Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jíte psy?

Od: fakus* odpovědí: 34 změna:

Jíte psy nebo kočky? Jednou jsem dostal ochutnat na nějaké oslavě psa a nebylo to špatné.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Psa považuji za člena rodiny a kamaráda, sníst ho by mi připadalo stejně zvrhlé, jako bych snědla nějakého člověka. Třeba zrovna Vás. A podotýkám, stejně jako Vy, že by to nemuselo být špatné. :-D Kdybyste byl dobře upraven.

Je to prostě tak nastaveno, že některá zvířata jsou hospodářská a jiná společenská.

Pokud ta skupina lidí pořádala oslavu a neměla na to, proto místo nákupu běžného masa musela připravovat takovouto náhražku, raději žádnou oslavu neměli ani dělat.

Syn před lety, dokud jezdil s kamionem, měl jednou někde v cizině možnost ochutnat velblouda. Bylo to prý velmi dobré maso. Ale pes - to je prostě něco daleko, daleko víc, to je srdeční záležitost. Kdo má rád psy jako společníky, jistě mě pochopí. Jaga.

fakus*
hodnocení

Ta skupina co dělala oslavu, měla jako hlavní chod úplně běžnou českou kuchyni.Takže to nebylo s ekonomické tránky,ale jako chuťovka. Jestlis to nepochopila, je mi tě líto.

72mona3*

@fakus - jestli je tohle jediná reakce na všechny odpovědi zde, tak je mi líto tebe. M.

hodnocení

7x

Psí i kočičí maso je na konzumaci poměrně dobré. Problém je ve společenských zábranách, kdy se psi a kočky považují za domácí mazlíčky, tedy víceméně za členy domácnosti a ti se přece nejedí. Stačí se od těchto "předsudků" odpoutat a pak tomu nic nebrání. Nakonec koně jsou také jistým způsobem domácí mazlíčci a ne jateční zvířata a přesto je lidé jedí a sám mohu potvrdit, že jejich maso je výborné.

Já osobně kočky ani psy nejím. Ne, že by mi nechutnali, ale necítím potřebu. Stačí mi obecně dostupná masa, k tomu nějaká divočina přes kamaráda myslivce. Více nemusím.

devata
hodnocení

5x

Brrrr, to je zase téma.

Brrr! To je zase odpověď!

lidus*
hodnocení

3x

Pečeného psa, naloženého v láku, jsem ochutnala a věděla jsem co jím,nebyl to žádný hnus, chutnalo to skvěle, ovšem morální zábrany mi nedovolily sníst porci celou, kočku ne nikdo mi nenabídl. Jinak se u nás doma mazlíčci se jménem nejí i slepice se nechávají dožít a každá má svůj hrob.

fero*
hodnocení

3x

Nebudu zde rozvádět uvedený problém,jen poznamenám! Kdo konzumuje (žere) psy je dobytek.

hodnocení

3x

Kolegyně Babajaga to přehání. Je třeba rozlišovat. Samozřejmě, že se člen rodiny nežere. Ale úplně cizí pes je prostě kus žvance. A když se dobře připraví a upeče, je to pochoutka. To neznamená, že to někomu vnucuji .Dá se říct, že už je taky nejím. Sám tyhle věci nepřipravuji a nikdo mi to už hoodně dlouho nenabidnul. Kočku nebo veverku jsem ještě neměl. Nutrie je takový lepší králík. Velbloud je divné hovězí a pštros je takové lepší hovězí. Určitě hodně záleží na tom, jak se to umí dobře připravit.

72mona3*

Klíčová slova jsou cizí pes. M.

hodnocení

2x

Ne, já jím nejčastěji prase, krávu nebo kura domácího.

hodnocení

2x

Pes byl podle zákona jateční zvíře ještě za první republiky, myslím že do roku 1924. Nejedl jsem ho, ale neměl bych s tím problém.

Měl jsem psa, nemám s tím problém a když je dobře udělaný, nepoznáš, že to je pes.

@jethro To asi bude fakt, neb babička vždy říkala, že ve Staré Pace byly psí jatka. Chovali tam prý bernardýny na maso.

72mona
hodnocení

2x

Myslím si, že kdyby u nás fungoval chov těchto zvířat na maso, neměla by s tím většina lidí problém. Takhle je původ zvířete vždy nejistý a sory jako, něčího mazlíka fakt jíst nebudu. M.

jjirka
hodnocení

1x

Jedl jsem, ale nevěděl o tom že jím psa, měla to být zvěřina, nebylo to špatné. Řekli mě to asi za týden.Ale vědomě bych to nejedl, protože psi a kočky žerou téměř výhradně maso, všichni ostatní jsou býložravci.

hodnocení

1x

Ani za nic. Psy mám ráda stejně jako kočky.

hodnocení

1x

Jedl, jsem,psi mám kočku jsem asi neměl . taky se dřív jedli ježci a další zvířátka například vraní polévka je daleko vydatnější než drůbeží! . V minulosti se běžně jedli-jako kluk pamatuji minimálně jednou měsíčne visela na vratech průjezdu (do sousední dílny JZD a na náš dvůr) přibitá psí kůže na vysušení.ještě někdy počítkem let devadesátých byla běžná věc na stavbě čas od času udělat psa.

Je to ,když se to umí, vynikající jídlo. znám lidi co si pochutnávali až se jim dělali boule a když se dozvěděli tak se málem pogrcali.jsou lidi so si šm,akují na praseti a nutrii by do huby nevzali prý myš. ale nevidí ,ten rozdíl -nutrie je čistotná a vše co dostane si umyje na rozdíl od prasete ,které se hrabe v kdoví čem!Je to jen v hlavě . Samozřejmě žádný z těch co si psy dělali nikdy nejdeli svého-ten skončil vždy zakopán /pohřben/.

pb®

Prase, má-li tu možnost, je velice čistotné zvíře. Mám dvě kamarádky, co pastevně chovají miniprasátka. Nevím o tom, že by se třeba válela v cizích hovnech nebo je dokonce žrala, tak jako to dělají s oblibou psi. Ano, bahno mají ráda, ale v bahně se vám s gustem vyválí i ušlechtilý kůň a jakékoliv jiné zvíře, které bahno a prach zbaví obtížného létavého hmyzu.

I ta vaše čistotná prasátka by podlehla mít tu příležitost což očividně nemají!

etana*
hodnocení

1x

Nejím, stejně jako nejím koně, kočky, veverky, klokany, slony, tygry, žížaly, brouky a chobotnice.

Ani "Bobika"? :-D

U těch brouků, být vámi, bych si nebyl tak jistý. Řekl bych, že nedobrovolně jich spořádáme za život stovky až tisíce. Jen, jak píše @pb, většinou na drobno pokrájené.

etana*

To máte jistě pravdu, Ampére, a je pravděpodobné, že jsem někdy už nedobrovolně jedla koně a kdovíco ještě, řezníci jsou štont nacpat do klobás prakticky cokoli, ale dobrovolně nikoli a to myslím byla podstata otázky.

Konina, to je moc dobrý maso.

hodnocení

1x

To je provokace? Na našem kontinentu to považuji za zvrhlost. A třeba i Číně je spousta milovníků psů a protestuji proti té druhé.

Miliarda hinduistů považuje za zvrhlost jíst hovězí, miliarda muslimů považuje za zvrhlost jíst vepřové. Je to jen o kulturních rozdílech.

13.01.20 09:59

amfr
hodnocení

1x

V rámci cestovní gramotnosti mám za sebou ochutnávku psí polévky, a to v Severní Koreji. Chutná zhruba jako hovězí.

doplněno 13.01.20 10:57:

V Severní Koreji se pes chová jako hospodářské zvíře. Jako u nás kuře. Domácí mazlík pes neexistoval. Pokud nevidím psí farmu (nebo kuřecí, kde se s kurem také asi dobře nezachází), jím bez zábran. Sláva vegetariánům *mir*.

pb®
hodnocení

0x
Čínské restaurace nenavštěvuji, takže cíleně psy ani kočky nejím. Manžel tyhle testaurace zaváží a už tam viděl i staženého asi ovčáka, prostě velkého psa. Doma dáváme přednost drůbeži, rybám a libovému vepřovému. Ovšem máme na výběr. Kdyby byla nouze a hlad, jedla bych i šváby a potkany z kanálu. Razím pravidlo, že sníst se dá všechno, záleží jak na drobno je to nakrájené.
etana*

Podle všech dostupných informací je pro Číňany psí maso spíš těžce dostupná lahůdka a rozhodně by ji neprodávali za pár šupů v restauracích, když můžou používat levné drůbeží a vepřové maso. Tyhle urban legends jsou koukám věčné:)

prestik*

4 etana: Souhlasím. Spíše velmi reálně hrozí syndrom čínských restaurací, čili žlučníkový záchvat způsobený předávkováním glutamátem sodným. *vtip*

hodnocení

0x

Není příležitost

prestik*
hodnocení

0x

Ne. Jedině v případě nějakého postapa, když už bych z potoka vylovil posledního pstruha.

hodnocení

0x

Já bych psa ani kočku nesnědla. Ani ne proto, že bych měla nějaké morální zábrany, ale psi ani kočky se nechovají jako hospodářská zvířata, takže neprochází v tomto ohledu žádnou potravinářskou a veterinární kontrolou. Měla bych strach, že dostanu na talíř nějakého starého zatoulaného vořecha a se vzteklinou, což mě vůbec neláká.

Ale jedla jsem třeba už i klokana a to maso bylo opravdu moc dobré (chuťově skoro jako hovězí a neskutečně měkkoučké).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]