Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
dneska jsem četl jeden z mnoha článků, který se týkal Íránské odplaty za zabití jejich generála Sulejmáního. Psalo se tam o tom, že Američané byli o raketovém útoku předem varováni, respektive Teherán nahlásil útok Iráckým představitelům vlády a ti poté unformaci předali přímo amíkům na ty konkrétní zacílené základny.
Mě by zajímalo, proč to předem hlásili, když jim muselo být jasné, že se Amíci poschovávají a tedy, že škody na životech nebudou žádné (tak to také dopadlo). ale proč to udělali? Když by jim chtěli opravdu uškodit, tak to přece nebudou hlásit ne? Prostě podle mého to je buď šaškárna nejvyššího kalibru nebo je vedení Íránů porané z USA až za ušima a tudíž jim to schválně vykdákali, že na ně budou útočit, aby se stihli schovat a ten útok vypada "na oko", jako opravdový. Prostě, aby se vlk (Íránský lid) nažral a koza (podělané Íránské vedení) zústala celá. Jinak s tím Ukrajinským Boeingem jsem hned po uveřjnění říkal, že to poslali dolů Íránci a také se to nyní potvrdilo.
Jaký na to celé máte názor?
Tak Írán správně informoval Iráčany o útoku. Útočil totiž na jejich území. To že Iráčani to poslali dál je buďto:
- Irán chtěl aby se to Američani dozvěděli. A nebyla další eskalace napětí. Jinými slovy vlk se nažral a koza zůstala celá. Zprávy v Iránu totiž hlásily likvidaci Američanů a Iránská propaganda si už poradí s nějakými úniky informací. Takže jsou si teď vlastně kvit. Irán nemá vojenskou sílu na obranu proti útoku USA. Je třeba si uvědomit, že vedení Íranu si moc dobře uvědomuje svou situaci.
- Irán doufal že se to Američané nedozví. (což je blbost). Takže dávám přednost první variantě.Na druhou stranu to může Irán v budoucnu mistrně využít v propagandě proti Iráku.
To že došlo k sestřelení civilního letadla mohlo být dáno nervozitou PVO. Která jasně chápe svou životnost v prvních hodinách války. Je nutné si uvědomit, jak operovaly F-117 v první operaci pouštní bouře. A jak operovalo Americké letectvo v době invaze do Iráku. Vše z "malých výšek".
Pochybuji, že by Irán schválně sestřelil civilní letadlo. Prostě došlo ke zmatkům s vracejícím se letadlem. A vystresovaný člen obsluhy, kterého pohltil strach to prostě odpálil. Nebo nechal odpálit.
Já mám pocit, že ti Íránci budou docela veselá kopa. Nechají si zabít svoje eso, pak mu uspořádají tryznu, na kterých se jich desítky navzájem ušlapou, pak svým nepřátelům oznámí kdy a jak na ně zaútočí a nakonec sestřelí "nepřátelský" letadlo plný Íráčanů... to nevymyslíš...
Íránci si ho nenechali zabít schválně. On letěl na jednání. A to že je na nějakém seznamu teroristů neopravňuje USA k takovým akcím, kde zemřou i obyčejní Íranci. Tohle se nazývá vyhlášením války a v dřívějších dobách by z toho už byl vojenský konflikt. (nechme stranou teď generálovy operace, které plánoval. Jako útoky na tankery, zabíjení atd...on totiž spolupracoval i s Američany.
To že Írán oznámí útok Iráčanům je z mého pohledu snaha aby se to Američané dozvěděli a vyklidili pozice. Díky tomu Írán nakrmí obyvatele Íránu propagandou, že zlikvidovalo Američany v odvetě. A ve skutečnosti Američané nepřijdou o jediného vojáka ani diplomata. Takže vlk se nažral ale koza zůstala celá.
A sestřelení Ukrajinského civilního letadla, které mělo převážně pasažéry Evropských zemí...nechápu čemu se vlastně smějete pane Jezevec. Trochu morbidní smát se nad zabitím lidí.
Když ta základna američanů byla na území Iráku, tak to asi Irán musel Iráku oznámit, že tam pouští rakety, na cizí zemí, ale jenom na cíle američanů. To by potom Irák za to mohl napadnout zase Irán, že napadl jeho území. Možná jsou to zabedněnci a to ukrajinské letadlo si spletli s americkým, proto ho sestřelili.
Mám stejný názor. Vystřelit rakety na sousední stát není jen tak. Takže aby nevypukla válka, oznámil Írán svůj úmysl iráckým představitelům.
berger: No, možná to Iráku oznámili, možná ne. Ovšem je nutno mít na paměti, že USA se poledních pár (už dost) let chovají nápadně podobně, jako teroristi. Takže jejich jednání rozhodně nelze brát jako vzor.
Nooo,pokud to oznámily, a Írák tam toho generála pozval a pro jistotu do mlýnku přihodil pár svých lidí - asi bych už nikdy s nima o ničem jednat nechtěl,je to krapet nebezpečné. Pokud to USA neoznámily a u Bagdádu zaútočily,jsou tedy ve válce s Íránem a Írákem? Proto jinde píši,že to je slušný bordel. Jinak v zásadě názory zeleného ďábla a Vaše nerozporuji,líbí se mi... Teď ještě do toho přimíchat zemětřesení u JE u Bagdádu.. že by DARPA?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.