Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda k VŠ

Od: nobody* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám otázku na studenty, anebo bývalé studenty VŠ. Momentálně studuji druhým ročníkem VŠ a sháním brigádu/práci na částečný úvazek. Zrovna končím v jedné řetězové kavárně, kde jsem byla rok a půl a už jsem nezvládala ten přístup, strašně malé peníze a neustálé uklízení (polovinu směny jsem vždy uklízela). Vzhledem k času to byla ale práce ideální. Mívala jsem zhruba 1 - 2 směny týdně, což bylo něco, co mi se školou plně vyhovovalo.
Rada bych se tedy zeptala, jestli nevíte o nějaké práci, kde bych mohla být jen třeba 1x - 2x za týden? Vím, že mám vysoké požadavky, ale bohužel chodím do školy každý všední den a ráda bych školu zvládla.
Nejlépe bych šla někam na recepci, protože i kdybych tam byla klidně těch 20 hodin týdně, tak bych se zde mohla učit.
Bohužel se ale setkávám jen s nabídky, kde chtějí noční a já nejsem z Prahy.
Předem děkuji za všechny odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemáte ve škole něco jako studentské projekty? Nemůžeš se stát neakademickým pracovníkem? Tak bys se učila i si vydělala. Nebo zkoušela jsi někoho doučovat? Měla bys málo hodin za hodně peněz a při těžší látce by Ti to také něco dalo.

id
hodnocení

0x

Hodně lidí není z Prahy a dojíždí na noční. Ale na recepcích se obvykle dělají 12ti hodinové směny a vy chcete pracovat jen 20 hodin týdně, což je nesmyslný požadavek na zaměstnavatele.

dolga*

Souhlasím, při studiu na VŠ lze například doplnovat zboží v marketech a podobně. Možná ve Vašem městě můžete brzy ráno roznášet noviny, lze i v Praze, moje studentka VŠ to tak dělala celých 5 let. Vstávala v půl čtvrté ráno..Roznáší se i v sobotu, ale nevím, jestli je to ještě dnes. Pak se převlékla na WC na Národní třídě a šla na přednášky. Takže brigády by byly, nevěřím tomu, že dnes, kdy je nedostatek lidí na práci, že by nebyly. Také holka pracovala celé víkendy v jedné počítačové firmě, zkrátka se musela skoro sama živit, já jí pomoci nemohla, neměla jsem z čeho.

lee*
Roznosy novin jsou i dnes. U nás to má na starost Media servis. Za jednu oblast nabízí 6-8,5tis s tím, že je to od pondělí do pátku na ca 2h denně
nobody*

dolga® - To se na mě nezlobte, ale vstávat v půl čtvrté ráno kvůli roznášení novin? Myslím si, že když už člověk studuje, tak by se měl především věnovat studiu a kvůli tomu nechci brigádu, kvůli které bych se nemohla učit a vůbec věnovat škole.

V případě, že člověk vstává v půl čtvrté ráno apod., tak ani nemůže při přednáškách vnímat. Navíc si myslím, že člověk najde mnoho brigád přes den. Tohle je naprosto směšné. Navíc roznáška novin dnes už snad ani nefunguje jako brigáda.

nobody*

@ dolga® - To se na mě nezlobte, ale vstávat v půl čtvrté ráno kvůli roznášení novin? Myslím si, že když už člověk studuje, tak by se měl především věnovat studiu a kvůli tomu nechci brigádu, kvůli které bych se nemohla učit a vůbec věnovat škole.

V případě, že člověk vstává v půl čtvrté ráno apod., tak ani nemůže při přednáškách vnímat. Navíc si myslím, že člověk najde mnoho brigád přes den. Tohle je naprosto směšné. Navíc roznáška novin dnes už snad ani nefunguje jako brigáda.

lee*
hodnocení

0x
Vždyť dneska toho je... Mekáč bere pořád, stejně tak všechny markety. Tam nejspíš bude možnost pracovat jen 2 dny v týdnu. Různé výrobní haly atp to samé. Roznasejte noviny nebo adresné zásilky a nebo letáky - nejlíp platí Kaufland. U žádné takové brigády se ale učit nemůžete. Občas se také objeví úklid ordinací/kanceláří brzy ráno nebo k večeru. Záleží, odkud jste. S tou recepcí to moc nadějně nevidím. Běžné dělají 12h směny krátký x dlouhý týden a to jak píšete asi není pro vás. Jsou i firmy které nabízejí práci z domova - callcentrum. Nejde o prodej produktů, jen výzkum, dotazování a minimum je tuším 130kc/h.
liska5

Nebo někde na zámku o víkendech provázet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]