*
hodnocení

0x

Včera koupil manžel v Lídlu šery rajčata-vynikající i chuťově, rovněž jahody které jsou nádherné ovšem na chuť to jahody nepřipomíná ani vzdáleně. Víte on ten řetězec nemůže za to, že některé ovoce a zelenina je holt sezoní a že my blázniví lidé chceme v zimě např. právě ty jahody. Pak se ale nedivme, že je to uměle vypěstované, plné dusíkatých hnojiv a že to chutná hnusně. Na dobrá rajčata a jahody si holt musíme počkat až se změní klimatické podmínky a urodí se nám na zahrádce.

Moje známá pracovala v zimní sezóně v jednom alpském hotelu. Hosté (Němci, Rakušané a Italové) někdy dostávali po večeři misku jahod. Málokterý host je snědl, většinou je nechávali na stole; asi věděli proč.

hodnocení

0x

Pokud jim je donesete s tím, že jsou nepoživatelné, tak by vám měli vrátit peníze. Alespoň u nás to tak funguje. Když nevěří, ať si pár kousků před vámi zakousnou.

kulik*
hodnocení

Vážení,děkuji za reakce :) , měl jsem v plánu tam zajet a švihnout jim ty "rajský " o pult,ale spokojím se tím,že tam zajedu v noci a obarvím jim výklady tomatovou omáčkou *cert*

karhanka

Také jsem tato rajčata koupila, ale dají se použít pouze na vaření / omáčka, polévka, lečo/. V syrovém stavu nejsou vůbec dobrá.

Karhanko, nakupovat v zimě drahá rajčata na lečo či omáčku se nevyplatí. Navíc ani chuť a barva nejsou nic moc.

Ke konci léta, když je na zahrádce dostatek prozrálých rajčat, nadělám domácí kečupy, domácí leča a pyré /protlaky/ na rajskou omáčku. Je to plné sluníčka, dobře se to zpracovává, je to měkké a vybarvené. Z těch umělých rajčat, která jsou teď v zimě v nabídce, nemůže být dobré lečo ani omáčka.

Pokud máte možnost a kousek zahrádky, dejte si tam několik keříků rajčat, stačí tak 5 a uvidíte, že ty vaše omáčky a leča budou úplně jiné, než z té uměliny. Jaga.

A zkoušeli jste někdo marmeládu z domácích rajčat? Je úplně jako meruňková!:)

Kulíku, vraťte se do lavice a přestaňte vyrušovat. :)

A nebuďte pokrytec. Ty výlohy pak po Vás bude muset umývat paní, která s Vašimi rajčaty nemá nic společného.

Nutil Vás někdo k nákupu? Nenutil, nakoupil jste dobrovolně. Tak si vlezte do koupelny a ta rajčata si rozmačkejte o vlastní hlavu. Lídl za to nemůže, prodává, co mu dodavatel přivezl. A je na chytrém/hloupém zákazníkovi, aby uvážil, co si koupí. Co nechce, ať nechá být.

Takže nemá cenu matlat rajčata po Lídlu. Stejně tak nepůjdete pomatlat výlohu krámu s botami, když si vyberete boty, které Vás tlačí.

Bylo to prostě na Vás a Vy jste si bez nátlaku a svobodně vybral. Dneska už jste zase o trochu chytřejší a víte že už nikdy víc. Kapišto? A každá zkušenost něco stojí. Vás naštěstí jen 40 korun. To jsou i dražší zkušenosti. *bzum* Jaga.

doplněno 20.03.13 08:16:

Navíc dneska už jsou takřka všude kamery. A asi se budete pak u policajtů pěkně potit, až se na sebe budete koukat, jak matláte tu výlohu. Bude Vás asi hanba a to je dobře.

majsterjoe*

Dodavatel doveze to, co si Lidl objedna. Pokud chce nakupovat rajcata za nejnizsi cenu, dostanou takovou kvalitu. Pak se prihodi nejaka kacka a prodava vesele lidem.

kulik*
hodnocení

Nerozumíte srandě jagulo

hodnocení

0x

Četla jsem článek o rajčatech. pěstovaných ve Španělsku bez půdy a bez sluníčka, tím pádem i bez chuti.. A tak sdělili španělským dovozcům, že rajčata od nich dovežená Čechům nechutnají. A dovozce reagoval udiveně: Nechutnají? Bez chuti? Tak ať si je osolí! Tak nějak je to s dovozovými rajčaty, pěstovanými jen v roztoku umělých hnojiv, umělého zavlažování, jedovatých postřiků, bez půdy a zeminy a také bez sluníčka, pěstované v obrovských umělohmotných stanech a přístřešcích..

Není divu, že se všichni těšíme na ta naše, ze zahrádky, červená, šťavnatá a slaďoučká, vonící a barvená sluníčkem!

hodnocení

0x

Vzpomínám na své dětství. V létě jsme si utrhli s chutí na záhoně rajče, kedlub, vytáhli si mrkvičku či pár ředkviček. To to chutnalo!

V zimě ale mnoho ovoce nebylo. Na lískách ve sklepě jsme měli jablka, něco hrušek a tím to končilo. Kdepak sníst o Vánocích třeba jahodu, víno, nebo rajče.

Maminky na to pamatovaly tím, že se víc zavářelo. Ve špajzu byl pokaždé švestkový či hruškový kompot, případně i borůvky, když na ně byl rok. A domácí marmelády - to byla pochoutka. Ne jako ty dnešní bez ovoce.

Ve sklepě v kbelících s pískem odpočívala mrkev, celer, petržel¨- na polévku a nebo třeba i na svíčkovou. Mňam!

Aby tělo mělo vitamíny, stál v každé domácnosti soudek s naloženým zelím. A jak chutnalo. Ať už samotné, či saláty z něj.

Dneska nevíme samou roztažností, co bychom... /Helenka Růžičková/. Proto nám sem dovážejí ovoce a zeleninu bez chuti. Polystyrénová rajčata vypěstovaná bez sluníčka, stejně jako jahody bez chuti. A lidé to koupí. Je to po celý rok a láká to. Až doma zjistí, že to nemá s ovocem a zeleninou nic společného, jen název.

Rajčata teď v zimě nejsou opravdu rajčata. Ale protože už to vím, nekupuju je. Jen tuhle 3 na rajčatový salát, s cibulkou a nálevem. To se nechalo sníst. Ale samotná, třeba ke chlebu s máslem - to se hodí vážně jenom ty prozrálé ze zahrádky.

Ony ty naše maminky a babičky nebyly hloupé. Jen si v dnešní době nedovedu představit ty "moderní" ženy, jak se plácají s marmeládami, kompoty, jak krouhají do sudu zelí. Obchodník ví, že se prodá cokoli a tak to nabídne. Nemůžeme se mu divit. Ale jde jen o naši pohodlnost a rozmlsanost. Dříve jsme věděli, že některé potraviny v zimě nedostaneme ani za nic a těšili jsme se na ně, až v létě budou. Dneska jsou na pultech pořád, ale za jakou cenu? A v jaké kvalitě? *zed* Jaga.

My přes zimu vůbec rajčata nekupujem, jen vyjímečně schery. Pěstujeme si rajčata svoje, a to se nedá chuťově srovnat. Mám na zimu pár skleniček s paprikami zavařené na lečo a těším se na léto, až zas budou naše. už máme malinké rostlinky na okně. Souhlasím ve všem s Babuškou...

Když byly děti malé, pěstovala jsem a zavařovala kdeco. Pak jsem to hodně omezila, nebyl čas.. a teď už kolikátý rok se k tomu zase vracím, neb ty hnusy z marketů nám nechutnají, jahody z marketu vůbec nechutnají jako jahody, ikdyž jsou pěkné. Všemu chybí sluníčko, je to uměle dozrávané... Koupili jsme si sušičku, tak jsem loni rajčata i sušila, a křížaly z jablek, švestek a hrušek křoupem celou zimu místo oříšků a brambůrků...

buss
hodnocení

0x

Neptal bych se a šel do prodejny a zkusil to. Jedině tam se to řeší. Je nějaká norma, jak mají rajčata chutnat, pokud na pohled jim nic není? Na šok potvrzení od psychiatra. Strkají nám to, co chceme odebírat, ale každý máme jinou chuť. Zabalit a odeslat na inspekci.

duke*
hodnocení

0x

A proč nezavoláš potravinového inspektora TV Nova Láďu Hrušku? *smich*

jirbar*

Hruška spadl z hrušky. Opětovně jen prezentuje manipulativní schopnosti televize Nova, která se tak vehementě zastává tu zákazníků, tu zdravotně postižených a na druhou stranu se zůčastňuje všech těch nešvarů.

Je to jen psychologická masáž aby ta Nova nepřišla v zapomnění. Ve skutečnosti nikdy nic nevyřešili. Možná (pokud je to pravda) občas zorganizovali nějakou tu sbírku na postiženého. Prostě tam kde naprosto selhal stát.

Nechci se obchodů zastávat. Ale není umění v haldě ovoce nalézt jeden nahnilý kousek. Až najdou v bedně 30% nahnilých tak jim dám za pravdu. Jinak je to pořád jen psychologická masáž a lituji ty blbce co jim na to soustavně skáčou.

jirbar*
hodnocení

0x

Probuď se. Principem trhu přece není aby rajčata za něco stála či dokonce byla k jídlu.

Principem trhu je co největší nabídka a poptávka. Proto masivní reklama, podbízení se, psychologické finty. Načinčané krásně vypadající zboží, perfektní balení. V mnoha případech přitahující dětskou pozornost přidané hračky ke zboží, bonbóny u jogurtu, regály přímo u pokladny kde se děti čekáním nudí.

Metod je spousta.

Kvalita je až to poslední. V mase 20% vody ovšem zdůvodnění v Albertu, že si to tak zákazníci přejí.

Co když si jiní zákazníci přejí krásně vypadající výstavní rajčata která nejsou ani k žrádlu, natož k jídlu.

lidus*

Co rajčata ale poté co sem si dnes přečetla, že v Polsku dělali klobásy z uhynulých zvířat a zkoukla jak se hemží myši v některých našich obchodech nemám už chuť jít vůbec něco nakoupit. Sice dceři říkám, že domácí paštika a domácí klobásky z nejlépe doma krmeného čuníka jsou značně drahá věc, tak po dnešku už se na tu zabíjačku a výrobu všeho dobrého těším a je mi celkem jedno co to bude stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]