Nejste přihlášen/a.
Jíte psy nebo kočky? Jednou jsem dostal ochutnat na nějaké oslavě psa a nebylo to špatné.
Psa považuji za člena rodiny a kamaráda, sníst ho by mi připadalo stejně zvrhlé, jako bych snědla nějakého člověka. Třeba zrovna Vás. A podotýkám, stejně jako Vy, že by to nemuselo být špatné. Kdybyste byl dobře upraven.
Je to prostě tak nastaveno, že některá zvířata jsou hospodářská a jiná společenská.
Pokud ta skupina lidí pořádala oslavu a neměla na to, proto místo nákupu běžného masa musela připravovat takovouto náhražku, raději žádnou oslavu neměli ani dělat.
Syn před lety, dokud jezdil s kamionem, měl jednou někde v cizině možnost ochutnat velblouda. Bylo to prý velmi dobré maso. Ale pes - to je prostě něco daleko, daleko víc, to je srdeční záležitost. Kdo má rád psy jako společníky, jistě mě pochopí. Jaga.
Psí i kočičí maso je na konzumaci poměrně dobré. Problém je ve společenských zábranách, kdy se psi a kočky považují za domácí mazlíčky, tedy víceméně za členy domácnosti a ti se přece nejedí. Stačí se od těchto "předsudků" odpoutat a pak tomu nic nebrání. Nakonec koně jsou také jistým způsobem domácí mazlíčci a ne jateční zvířata a přesto je lidé jedí a sám mohu potvrdit, že jejich maso je výborné.
Já osobně kočky ani psy nejím. Ne, že by mi nechutnali, ale necítím potřebu. Stačí mi obecně dostupná masa, k tomu nějaká divočina přes kamaráda myslivce. Více nemusím.
Kolegyně Babajaga to přehání. Je třeba rozlišovat. Samozřejmě, že se člen rodiny nežere. Ale úplně cizí pes je prostě kus žvance. A když se dobře připraví a upeče, je to pochoutka. To neznamená, že to někomu vnucuji .Dá se říct, že už je taky nejím. Sám tyhle věci nepřipravuji a nikdo mi to už hoodně dlouho nenabidnul. Kočku nebo veverku jsem ještě neměl. Nutrie je takový lepší králík. Velbloud je divné hovězí a pštros je takové lepší hovězí. Určitě hodně záleží na tom, jak se to umí dobře připravit.
Jedl, jsem,psi mám kočku jsem asi neměl . taky se dřív jedli ježci a další zvířátka například vraní polévka je daleko vydatnější než drůbeží! . V minulosti se běžně jedli-jako kluk pamatuji minimálně jednou měsíčne visela na vratech průjezdu (do sousední dílny JZD a na náš dvůr) přibitá psí kůže na vysušení.ještě někdy počítkem let devadesátých byla běžná věc na stavbě čas od času udělat psa.
Je to ,když se to umí, vynikající jídlo. znám lidi co si pochutnávali až se jim dělali boule a když se dozvěděli tak se málem pogrcali.jsou lidi so si šm,akují na praseti a nutrii by do huby nevzali prý myš. ale nevidí ,ten rozdíl -nutrie je čistotná a vše co dostane si umyje na rozdíl od prasete ,které se hrabe v kdoví čem!Je to jen v hlavě . Samozřejmě žádný z těch co si psy dělali nikdy nejdeli svého-ten skončil vždy zakopán /pohřben/.
Prase, má-li tu možnost, je velice čistotné zvíře. Mám dvě kamarádky, co pastevně chovají miniprasátka. Nevím o tom, že by se třeba válela v cizích hovnech nebo je dokonce žrala, tak jako to dělají s oblibou psi. Ano, bahno mají ráda, ale v bahně se vám s gustem vyválí i ušlechtilý kůň a jakékoliv jiné zvíře, které bahno a prach zbaví obtížného létavého hmyzu.
Nejím, stejně jako nejím koně, kočky, veverky, klokany, slony, tygry, žížaly, brouky a chobotnice.
V rámci cestovní gramotnosti mám za sebou ochutnávku psí polévky, a to v Severní Koreji. Chutná zhruba jako hovězí.
V Severní Koreji se pes chová jako hospodářské zvíře. Jako u nás kuře. Domácí mazlík pes neexistoval. Pokud nevidím psí farmu (nebo kuřecí, kde se s kurem také asi dobře nezachází), jím bez zábran. Sláva vegetariánům .
Podle všech dostupných informací je pro Číňany psí maso spíš těžce dostupná lahůdka a rozhodně by ji neprodávali za pár šupů v restauracích, když můžou používat levné drůbeží a vepřové maso. Tyhle urban legends jsou koukám věčné
Já bych psa ani kočku nesnědla. Ani ne proto, že bych měla nějaké morální zábrany, ale psi ani kočky se nechovají jako hospodářská zvířata, takže neprochází v tomto ohledu žádnou potravinářskou a veterinární kontrolou. Měla bych strach, že dostanu na talíř nějakého starého zatoulaného vořecha a se vzteklinou, což mě vůbec neláká.
Ale jedla jsem třeba už i klokana a to maso bylo opravdu moc dobré (chuťově skoro jako hovězí a neskutečně měkkoučké).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.